24-05-05

Straat en jeugdbendes in A'pen

Is het u ook opgevallen dat de laatste dagen er weer opvallend veel nieuws is rond allochtone straat- en jeugdbendes. Na de bende van den dikke, de bende van den dunne, de bendes "snotjoeng" die in St Jans Molenbeek verhinderen dat de politie in bepaalde straten komt hebben we deze week onze portie in Antwerpen weer gehad. Eerst het verhaal van de Vlaamse moeder wiens kind afgeperst werd om op een pleintje te mogen spelen in Deurne. Toen mama orde op zaken wou stellen onder de kinderen kreeg ze prompt een pak slaag van enkele oudere allochtone jongeren. Vandaag lezen we in GVA dat twee bendes werden gearresteerd die verantwoordelijk waren voor maar liefst 23 gewapende overvallen in het Antwerpse. Daders allen minderjarig of nét meerderjarig.
 
Is dit nu nieuw ? Neen, in geen geval. Deze feiten gebeuren elke dag en dat reeds sedert jaren. De politie vecht elke dag als Don Quichote tegen de windmolens, de jeugdmagistraten worden in hun gezicht uitgelachen en de minderjarige daders worden terug vrijgelaten en als helden onthaald in hun eigen middens. Op die manier inspireren zij andere jonge "kansarmen" zodat de volgende generatie krapuul al klaar staat. Wat doet de overheid ?
 
Wie in het overheidsbeleid zoekt naar harde maatregelen waarbij aan de jongeren de juiste normen en waarden worden ingepompt zal van een kale reis terugkomen. Wie zoekt naar een jeugdgevangenis om de zware jonge criminelen in detentie te nemen en ze, voor mijn part naar het Amerikaanse systeem van de "boot camps", te reïntegreren zal ook van een kale reis terugkomen. Minister Onkelinx werkt aan de hervorming van het jeugdrecht. Als dat van dezelfde kwaliteit is als de drugnota, de wet op de gemeentelijke administratieve sancties, de hervorming van justitie enz.. dan mogen we het ergste verwachten.
 
Ocharme die arme kansarme jongeren die geen werk vinden of niet lang genoeg naar school gaan....Een boodschap van mij aan deze "overlastjongeren" : doe wat meer uw best, leer onze taal beter, vervolledig uw opleiding en kies niet voor de gemakkelijke slachtofferrol-oplossing. Trek u op aan diegene die het wél gepresteerd hebben om op een degelijke manier in onze samenleving te integreren !
 
 

09:28 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bericht aan Bart Goed initiatief; volhouden en veel succes !

Gepost door: Tanguy Veys | 24-05-05

De commentaren zijn gesloten.