31-05-05

Vlaams Belang tegen rooftassen

Een veelgebruikte techniek bij getrainde winkeldieven is om gebruik te maken van een tas waar enkele lagen zilverpapier in gekleefd zijn. Op die manier kunnen zij eenvoudigweg door de 'scanners' lopen die aan haast elke ingang van de winkels staan. Het zilverpapier verhindert dat het alarm afgaat. De Antwerpse politie neemt dan ook met de regelmaat van de klok zullen tassen in beslag bij opgepakte winkeldieven.
 
In Nederland is het gebruik van deze rooftassen zo spectaculair dat 7 op de 10 winkeldiefstallen met gebruik van een rooftas wordt gepleegd. In Nederland gaat men nu het loutere bezit van zulk een tas strafbaar maken.
 
Het Vlaams Belang wil hier graag bij aansluiten en de codex der gemeentelijke politiereglementen van de Stad Antwerpen laten aanvullen met een artikel dat het bezit van zulk een tas of een jas (die langs binnen met zilverpapier bekleed is) verbieden.
 
In afwachting van een nationaal initiatief, dat dit soort bezit landelijk zal verbieden, wil het Vlaams Belang Antwerpen een bijkomend afschrikeffect voor potentiële dieven. Indien een winkeldetective nu een persoon met zulk een tas betrapt voor de eigenlijk diefstal kan er niet opgetreden worden. Door het loutere bezit van zo'n tas al strafbaar te stellen krijgen dus ook de private bewakingsdiensten meer slagkracht.
 
En om de linkse media al voor te zijn : neen het Vlaams Belang wil niet bepalen welke kledij u moet dragen of welke tassen u moet dragen. Maar voor welke doeleinden dan diefstal kan zo'n tas anders dienen ? (met uitzondering van de koeltas voor diepvriesprodukten uit de supermarkt)
 
Wordt vervolgd in de gemeenteraad...

21:22 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.