24-05-05

Ministers geven het voorbeeld !

Tot grote ergernis van de Belgische staat komt uw dienaar regelmatig allerlei dingen te weten die geen daglicht mogen zien. Eén van die zaken is het feit hoe deze regering het voorbeeld geeft.

Wist u al dat enkele ministers en ex-ministers chauffeurs hebben die eigenlijk politiemensen zijn ? Inderdaad, toen kamerlid Filip De Man met een intern politiedocument stond te zwaaien in de plenaire zitting in De Kamer kon minister Dewael niet anders dan toegeven dat hijzelf, Johan Vande Lanotte en Antoine Dusquene (die niet eens meer minister is!) nog steeds over een poule chauffeurs beschikken die gedetacheerd zijn vanuit de federale politie. Toen De Man de minister wees op het feit dat dit wel erg regelrecht tegen zijn “meer blauw op straat retoriek” is, had Dewael nog het lef om te stellen dat deze detachering ook zal blijven bestaan! Me dunkt dient de politie niet om chauffeur te spelen, tenzij het kadert in een specifieke politieopdracht, wat hier hoegenaamd niet het geval is.

Maar het wordt nog straffer : wist u al dat Laurette Onkelinkx in een wagen rondrijdt die niet eens geldig geschouwd is ? Een tijd terug kreeg ik melding vanuit de politie dat er een zware AUDI A8 in Antwerpen gesignaleerd werd. De nummerplaat was A3. Een nieuwsgierige politieman wou toch eens nagaan van wie die wagen was en ontdekte het volgende : uit de gegevens van DIV-PORTAL (de dienst inschrijvingen voertuigen) bleek de nummerplaat afgeleverd aan ons Laurette. Toch was de verbazing groot wanneer in hetzelfde bericht stond dat de geldigheidsdatum van de technische controle reeds sedert 8/9/03 overschreden was! Als minister van justitie kan dit weeral tellen qua voorbeeldfunctie. Misschien moet Laurette ook nog een politieman als chauffeur krijgen om tijdig naar de controle te kunnen gaan ?


09:02 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.