30-05-05

Het Harley-schandaal bij Politie Brussel

Misschien had u het enkele maanden geleden al in de pers gelezen. De Lokale Politie Brussel (PolBru) heeft enkele nieuwe motoren aangekocht voor haar 'motards'. Wie nu denkt dat er een moderne vervanger voor de verouderde BMW's kwam heeft het goed mis. PolBru heeft Harley Davidson motors gekocht.
 
Nu weet elke motorrijder dat een Harley misschien wel mooi kan zijn (smaken verschillen) maar zeker NIET geschikt om operationeel politiewerk mee te verrichten. Het bezoek van de Amerikaanse president Bush zal er wel niets mee te maken gehad hebben zeker ? Die dingen kunnen dus in het beste geval voor protocolaire opdrachten gebruikt worden. De vraag is dus welke oen die openbare aanbesteding voor zijn rekening heeft genomen ? De motards van PolBru kunnen er niet zo om lachen.. Terwijl de federale politie overstapt naar lichte en moderne Japanse motoren, koopt PolBru zware en onhandige machines.
 
Het vervolg van het verhaal wil ik u ook niet onthouden : volgens een goede bron is er wel één en ander mis met die Harley's. Insiders beweren dat er een constructiefout zat op bijna alle Harley's waarbij het stuur los kwam na een tijd. Intussen is één motard al verongelukt en bijzonder zwaar gekwetst geraakt...
 
Tijd dus om links en rechts wat vragen te beginnen stellen.

08:20 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Harley Davidson POLBRU Beste Bart, ik ben 40 jaar Harley liefhebber en eigenaar van zo een moto.
Mijn Harley garage heeft het onderhoudscontract van die motos voor de
politie in Brussel. Zij hebben geen enkele fout vastgesteld die de oorzaak kan zijn van het ongeval waarvan sprake.Mogelijk is een stuurfout van de agent de oorzaak.De mekaniekers hier vragen om niet te vlug te oordelen.Voor de aankoop is de burgemeester van Brussel de stuwende kracht geweest. Hij is een liefhebber van Harley.De bedoeling was om die motos enkel in te zetten voor begeleiding van hoge gasten maar ze zijn dan snel overgegaan op dagelijks gebruik . Momenteel zijn de motos uit dienst genomen in afwachting van verder onderzoek. Het gaat over 11 motos en er zijn er nog 10 zogezegd in optie.
Bart , Harley Davidson is geen wrak meer en de meeste motofraeks zijn
VB aanhangers.
Groeten en tot een volgende keer,
Andreas uit Aartselaar

Gepost door: Vandenhende Andreas | 03-06-05

PolBru Beste Andreas, dank voor je reactie. Ik heb echter nooit gezegd dat Harley Davidson wrakken zijn. Ik heb zelf een familielid die een hevige Harley fanaat is. Ik heb dus niets tegen die moto's op zich, maar stel enkel vragen bij de inzet van dergelijke motoren in dagdagelijks politiewerk. Dat de burgemeester een Harley fan is siert hem maar zou absoluut niet mogen wegen op de openbare aanbesteding voor die moto's. Moest dat het geval zijn (wat ik niet denk) dan zou dat alleen al een flagrante inbreuk zijn.

Dat de moto's uit dienst genomen zijn voor onderzoek wil zeggen dat er misschien wel iets mee aan de hand is. Het onderzoek zal het uitwijzen.

Ik stel mij toch ook wel vragen waarom de belastingbetaler moet opdraaien voor dure moto's die enkel geschikt zijn voor protocolaire inzet bij bezoeken van hoge gasten ?

Ik steun alle Harley fans in hun hobby, maar laat ons een kat een kat noemen : is een Harley nu geschikt voor dagelijks politiewerk ? In het drukke verkeer in Brussel ?

Gepost door: Bart Debie | 04-06-05

De commentaren zijn gesloten.