24-05-05

Huisjesmelkerij, een pest in Vlaanderen

Antwerpen is een kweekvijver voor huisjesmelkers, zo ver is duidelijk. De binnenstad staat vol met oude burgerwoningen die door handige harry's en veel gyproc omgetoverd werden tot vele kleine appartementjes en kamertjes waar woekerprijzen voor gevraagd worden. Andere panden (lees krotten) zijn dusdanig vervallen dat elk modern comfort (water, electriciteit, sanitair) ontbreekt. Deze mensonwaardige koterijen worden verhuurd aan kansarmen en zeer vaak illegalen. De eigenaars maken zich schuldig aan een smerig misdrijf : zij maken misbruik van de precaire situatie en worden rijk door de miserie van een ander.
 
In mijn politietijd heb ik ook in zulke panden binnengeweest. Ik herinner mij perfect een pand in de Dambruggestraat waar een kakkerlak in het oortje van een kind van amper een jaar was gekropen. Mensonwaardige toestanden ! De eigenaars van die panden zijn dikwijls niet de minsten : advocaten, notarissen, ... kortom mensen die beter als wie ook de wet zouden moeten kennen én respecteren.
 
Het oubollige en verschrikkelijk bureaucratische Antwerpse parket slaagt er maar niet in om de huisjesmelkers fatsoenlijk te vervolgen. In Gent kan dat blijkbaar wél. Misschien zijn er wel mensen onder de Antwerpse magistraten die daar belang bij hebben ? Enfin, ik gooi hier maar een viske maar vergeet niet dat ik jaren in dat rare wereldje gewerkt heb en ook wel weet hoe één en ander in haak zit.
 
Die panden zitten dus vaak vol illegalen. Wat is een goede oplossing voor die illegalen ? Pak ze op en breng ze onder in gesloten centra waar wel een minimum aan comfort is en dit in afwachting van hun direkte repatriëring naar het thuisland (ze bevinden zich tenslotte in een onwettige toestand). Oh, even vergeten : dit stadsbestuur wil niet weten van actieve opsporing van illegalen. Juist, dus Patrick (Janssens) en Dirk (Grootjans) zullen we die illegalen dan maar aan hun lot overlaten in die verkrotte panden ? Of is onze oplossing toch  menslievender?
 
Respect voor het Krot-Op team bij de Antwerpse politie die alle dagen vechten tegen de bierkaai!

13:50 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Respect voor het Krot-Op team bij de Antwerpse politie Het Krot Op team dankt u voor het respect in onze strijd tegen de huisjesmelkerij. Inhoudelijk kunnen we geen commentaar geven op de "uitdagingen" die we dagelijks tegenkomen maar wij gaan ervan uit dat u de klepel wel weet hangen. U hebt het namelijk jaren "live" kunnen ondervinden...

Gepost door: Krot Op | 27-05-05

De commentaren zijn gesloten.