02-06-05

Black Demolition

Gisteren veroordeelde een Brusselse rechter de 'leider' van de straatbende Black Demolition tot 10 jaar effectieve celstraf. Wie in het gerechtelijke wereldje thuis is weet dat je al héél wat moet uitvreten om 10 jaar sec te krijgen.
 
Die Black Demolition zijn inderdaad geen lieverdjes. Reeds 8 jaar geleden werden die gasten al in kaart gebracht door de politie Antwerpen. Ik had toen de leiding over het bekende CONA-team van de politie en in ons werkgebied was de beruchte dancing Shooby's gelegen. Deze keet werd voornamelijk bezocht door jonge Afrikanen uit Antwerpen, Brussel, Chalerloi enz. Het waren nu niet meteen voorbeeldjongeren die daar kwamen. De herhaalde razzia's die wij uitvoerden leverden telkens gezochte personen op, drugs, verboden wapens enz..
 
Snel kwamen de Black D. al in kaart, even snel de aangiftes van groepsverkrachtingen, afpersingen, enz.. Als ze in Antwerpen vertoefden was de premetro hun geliefde werkplek. Trouwens, wie nu op een drukke winkeldag op de Meir eens goed rondkijkt zal zien dat Brusselse jongerenbendes hun werkterrein meer en meer naar Antwerpen aan het verleggen zijn.
 
De leden van de Black Demolition, de leden van concurerende bendes en al hun praktijken zijn dus al veel langer dan vandaag gekend. Ook de bekende jeugdmagistraat Nicole De Caluwé kent deze bendes zeer goed.  Waarom heeft het dat weer zo lang geduurd voor een rechtbank het lef had om eens hard en correct te oordelen ? Hoeveel slachtoffers moesten er eerst weer vallen ?

17:41 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.