24-05-05

Franstalige politie in Antwerpen ?

Reeds geruime tijd word ik door verschillende politiemensen uit het Antwerpse gecontacteerd die hun verontwaardiging uitdrukken omdat ze met combi's moeten rijden waar Franstalige opschriften opstaan (police i.p.v. politie). En nog erger is dat er inspecteurs in Antwerpen rondlopen die uniformen dragen met hetzelfde Franstalige opschrift en zelf géén Nederlands spreken !
 
Het Vlaams Belang heeft hierover schepen voor integrale (on)veiligheid Grootjans ondervraagd. Het blijkt dat het Antwerpse korps niet eens genoeg dienstwagens heeft om in de basisbehoefte te voorzien. Men moet bij de federale politie wagens huren om de minimum service te kunnen leveren. Deze wagens hebben Franstalige opschriften. De Franstalige inspecteurs worden dan weer verklaard door het tekort aan personeel waardoor de lokale politie ook hier weer beroep moet doen op de federale politie. Dit korps lijkt haast failliet als je het mij vraagt.
 
Het is in elk geval een schande dat, in een uitgesproken Vlaamse gemeente, Frans wordt gehanteerd door de overheid. Onder druk van het Vlaams Belang beloofde Grootjans dan ook om de Franstalige opschriften te laten verwijderen. De Nederlandsonkundigen zouden dan weer bijgestaan worden door eigen Antwerpse inspecteurs. Het wordt dus een kakafonie!
  
Indien u morgen dringend politie nodig heeft doe dan het volgende : 
 
1. oefen geduld want door het gebrek aan volk en auto's zal het ff duren
2. volg een cursus Frans want voor hetzelfde geld staat er een Franstalige voor uw deur
 
Het is een wonder dat er nog zoveel gemotiveerde inspecteurs in Antwerpen zijn. Volhouden gasten! 
20:45 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.