25-05-05

België paradijs voor vreemde dievenbendes

Half april kon de politie een rondtrekkende dadergroep uit Oost-Europa arresteren. Deze bende was bij maar liefst 160 diefstallen betrokken. Daarbij zijn dan de feiten die de politie nog niet kent niet bijgerekend. De wet voorziet momenteel dat deze vreemdelingen na het uitzitten van hun straf een bevel "kunnen" krijgen om het grondgebied te verlaten. Het is te zeggen, op eigen initiatief want een gedwongen uitwijzing is onbestaande.De meesten lappen dit aan hun laars en doen dus gewoon verder. De straffen die zij krijgen zijn gemiddeld drie jaar waarvan slechts één jaar effectief.
 
Het Vlaams Belang vroeg minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael welke maatregelen hij neemt om dit fenomeen een halt toe te roepen. Dewael erkende het probleem en gaf inderdaad toe dat velen na hun straf weigeren het grondgebied te verlaten. Van een gedwongen uitzetting of een afname van de - door de snel-Belg wet verkregen - nationaliteit is geen sprake. Enkel een wetsontwerp wat het "mogelijk" maakt om gedwongen te repatriëren is in de administratieve molen van Kamer en Senaat verdronken. Aan de inzet van de politie zal het niet gelegen hebben : in 2003 waren er maar liefst 303 grote acties waarbij 50.000 voertuigen en 38.000 personen werden gecontroleerd. Spijtig dat het voor de politie dweilen met de kraan open is omdat er geen goed juridisch sluitstuk is.
 
Er schort dus wel degelijk iets aan ons uitwijzingsbeleid. Het Vlaams Belang pleit dan ook al geruime tijd voor een afname van de Belgische nationaleit en een onmiddellijke gedwongen repatriëring. Koppel daaraan het effectief uitzitten van de straf in eigen land met de gevangenisregimes in dergelijke landen en u zal begrijpen dat het afschrifteffect wel groot zal zijn. België is momenteel een paradijs voor criminelen allerhande!

15:03 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

gevangenisstraf als ge weet dat men minstens een jaar tot drie jaar hoofdgevangenisstraf nodig hebt om op gesloten te worden, minder, effe binnen, tekenen en terug buiten ,alles kwijtgescholden................

Gepost door: loots | 25-05-05

zeer juist zeer juist Frits. Dat is ook nét wat we aankaarten. Als je dan een keer bekijkt wat Onkelinx nu weer uitsteekt (zie posting over drugmisdrijf)...dan weet je dat deze paarse regering nog niet het minste wakker ligt van de onveiligheid in de steden.

Gepost door: Bart Debie | 26-05-05

De commentaren zijn gesloten.