26-05-05

statiestraat - het loopt uit de hand

U heeft allicht enkele postings hieronder kunnen lezen hoe een illegale drugverslaafde de horeca terroriseert in de Statiestraat in Antwerpen. Plichtsgetrouw heb ik deze info aan de politie doorgegeven waarbij ik van de politieleiding vernam dat men het ging doorgeven aan de juiste dienst. Een straatverbod was niet aan de orde (had ik voorspeld - platbroek Janssens durft niet).
 
Gisteren was het weer van dat : de bewuste illegaal kwam weer opdagen en gooide de ruiten van het restaurant in nr 16 kapot. De politie doet wat ze kan, zonder twijfel, en pakte de illegaal op. Na een uurtje werd hij vrijgelaten (parket laat betrokkene gaan en de dienst vreemdelingenzaken wil niet weten van een repatriëring) en kwam hij terug in de Statiestraat. Toen ontstond er een dispuut met het personeel van het bewuste restaurant en kreeg één van de personeelsleden een messteek in de buik. De illegaal (van Egyptische origine naar het schijnt) werd opnieuw opgepakt en.....na een korte tijd terug vrijgelaten.
 
De uitbaters van het restaurant zijn ten einde raad...je zou voor minder en schrik niet als daar een dezer dagen een drama gebeurt...
 
De politie doet écht haar best. Uit goede bron weet ik dat de politie die man niet langer in hechtenis kan houden. Als het parket zegt "laten gaan" én de dienst vreemdelingenzaken zegt "foert" dan moeten zij die man vrijlaten!
 
Dank u Laurette Onkelinx met uw prachtige initiatieven (zie overige postings) maar zou je nu aub eens dringend iets willen doen aan de wetgeving terzake ? Het Vlaams Belang zal u hier alvast over ondervragen....
 

15:37 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Straatverbod? Volgens Grootjans in HLN van vrijdag zou hij nu "eventueel een kandidaat kunnen zijn voor het recent ingevoerde straatverbod". Eventueel??? Wanneer zou dat dan "absoluut" zijn? Moeten er misschien eerst een bepaald aantal mensen lastig gevallen/aangevallen worden? Zijn dat de criteria voor het uitvoeren van zo'n straatverbod? Arm Vlaanderen!

Gepost door: Eva | 28-05-05

De commentaren zijn gesloten.