28-05-05

Interne Zaken organiseert heksenjacht

Bij de Antwerpse politie is er een dienst Interne Zaken. In theorie zou deze dienst wanpraktijken en ongepast gedrag moeten onderzoeken bij de politie (net zoals comité P maar dan op eigen niveau). Op papier zouden zij aan de kwaliteitsverbetering van het korps moeten werken. Dat is de theorie...
 
In de praktijk wordt deze dienst bemand door mensen die al her en der op vorige diensten zijn buitengevlogen. Zo was er een hoerentent in de buurt van de De Keyserlei waar een bepaalde officier van Interne Zaken méér dan graag vertoefde tijdens zijn diensturen. Of zijn we misschien vergeten dat die man daar zelf een tuchtverslag voor gekregen heeft in het verleden ? Enfin, dit om maar aan te tonen dat er écht wel de verkeerde mensen werken op die dienst.
 
Wat is het laatste rondje "politiepersoneel pesten" ? Deze dienst heeft de onnoemelijk belangrijke taak gekregen om een heksenjacht te organiseren op politiemensen met een Vlaams Belang lidkaart. Ik wens hen veel succes en doorzettingsvermogen want dat zijn er wel wat.
 
Politiemensen moeten nu komen verantwoorden waar ze in hun vrije tijd waren, wat ze doen en met wie ze praten. Een boodschap voor die gestapodienst : politiemensen mogen in hun vrije tijd doen wat ze willen en mogen lid zijn van eender welke politieke partij. Het enige wat niet mag is dat zij actief deelnemen aan een activiteit (bv een debat). Of zijn jullie jullie eigen lidkaart van de partij der kameraden verloren misschien ? Ik herinner mij zelfs de tijd dat een bepaalde hoofdcommissaris (de man is nog steeds in dienst) meeliep in de 1 mei stoet van de sossen mét een rode armband op zijn uniform.
 
Of zijn jullie misschien op zoek naar lekken vanuit de politie in mijn richting ? Veel succes... of hoe zeggen ze dat in het Engels : "Close but no sigar..."


09:06 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.