31-05-05

Vlaams Belang tegen rooftassen

Een veelgebruikte techniek bij getrainde winkeldieven is om gebruik te maken van een tas waar enkele lagen zilverpapier in gekleefd zijn. Op die manier kunnen zij eenvoudigweg door de 'scanners' lopen die aan haast elke ingang van de winkels staan. Het zilverpapier verhindert dat het alarm afgaat. De Antwerpse politie neemt dan ook met de regelmaat van de klok zullen tassen in beslag bij opgepakte winkeldieven.
 
In Nederland is het gebruik van deze rooftassen zo spectaculair dat 7 op de 10 winkeldiefstallen met gebruik van een rooftas wordt gepleegd. In Nederland gaat men nu het loutere bezit van zulk een tas strafbaar maken.
 
Het Vlaams Belang wil hier graag bij aansluiten en de codex der gemeentelijke politiereglementen van de Stad Antwerpen laten aanvullen met een artikel dat het bezit van zulk een tas of een jas (die langs binnen met zilverpapier bekleed is) verbieden.
 
In afwachting van een nationaal initiatief, dat dit soort bezit landelijk zal verbieden, wil het Vlaams Belang Antwerpen een bijkomend afschrikeffect voor potentiële dieven. Indien een winkeldetective nu een persoon met zulk een tas betrapt voor de eigenlijk diefstal kan er niet opgetreden worden. Door het loutere bezit van zo'n tas al strafbaar te stellen krijgen dus ook de private bewakingsdiensten meer slagkracht.
 
En om de linkse media al voor te zijn : neen het Vlaams Belang wil niet bepalen welke kledij u moet dragen of welke tassen u moet dragen. Maar voor welke doeleinden dan diefstal kan zo'n tas anders dienen ? (met uitzondering van de koeltas voor diepvriesprodukten uit de supermarkt)
 
Wordt vervolgd in de gemeenteraad...

21:22 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-05

De Morgen en de Statiestraat

Het verhaal van de Statiestraat gaat verder : nadat enkele journalisten het verhaal op deze site hadden opgepikt kregen de gedupeerde handelaars een forum in de media. Prima ! Op deze manier worden de problemen alvast niet in de doofpot gestoken.
 
Schijnbaar heb ik wel één en ander in gang gezet want vandaag kreeg ik al een telefoontje van het hoofdcommissariaat van de politie met de melding dat ze de zaak ernstig nemen en zeker en vast zullen opvolgen. Met dank aan mijn goede ex-collega waarvan ik weet dat hij woord zal houden.
 
Maar intussen zijn de problemen nog niet opgelost. Voor wie het niet gevolgd heeft, even een korte samenvatting : In de Statiestraat in Antwerpen valt een bedelaar die illegaal in het land verblijft al enkele weken de aldaar gevestigde horeca lastig. Als de man in kwestie geen geld of eten krijgt, gooit hij de ramen in, valt hij de klanten lastig e.d. Intussen is een personeelslid van een van de gedupeerde restaurants al gewond geraakt en zijn menige ruiten gesneuveld, door toedoen van deze illegaal. De politie pakt de man wel op maar als parket en de dienst vreemdelingenzaken "foert" zeggen moeten ze hem laten gaan.
 
De linkse rakkers van De Morgen brachten weer een alternatieve berichtgeving. Volgens hen gaat het Vlaams Belang nu op zoek naar "slachtoffers" om het straatverbod te laten toepassen.Onvoorstelbaar ! Beste vrienden van De Morgen, ga eens praten met de mensen in de Statiestraat en open uw ogen. Die man  :
  1. is illegaal in het land (dat is  nog steeds een misdrijf)
  2. veroorzaakt wél degelijk overlast en beschadigingen, en dat alle dagen en bij meerdere restaurants

Deze man is dus niet te vergelijken met de doorsnee bedelaar die weinig mensen lastig valt en enkel bedelt om den brode. En nog : wij (het Vlaams Belang) zijn niet op zoek gegaan om een 'slachtoffer voor het straatverbod te zoeken'. Neen, het zijn de uitbaters van de betrokken restaurants die het Vlaams Belang hebben gecontacteerd, en niet omgekeerd !

Enig fatsoenlijk journalist zou zelf een plaatsbezoek brengen en vaststellen dat het wél degelijk om een overlastveroorzaker gaat. Maar goed, we kennen De Morgen intussen wel. Toch mijn dank om op deze manier ook de problemen in de Statiestraat even in de aandacht te brengen.

Het Vlaams Belang zal hoe dan ook de burgemeester en schepen voor veiligheid ondervragen over dit probleem en de eventuele toepassing van het straatverbod. En voor de slechte verstaanders : ons interesseert vooral het doen ophouden van de overlast in die straat. Als parket en dienst vreemdelingenzaken niet meewillen, blijft er nog weinig over behalve het straatverbod. Het ding is nota bene voor zulke zaken in het leven geroepen.

Het lef om het toe te passen ontbreekt weeral bij de politiek-correcten!

16:16 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Het Harley-schandaal bij Politie Brussel

Misschien had u het enkele maanden geleden al in de pers gelezen. De Lokale Politie Brussel (PolBru) heeft enkele nieuwe motoren aangekocht voor haar 'motards'. Wie nu denkt dat er een moderne vervanger voor de verouderde BMW's kwam heeft het goed mis. PolBru heeft Harley Davidson motors gekocht.
 
Nu weet elke motorrijder dat een Harley misschien wel mooi kan zijn (smaken verschillen) maar zeker NIET geschikt om operationeel politiewerk mee te verrichten. Het bezoek van de Amerikaanse president Bush zal er wel niets mee te maken gehad hebben zeker ? Die dingen kunnen dus in het beste geval voor protocolaire opdrachten gebruikt worden. De vraag is dus welke oen die openbare aanbesteding voor zijn rekening heeft genomen ? De motards van PolBru kunnen er niet zo om lachen.. Terwijl de federale politie overstapt naar lichte en moderne Japanse motoren, koopt PolBru zware en onhandige machines.
 
Het vervolg van het verhaal wil ik u ook niet onthouden : volgens een goede bron is er wel één en ander mis met die Harley's. Insiders beweren dat er een constructiefout zat op bijna alle Harley's waarbij het stuur los kwam na een tijd. Intussen is één motard al verongelukt en bijzonder zwaar gekwetst geraakt...
 
Tijd dus om links en rechts wat vragen te beginnen stellen.

08:20 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-05-05

gezocht : dader moord

Het is al van 20 dec. 2003 geleden dat Glenn Wijnants uit Ekeren vermoord werd op de Ernest van Dijckkaai in Antwerpen. Na een avondje stappen met enkele vrienden en collega's ontstond er een nutteloze discussie met enkele Oosteuropeanen. Eén van hen trok een mes en stak Glenn dood. Dit lokte zoveel reacties los dat er een comité tegen zinloos geweld werd opgericht. Een mars tegen geweld trok duizenden mensen naar de plaats van de misdaad.
 
Intussen zijn de gerechtelijke instanties gedeeltelijk op de hoogte van de identiteit van de dader. Het gaat over ene Artem Solyanik, 1.70meter groot en bruin haar.
 
Kent u deze man of weet u waar hij vertoeft ? Bel de politie via 0800/91.119. Het dossier is in handen bij Onderzoeksrechter Bruno De Hous te Antwerpen

 


 
www.crimesite.be12:19 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Murat Kaplan

Vandaag lees ik dat topgangster Murat Kaplan klacht indient tegen de politieman die hem neerschoot. Kaplan werd recent op heterdaad betrapt toen hij 's nachts aan het inbreken was bij een handelaar in tropische houtsoorten. Toen de politie toe kwam trachtte hij te vluchten met een bestelwagen. Hij was gewapend met een geladen pistool. Eén van de aanwezig politiemensen voelde zich ernstig en onmiddellijk bedreigd door Kaplan met zijn pistool, aarzelde niet en schoot hem neer.
 
Prima werk als je het mij vraagt. Denk je nu écht dat "zware jongen" Kaplan 1 seconde zou twijfelen om zijn wapen te gebruiken tegen de politie om zijn vlucht te kunnen verzekeren? Die kerel heeft zijn ganse leven haast niets anders gedaan dan zwaar banditisme! 
 
Kaplan ligt in het ziekenhuis, overleeft schijnbaar de daad van wettige verdediging die de politie gesteld heeft, maar dient nu klacht in tegen de politie. Kaplan is vermoedelijk voor de rest van zijn leven mindervalide. Zijn verdiende loon als je het mij vraagt, misschien kan hij eens denken aan al de slachtoffers die hij zelf gemaakt heeft in het verleden.
 
Mogen we jusititie eens een keer vragen om het gezond verstand te gebruiken ? De klacht tegen de politie moet geseponeerd worden en Kaplan kan zijn dagen als mindervalide verder slijten in de gevangenis.

11:47 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Interne Zaken organiseert heksenjacht

Bij de Antwerpse politie is er een dienst Interne Zaken. In theorie zou deze dienst wanpraktijken en ongepast gedrag moeten onderzoeken bij de politie (net zoals comité P maar dan op eigen niveau). Op papier zouden zij aan de kwaliteitsverbetering van het korps moeten werken. Dat is de theorie...
 
In de praktijk wordt deze dienst bemand door mensen die al her en der op vorige diensten zijn buitengevlogen. Zo was er een hoerentent in de buurt van de De Keyserlei waar een bepaalde officier van Interne Zaken méér dan graag vertoefde tijdens zijn diensturen. Of zijn we misschien vergeten dat die man daar zelf een tuchtverslag voor gekregen heeft in het verleden ? Enfin, dit om maar aan te tonen dat er écht wel de verkeerde mensen werken op die dienst.
 
Wat is het laatste rondje "politiepersoneel pesten" ? Deze dienst heeft de onnoemelijk belangrijke taak gekregen om een heksenjacht te organiseren op politiemensen met een Vlaams Belang lidkaart. Ik wens hen veel succes en doorzettingsvermogen want dat zijn er wel wat.
 
Politiemensen moeten nu komen verantwoorden waar ze in hun vrije tijd waren, wat ze doen en met wie ze praten. Een boodschap voor die gestapodienst : politiemensen mogen in hun vrije tijd doen wat ze willen en mogen lid zijn van eender welke politieke partij. Het enige wat niet mag is dat zij actief deelnemen aan een activiteit (bv een debat). Of zijn jullie jullie eigen lidkaart van de partij der kameraden verloren misschien ? Ik herinner mij zelfs de tijd dat een bepaalde hoofdcommissaris (de man is nog steeds in dienst) meeliep in de 1 mei stoet van de sossen mét een rode armband op zijn uniform.
 
Of zijn jullie misschien op zoek naar lekken vanuit de politie in mijn richting ? Veel succes... of hoe zeggen ze dat in het Engels : "Close but no sigar..."


09:06 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-05

Overval op deurwaarder

Vandaag werd in de late namiddag, in het centrum van Antwerpen, een kantoor van een deurwaarder overvallen . De daders, vier mannen  van het Noordafrikaanse type, vluchten weg in een kleine grijze wagen. De buit bedroeg om en bij de 50.000€ ! Een speractie van de politie leverde niets op.
 
De overvalbendes - waar in Antwerpen schijnbaar geen gebrek aan is - gaan steeds driester te werk. Nu overvallen ze al deurwaarderskantoren. Trouwens, waarom heeft een deurwaarder zoveel cash geld in huis ? Ongetwijfeld werden de daders getipt over de hoeveelheid geld dat daar aanwezig was.
 
Vandaag een deurwaarder, wat morgen ? Een overval op de griffie van het justitiepaleis waar ook massa's cash geld aanwezig is ?
 
Antwerpen veilig ?

19:39 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

statiestraat - het loopt uit de hand

U heeft allicht enkele postings hieronder kunnen lezen hoe een illegale drugverslaafde de horeca terroriseert in de Statiestraat in Antwerpen. Plichtsgetrouw heb ik deze info aan de politie doorgegeven waarbij ik van de politieleiding vernam dat men het ging doorgeven aan de juiste dienst. Een straatverbod was niet aan de orde (had ik voorspeld - platbroek Janssens durft niet).
 
Gisteren was het weer van dat : de bewuste illegaal kwam weer opdagen en gooide de ruiten van het restaurant in nr 16 kapot. De politie doet wat ze kan, zonder twijfel, en pakte de illegaal op. Na een uurtje werd hij vrijgelaten (parket laat betrokkene gaan en de dienst vreemdelingenzaken wil niet weten van een repatriëring) en kwam hij terug in de Statiestraat. Toen ontstond er een dispuut met het personeel van het bewuste restaurant en kreeg één van de personeelsleden een messteek in de buik. De illegaal (van Egyptische origine naar het schijnt) werd opnieuw opgepakt en.....na een korte tijd terug vrijgelaten.
 
De uitbaters van het restaurant zijn ten einde raad...je zou voor minder en schrik niet als daar een dezer dagen een drama gebeurt...
 
De politie doet écht haar best. Uit goede bron weet ik dat de politie die man niet langer in hechtenis kan houden. Als het parket zegt "laten gaan" én de dienst vreemdelingenzaken zegt "foert" dan moeten zij die man vrijlaten!
 
Dank u Laurette Onkelinx met uw prachtige initiatieven (zie overige postings) maar zou je nu aub eens dringend iets willen doen aan de wetgeving terzake ? Het Vlaams Belang zal u hier alvast over ondervragen....
 

15:37 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Vlaams Belang start radiozender

Het Vlaams Belang lanceert vandaag haar mediaplan. Tegelijk gaat de eigen radiozender VB 6015 'on air'. Met dit initiatief wil het Vlaams Belang het media-cordon doorbreken en zich rechtstreeks richten tot de kiezer. Neen, dit wordt geen radio Moskou waar 24/24 propaganda op de mensen wordt getorpedeerd maar een interessante digitale zender waar Jurgen Verstrepen zijn bekende programma zwart of wit opnieuw leven zal inblazen.
 
Beschikt u nog niet over een digitale radio ? Geen probleem, u kan de uitzendingen op uw MP3 speler of  iPod downloaden, of u kan via internet luisteren.
 
Vanaf zondagmiddag zal u via de link op deze site (rechts onderaan) rechtstreeks kunnen luisteren!


10:08 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nieuw nummer

Bent u al ingeschreven op @VL+ ? Ons gratis e-magazine van de Vlaams-Belangfractie in het Vlaams Parlement. Indien niet, stuur mij een mailtje en ik zet op de verzendlijst.
 
In dit nummer :
 

  1. Leterme plat op de buik voor Verhofstadt en Di Rupo : BHV-splitsing definitief begraven!
  2. VB ondervraagt Vlaamse regering over aangekondigde maatregelen
  3. Verkoop GIMV-aandelen : VB dient klacht in bij bankcommissie
  4. Taalgebruik bij de MUG-diensten : een verhaal zonder einde
  5. Vlaams Parlement nodigt Nederlandse kamerleden uit over Cuba-resolutie

09:53 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

geen strafblad voor drugmisdrijf

Dat Laurette Onkelinx meer dan een vijs kwijt is wordt nu wel érg duidelijk. Nadat zij de overbevolking in de gevangenissen ging aanpakken door er minder criminelen in te steken (i.p.v. de gevangeniscapaciteit uit te breiden), na de mislukte drugnota waardoor cannabis semi-legaal geworden is, na de wet de administratieve sancties die met haken en ogen ineen hangt, komt 'gekke' Laurette nu weer af met de idee om het eerste drugmisdrijf niet meer op het strafblad te zetten.
 
Vrijheid blijheid voor alle drughandelaars en verslaafden want de eerste keer is het 'gratis'! Ik vraag mij af of dat mens nog wel met haar twee voeten op de grond staat. Hoe kan een overheid en de politie nu nog enig gezag afdwingen als er constant van die maatregelen worden genomen ?
 
Trouwens, heeft een werkgever soms niet het recht om te weten dat hij met iemand te maken heeft die een drugmisdrijf begaan heeft ? Een veroordeling voor bellen achter het stuur staat op uw strafblad maar een drugmisdrijf niet.... de wereld op zijn kop.

09:45 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-05

België paradijs voor vreemde dievenbendes

Half april kon de politie een rondtrekkende dadergroep uit Oost-Europa arresteren. Deze bende was bij maar liefst 160 diefstallen betrokken. Daarbij zijn dan de feiten die de politie nog niet kent niet bijgerekend. De wet voorziet momenteel dat deze vreemdelingen na het uitzitten van hun straf een bevel "kunnen" krijgen om het grondgebied te verlaten. Het is te zeggen, op eigen initiatief want een gedwongen uitwijzing is onbestaande.De meesten lappen dit aan hun laars en doen dus gewoon verder. De straffen die zij krijgen zijn gemiddeld drie jaar waarvan slechts één jaar effectief.
 
Het Vlaams Belang vroeg minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael welke maatregelen hij neemt om dit fenomeen een halt toe te roepen. Dewael erkende het probleem en gaf inderdaad toe dat velen na hun straf weigeren het grondgebied te verlaten. Van een gedwongen uitzetting of een afname van de - door de snel-Belg wet verkregen - nationaliteit is geen sprake. Enkel een wetsontwerp wat het "mogelijk" maakt om gedwongen te repatriëren is in de administratieve molen van Kamer en Senaat verdronken. Aan de inzet van de politie zal het niet gelegen hebben : in 2003 waren er maar liefst 303 grote acties waarbij 50.000 voertuigen en 38.000 personen werden gecontroleerd. Spijtig dat het voor de politie dweilen met de kraan open is omdat er geen goed juridisch sluitstuk is.
 
Er schort dus wel degelijk iets aan ons uitwijzingsbeleid. Het Vlaams Belang pleit dan ook al geruime tijd voor een afname van de Belgische nationaleit en een onmiddellijke gedwongen repatriëring. Koppel daaraan het effectief uitzitten van de straf in eigen land met de gevangenisregimes in dergelijke landen en u zal begrijpen dat het afschrifteffect wel groot zal zijn. België is momenteel een paradijs voor criminelen allerhande!

15:03 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-05-05

allergisch aan lokale politie

Dat de politiehervorming niet loopt zoals het moet bewijst volgend verhaal :
 
Ik kwam onlangs in het bezit van een intern verslag van de politie over een vergadering tussen de vakbonden en de korpsleiding. (yep, staatsveiligheid begin maar weeral te zoeken). In dit rapport stond dat er een voormalig Rijkswachter van de afdeling Zuid in Antwerpen vrijstelling van dienst kreeg van de arbeidsgeneesheer wegens "allergie aan de lokale politie Antwerpen". Hallucinant !!!
 
In De Kamer werd de minister reeds over deze zaak ondervraagt en het antwoord was al even merkwaardig : de arbeidsgeneesheer kan zelf bepalen wanneer er een vrijstelling toegekend wordt.
 
Tja.... commentaar mag u zelf geven.

21:36 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Franstalige politie in Antwerpen ?

Reeds geruime tijd word ik door verschillende politiemensen uit het Antwerpse gecontacteerd die hun verontwaardiging uitdrukken omdat ze met combi's moeten rijden waar Franstalige opschriften opstaan (police i.p.v. politie). En nog erger is dat er inspecteurs in Antwerpen rondlopen die uniformen dragen met hetzelfde Franstalige opschrift en zelf géén Nederlands spreken !
 
Het Vlaams Belang heeft hierover schepen voor integrale (on)veiligheid Grootjans ondervraagd. Het blijkt dat het Antwerpse korps niet eens genoeg dienstwagens heeft om in de basisbehoefte te voorzien. Men moet bij de federale politie wagens huren om de minimum service te kunnen leveren. Deze wagens hebben Franstalige opschriften. De Franstalige inspecteurs worden dan weer verklaard door het tekort aan personeel waardoor de lokale politie ook hier weer beroep moet doen op de federale politie. Dit korps lijkt haast failliet als je het mij vraagt.
 
Het is in elk geval een schande dat, in een uitgesproken Vlaamse gemeente, Frans wordt gehanteerd door de overheid. Onder druk van het Vlaams Belang beloofde Grootjans dan ook om de Franstalige opschriften te laten verwijderen. De Nederlandsonkundigen zouden dan weer bijgestaan worden door eigen Antwerpse inspecteurs. Het wordt dus een kakafonie!
  
Indien u morgen dringend politie nodig heeft doe dan het volgende : 
 
1. oefen geduld want door het gebrek aan volk en auto's zal het ff duren
2. volg een cursus Frans want voor hetzelfde geld staat er een Franstalige voor uw deur
 
Het is een wonder dat er nog zoveel gemotiveerde inspecteurs in Antwerpen zijn. Volhouden gasten! 
20:45 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Huisjesmelkerij, een pest in Vlaanderen

Antwerpen is een kweekvijver voor huisjesmelkers, zo ver is duidelijk. De binnenstad staat vol met oude burgerwoningen die door handige harry's en veel gyproc omgetoverd werden tot vele kleine appartementjes en kamertjes waar woekerprijzen voor gevraagd worden. Andere panden (lees krotten) zijn dusdanig vervallen dat elk modern comfort (water, electriciteit, sanitair) ontbreekt. Deze mensonwaardige koterijen worden verhuurd aan kansarmen en zeer vaak illegalen. De eigenaars maken zich schuldig aan een smerig misdrijf : zij maken misbruik van de precaire situatie en worden rijk door de miserie van een ander.
 
In mijn politietijd heb ik ook in zulke panden binnengeweest. Ik herinner mij perfect een pand in de Dambruggestraat waar een kakkerlak in het oortje van een kind van amper een jaar was gekropen. Mensonwaardige toestanden ! De eigenaars van die panden zijn dikwijls niet de minsten : advocaten, notarissen, ... kortom mensen die beter als wie ook de wet zouden moeten kennen én respecteren.
 
Het oubollige en verschrikkelijk bureaucratische Antwerpse parket slaagt er maar niet in om de huisjesmelkers fatsoenlijk te vervolgen. In Gent kan dat blijkbaar wél. Misschien zijn er wel mensen onder de Antwerpse magistraten die daar belang bij hebben ? Enfin, ik gooi hier maar een viske maar vergeet niet dat ik jaren in dat rare wereldje gewerkt heb en ook wel weet hoe één en ander in haak zit.
 
Die panden zitten dus vaak vol illegalen. Wat is een goede oplossing voor die illegalen ? Pak ze op en breng ze onder in gesloten centra waar wel een minimum aan comfort is en dit in afwachting van hun direkte repatriëring naar het thuisland (ze bevinden zich tenslotte in een onwettige toestand). Oh, even vergeten : dit stadsbestuur wil niet weten van actieve opsporing van illegalen. Juist, dus Patrick (Janssens) en Dirk (Grootjans) zullen we die illegalen dan maar aan hun lot overlaten in die verkrotte panden ? Of is onze oplossing toch  menslievender?
 
Respect voor het Krot-Op team bij de Antwerpse politie die alle dagen vechten tegen de bierkaai!

13:50 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Straat en jeugdbendes in A'pen

Is het u ook opgevallen dat de laatste dagen er weer opvallend veel nieuws is rond allochtone straat- en jeugdbendes. Na de bende van den dikke, de bende van den dunne, de bendes "snotjoeng" die in St Jans Molenbeek verhinderen dat de politie in bepaalde straten komt hebben we deze week onze portie in Antwerpen weer gehad. Eerst het verhaal van de Vlaamse moeder wiens kind afgeperst werd om op een pleintje te mogen spelen in Deurne. Toen mama orde op zaken wou stellen onder de kinderen kreeg ze prompt een pak slaag van enkele oudere allochtone jongeren. Vandaag lezen we in GVA dat twee bendes werden gearresteerd die verantwoordelijk waren voor maar liefst 23 gewapende overvallen in het Antwerpse. Daders allen minderjarig of nét meerderjarig.
 
Is dit nu nieuw ? Neen, in geen geval. Deze feiten gebeuren elke dag en dat reeds sedert jaren. De politie vecht elke dag als Don Quichote tegen de windmolens, de jeugdmagistraten worden in hun gezicht uitgelachen en de minderjarige daders worden terug vrijgelaten en als helden onthaald in hun eigen middens. Op die manier inspireren zij andere jonge "kansarmen" zodat de volgende generatie krapuul al klaar staat. Wat doet de overheid ?
 
Wie in het overheidsbeleid zoekt naar harde maatregelen waarbij aan de jongeren de juiste normen en waarden worden ingepompt zal van een kale reis terugkomen. Wie zoekt naar een jeugdgevangenis om de zware jonge criminelen in detentie te nemen en ze, voor mijn part naar het Amerikaanse systeem van de "boot camps", te reïntegreren zal ook van een kale reis terugkomen. Minister Onkelinx werkt aan de hervorming van het jeugdrecht. Als dat van dezelfde kwaliteit is als de drugnota, de wet op de gemeentelijke administratieve sancties, de hervorming van justitie enz.. dan mogen we het ergste verwachten.
 
Ocharme die arme kansarme jongeren die geen werk vinden of niet lang genoeg naar school gaan....Een boodschap van mij aan deze "overlastjongeren" : doe wat meer uw best, leer onze taal beter, vervolledig uw opleiding en kies niet voor de gemakkelijke slachtofferrol-oplossing. Trek u op aan diegene die het wél gepresteerd hebben om op een degelijke manier in onze samenleving te integreren !
 
 

09:28 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Straatverbod ?

Gisteren door enkele handelaars van de Statiestraat in Antwerpen in kennis gesteld dat hun leven serieus zuur wordt gemaakt door een illegaal die alle dagen in de restaurants binnenkomt en om eten en geld vraagt. Als hij geen geld krijgt wordt hij agressief en valt de klanten lastig of brengt beschadigingen aan. De kerel is al enkele keren door de politie opgepakt maar werd telkens na een paar uur terug vrij gelaten om dan opnieuw keet te schoppen.

Zo zit dat dus in elkaar in ons land : illegalen worden niet gerepatrieerd en zorgen voor overlast. Trouwens, was het niet burgemeester Janssens (SP.a) die de politie een verbod oplegde om actief illegalen op te sporen ? Socialisme noemen ze dat....Patje 'Kravatje' Janssens, leg dat dan maar eens uit aan die handelaars.

Nu dat de dienst vreemdelingenzaken schijnbaar niets aan die illegaal wil doen, daag ik Janssens uit : maak van deze zaak uw eerste testcase voor uw straatverbod ! Benieuwd of hij het aandurft...

09:06 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Luc Lamine terug ?

Dezer dagen word ik door haast al mijn collega's en ex-collega's aangesproken om mijn visie op de buitenvervolgingstelling van Luc Lamine te geven. Awel, voor iedereen die het wil weten :

Strikt menselijk gezien is het onaanvaardbaar wat ze Lamine hebben aangedaan. De man wordt geacht nog steeds onschuldig te zijn want hij is niet veroordeeld. En zelf al wordt hij veroordeeld, dan heb ik daar nog de grootste bedenkingen bij. De man is, net zoals vele anderen, het slachtoffer van een afrekening door het Antwerpse parket. Wat Lamine al dan niet gedaan heeft met zijn overuren, zijn persoonlijk wagenpark en zijn dienstreisjes is zeker deontologisch in vraag te stellen. Strafrechtelijk heb ik de grootste twijfels want alle uitgaven waren OP VOORHAND door het schepencollege goedgekeurd. Zij die nu hard staan roepen hebben wel eerst hun handtekening onder de uitgaven gezet.

Maar terug naar Lamine zelf. Luc Lamine werd meer dan twee jaar geleden door de media op een schandalige manier afgeschilderd als een vulgaire crimineel en fraudeur. Hij is meer dan twee jaar geschorst, heeft een ernstig financieël verlies en zijn loopbaan is om zeep. Dit terwijl nog geen enkele rechtbank wat dan ook beslist had. Ja, de media heeft hier serieus wat boter op het hoofd als je het mij vraagt.

Ben ik nu een fan van Luc Lamine ? Neen, zeker niet. Ik probeer enkel objectief weer te geven van wat er rond Lamine allemaal gebeurt. Vandaag staat in de Gazet Van Antwerpen dat veel agenten graag Lamine zouden zien terugkeren. Ik kan dat zeker bevestigen. Lamine ging er ver over met zijn luxegedoe maar was ten minste menselijk en redelijk tegenover het personeel, iets wat van de huidige wnd korpschef moeilijk gezegd kan worden. De sfeer in het korps was in elk geval een pak beter als nu.

Strikt menselijk gezien zou Lamine, als hij totaal vrijgepleit wordt (zowel gerechtelijk als tuchtrechtelijk), de kans moeten krijgen om terug te keren als korpschef. Wie onterecht werd beschuldigd heeft het recht op eerherstel. Dat is niet meer dan normaal.

Politiek zie ik het wel wat anders : zowel Lamine als Baelemans gedragen zich als de slaven van het stadhuis. Van een eigen visie op veiligheidsbeleid is géén sprake. Uitvoeren van wat paars beslist is het moto. En daarbij is de politieke correctheid troef. Van een politieman moet verwacht worden dat hij zich tijdens zijn job politiekNEUTRAAL opstelt. En dat wil dus zeggen dat ook een korpschef géén commentaar moet geven op het Vlaams Belang en of haar mandatarissen, iets wat Lamine herhaaldelijk wel gedaan heeft. Het is dan toch ook wel straf dat eens je aan een of andere toog met die gasten staat, er heel andere ideeën uit hun mond komen...

Moet Lamine terug komen ? Moet Baelemans blijven ? Het zal niet veel verschil geven. Beter is om de herbenoeming van de korpschef los te koppelen en te verbinden aan de behaalde resultaten...maar daarover later meer, want ook daar heeft het Vlaams Belang iets in de pipeline zitten.

Als mens wens ik Lamine het allerbeste toe ; voor het korps hoop ik dat er een korpschef komt die de criminaliteit en onveiligheid hard en correct wil aanpakken, los van wie het dan ook is...

Enkele resultaten zijn er toch al : twee magistraten die een wel zeer bedenkelijke rol hebben gespeeld in dit vuile spel zijn onlangs beloond. De ene werd procureur in Turnhout, de andere gaat binnenkort naar een postje in Brussel. Ook de moeite om eens over na te denken.09:05 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ministers geven het voorbeeld !

Tot grote ergernis van de Belgische staat komt uw dienaar regelmatig allerlei dingen te weten die geen daglicht mogen zien. Eén van die zaken is het feit hoe deze regering het voorbeeld geeft.

Wist u al dat enkele ministers en ex-ministers chauffeurs hebben die eigenlijk politiemensen zijn ? Inderdaad, toen kamerlid Filip De Man met een intern politiedocument stond te zwaaien in de plenaire zitting in De Kamer kon minister Dewael niet anders dan toegeven dat hijzelf, Johan Vande Lanotte en Antoine Dusquene (die niet eens meer minister is!) nog steeds over een poule chauffeurs beschikken die gedetacheerd zijn vanuit de federale politie. Toen De Man de minister wees op het feit dat dit wel erg regelrecht tegen zijn “meer blauw op straat retoriek” is, had Dewael nog het lef om te stellen dat deze detachering ook zal blijven bestaan! Me dunkt dient de politie niet om chauffeur te spelen, tenzij het kadert in een specifieke politieopdracht, wat hier hoegenaamd niet het geval is.

Maar het wordt nog straffer : wist u al dat Laurette Onkelinkx in een wagen rondrijdt die niet eens geldig geschouwd is ? Een tijd terug kreeg ik melding vanuit de politie dat er een zware AUDI A8 in Antwerpen gesignaleerd werd. De nummerplaat was A3. Een nieuwsgierige politieman wou toch eens nagaan van wie die wagen was en ontdekte het volgende : uit de gegevens van DIV-PORTAL (de dienst inschrijvingen voertuigen) bleek de nummerplaat afgeleverd aan ons Laurette. Toch was de verbazing groot wanneer in hetzelfde bericht stond dat de geldigheidsdatum van de technische controle reeds sedert 8/9/03 overschreden was! Als minister van justitie kan dit weeral tellen qua voorbeeldfunctie. Misschien moet Laurette ook nog een politieman als chauffeur krijgen om tijdig naar de controle te kunnen gaan ?


09:02 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een openlijk drugkot in de Kammenstraat ?

Wie al eens in de Antwerpse Kammenstraat gaat wandelen zal het al gemerkt hebben. Het is daar sedert enige tijd extravagantie troef. In de schaduw van het politiehoofdcommissariaat aan de Oudaan worden in de vitrines van verschillende winkels openlijk artikelen aangeboden die kunnen aanzetten tot druggebruik. In het verleden heeft het parket heel dit handeltje al eens in beslag laten nemen, maar nu wordt het blijkbaar gedoogd.

Mag ik de dames en heren parketmagistraten er op wijzen dat er in de onmiddellijke omgeving verschillende scholen gevestigd zijn en dat onze jongeren hier dagelijks voorbij lopen !!

Maar wie kan leven met de openlijke reclame voor cannabis en aanverwanten dien ik toch het vervolg van het verhaal te vertellen : in een bekende kledingzaak voor jongeren in deze straat is al geruime tijd een zogenaamde “hang-out” ruimte ingericht waar onze jongeren even kunnen “chillen” (om het in hun taal te zeggen). Niemand kan er om heen want de cannabisgeuren zijn tot op de openbare weg te merken. Het Vlaams Belang ontving dan ook al verschillende vragen van verontruste ouders die zich afvroegen of dit wel allemaal kan. Laat één ding duidelijk zijn : niettegenstaande PS-minister Onkelinkx met een met-haken-en-ogen-ineen-hangende omzendbrief heeft verspreid die beperkt bezit van cannabis toelaat is het bezit voor minderjarigen absoluut strafbaar, is het gebruik in groep strafbaar, is handel in cannabis strafbaar, is cannabis in de buurt van scholen strafbaar en is het ter beschikking stellen van een lokaal strafbaar.

Het Vlaams Belang stelde bij monde van Caroline Drieghe dan ook een vraag aan schepen voor integrale (on)veiligheid Grootjans. De schepen antwoordde dat het probleem bekend is en dat het wordt opgevolgd door de afdeling West. Intussen hebben we nog geen enkele actie gezien. Dit verbaast ons ook niet want de Kammenstraat is in de linkse partij der kameraden bijzonder populair met zijn progressieve en uiterst linkse manifestaties.09:00 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |