01-06-05

vandaag acties tegen huisjesmelkerij

Vandaag vonden in Antwerpen en Gent grote acties tegen huisjesmelkers plaats. Tientallen illegalen werden opgepakt. Slechts weinigen gerepatrieerd. De dienst vreemdelingenzaken, die resorteert onder het ministerie van Binnenlandse Zaken, laat de illegalen gewoon terug lopen zodat zij opnieuw in een dure krotwoning kunnen gaan wonen. Ik heb het al eens gezegd : breng die mensen onder in gesloten centra in afwachting van hun repatriëring. Dat is ten eerste veel mensvriendelijker dan ze opnieuw in de richting van huismelkers te duwen en ten tweede verdwijnen zij niet meer in de illegaliteit. In de gesloten centra kan je ze perfect medische verzorging aanbieden en voor mijn part zelfs onderwijs.
 
Het is opnieuw opvallend hoe groot het verschil is tussen het parket van Gent en dat van Antwerpen. In Gent treedt men veel harder op tegen huisjesmelkerij, hier in Antwerpen doet men alsof men het belangrijk vind, maar meer ook niet. Ook de CD&V (bij monde van Nahima Lanjri) riep vandaag dat men in Antwerpen nog niet één vervolging kent van huisjesmelkers. Mevr Lanjri, roep niet te hard want toen de CD&V de minister van justitie leverde was er ook geen sprake van een harde aanpak van huisjesmelkerij.
 
In elk geval is vandaag  nog maar eens gebleken wat voor een verwerpelijk misdrijf huisjesmelkerij is. En nogmaals, de eigenaars van die woningen zijn niet zelden notarissen, advocaten e.d. En dat maakt het eigenlijk nog schandaliger.
 

21:07 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.