24-05-05

Een openlijk drugkot in de Kammenstraat ?

Wie al eens in de Antwerpse Kammenstraat gaat wandelen zal het al gemerkt hebben. Het is daar sedert enige tijd extravagantie troef. In de schaduw van het politiehoofdcommissariaat aan de Oudaan worden in de vitrines van verschillende winkels openlijk artikelen aangeboden die kunnen aanzetten tot druggebruik. In het verleden heeft het parket heel dit handeltje al eens in beslag laten nemen, maar nu wordt het blijkbaar gedoogd.

Mag ik de dames en heren parketmagistraten er op wijzen dat er in de onmiddellijke omgeving verschillende scholen gevestigd zijn en dat onze jongeren hier dagelijks voorbij lopen !!

Maar wie kan leven met de openlijke reclame voor cannabis en aanverwanten dien ik toch het vervolg van het verhaal te vertellen : in een bekende kledingzaak voor jongeren in deze straat is al geruime tijd een zogenaamde “hang-out” ruimte ingericht waar onze jongeren even kunnen “chillen” (om het in hun taal te zeggen). Niemand kan er om heen want de cannabisgeuren zijn tot op de openbare weg te merken. Het Vlaams Belang ontving dan ook al verschillende vragen van verontruste ouders die zich afvroegen of dit wel allemaal kan. Laat één ding duidelijk zijn : niettegenstaande PS-minister Onkelinkx met een met-haken-en-ogen-ineen-hangende omzendbrief heeft verspreid die beperkt bezit van cannabis toelaat is het bezit voor minderjarigen absoluut strafbaar, is het gebruik in groep strafbaar, is handel in cannabis strafbaar, is cannabis in de buurt van scholen strafbaar en is het ter beschikking stellen van een lokaal strafbaar.

Het Vlaams Belang stelde bij monde van Caroline Drieghe dan ook een vraag aan schepen voor integrale (on)veiligheid Grootjans. De schepen antwoordde dat het probleem bekend is en dat het wordt opgevolgd door de afdeling West. Intussen hebben we nog geen enkele actie gezien. Dit verbaast ons ook niet want de Kammenstraat is in de linkse partij der kameraden bijzonder populair met zijn progressieve en uiterst linkse manifestaties.09:00 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Beste Bart MOOOI !!!!!!!

Gepost door: Werner marginet | 24-05-05

De commentaren zijn gesloten.