26-05-05

geen strafblad voor drugmisdrijf

Dat Laurette Onkelinx meer dan een vijs kwijt is wordt nu wel érg duidelijk. Nadat zij de overbevolking in de gevangenissen ging aanpakken door er minder criminelen in te steken (i.p.v. de gevangeniscapaciteit uit te breiden), na de mislukte drugnota waardoor cannabis semi-legaal geworden is, na de wet de administratieve sancties die met haken en ogen ineen hangt, komt 'gekke' Laurette nu weer af met de idee om het eerste drugmisdrijf niet meer op het strafblad te zetten.
 
Vrijheid blijheid voor alle drughandelaars en verslaafden want de eerste keer is het 'gratis'! Ik vraag mij af of dat mens nog wel met haar twee voeten op de grond staat. Hoe kan een overheid en de politie nu nog enig gezag afdwingen als er constant van die maatregelen worden genomen ?
 
Trouwens, heeft een werkgever soms niet het recht om te weten dat hij met iemand te maken heeft die een drugmisdrijf begaan heeft ? Een veroordeling voor bellen achter het stuur staat op uw strafblad maar een drugmisdrijf niet.... de wereld op zijn kop.

09:45 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.