30-05-05

De Morgen en de Statiestraat

Het verhaal van de Statiestraat gaat verder : nadat enkele journalisten het verhaal op deze site hadden opgepikt kregen de gedupeerde handelaars een forum in de media. Prima ! Op deze manier worden de problemen alvast niet in de doofpot gestoken.
 
Schijnbaar heb ik wel één en ander in gang gezet want vandaag kreeg ik al een telefoontje van het hoofdcommissariaat van de politie met de melding dat ze de zaak ernstig nemen en zeker en vast zullen opvolgen. Met dank aan mijn goede ex-collega waarvan ik weet dat hij woord zal houden.
 
Maar intussen zijn de problemen nog niet opgelost. Voor wie het niet gevolgd heeft, even een korte samenvatting : In de Statiestraat in Antwerpen valt een bedelaar die illegaal in het land verblijft al enkele weken de aldaar gevestigde horeca lastig. Als de man in kwestie geen geld of eten krijgt, gooit hij de ramen in, valt hij de klanten lastig e.d. Intussen is een personeelslid van een van de gedupeerde restaurants al gewond geraakt en zijn menige ruiten gesneuveld, door toedoen van deze illegaal. De politie pakt de man wel op maar als parket en de dienst vreemdelingenzaken "foert" zeggen moeten ze hem laten gaan.
 
De linkse rakkers van De Morgen brachten weer een alternatieve berichtgeving. Volgens hen gaat het Vlaams Belang nu op zoek naar "slachtoffers" om het straatverbod te laten toepassen.Onvoorstelbaar ! Beste vrienden van De Morgen, ga eens praten met de mensen in de Statiestraat en open uw ogen. Die man  :
  1. is illegaal in het land (dat is  nog steeds een misdrijf)
  2. veroorzaakt wél degelijk overlast en beschadigingen, en dat alle dagen en bij meerdere restaurants

Deze man is dus niet te vergelijken met de doorsnee bedelaar die weinig mensen lastig valt en enkel bedelt om den brode. En nog : wij (het Vlaams Belang) zijn niet op zoek gegaan om een 'slachtoffer voor het straatverbod te zoeken'. Neen, het zijn de uitbaters van de betrokken restaurants die het Vlaams Belang hebben gecontacteerd, en niet omgekeerd !

Enig fatsoenlijk journalist zou zelf een plaatsbezoek brengen en vaststellen dat het wél degelijk om een overlastveroorzaker gaat. Maar goed, we kennen De Morgen intussen wel. Toch mijn dank om op deze manier ook de problemen in de Statiestraat even in de aandacht te brengen.

Het Vlaams Belang zal hoe dan ook de burgemeester en schepen voor veiligheid ondervragen over dit probleem en de eventuele toepassing van het straatverbod. En voor de slechte verstaanders : ons interesseert vooral het doen ophouden van de overlast in die straat. Als parket en dienst vreemdelingenzaken niet meewillen, blijft er nog weinig over behalve het straatverbod. Het ding is nota bene voor zulke zaken in het leven geroepen.

Het lef om het toe te passen ontbreekt weeral bij de politiek-correcten!

16:16 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

zeer juist zeer juist ! Het gerecht laat dikwijls daders lopen. Wij maar uren typen en die gasten lachen ons gewoon uit. Schande ! Janssens druft gewoon niet. Efkes populair doen om het Vlaams Blok na te apen en verder niks!

De Morgen en de SPA : twee handen op één buik.

Volhouden Bart ! Deze website informeert de mensen tenminste juist !

Gepost door: Flikske | 30-05-05

altijd hetzelfde Het is altijd hetzelfde liedje, politie pakt af en toe een crimineel en moet ze dan weer laten lopen. Om moedeloos te worden.....

Gepost door: Stef | 02-06-05

De commentaren zijn gesloten.