04-06-05

Ziekteverzuim bij de politie

Het is een trent in de politiek : ideeën lanceren in het weekend. Ook nu is het weer zover. Minister van Binnenlandse Zaken Dewael wil een privéfirma inzetten om controles op ziekteverzuim te organiseren. Dewael stelt blijkbaar vast dat het ziekteverzuim enorm gestegen is.
 
Hoe zou dat nu komen ? Sedert de hervormingen van de politiediensten kent de politie een bijzonder antisociaal dienstregime, is de administratie een veelvoud geworden van wat het vroeger was, moet de politie tot 5 jaar (!!) wachten op achterstallige lonen, heeft de politie 5 jaar moeten wachten op een nieuw uniform dat bijzonder lelijk en onpraktisch is, trekt de nieuwe politieopleiding op niets (conclusie van comité P), is de samensmelting tussen ex-RW, ex-GemPol en ex-GPP op sommige plaatsen nog zo slecht dat er sprake is van pesterijen, ruzie en wantrouwen en stijgt het aantal zelfmoorden bij de politie zienderogend.

Dan spreek ik nog niet over de lamentabele samenwerking met de bureaucratische en oubollige parketten waardoor daders van misdrijven de politie uitlachen in hun gezicht en sneller terug thuis zijn dan dat die politie haar proces verbaal kan uittypen. En dan zeg ik nog niets over deze paarse regering (met PS feeks Onkelinx op kop) die de ene dwaze wet na de andere maakt om het laatste beetje gezag dat onze politie nog heeft helemaal te ondermijnen.

Je zou dus voor minder gedemotiveerd geraken. Als er nu al ergens controle moet zijn, dan is het wel op het kabinet van Binnenlandse Zaken waar men beter de politiehervormingen zou evalueren of aanpassen, in plaats van een heksenjacht te organiseren op politiemensen die het zat zijn om alle dagen de pispaal van de maatschappij te zijn !


13:31 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

ziekte De goede moet het weerom met de slechte bekopen. Gekende politieke getinte profiteurs worden met rust gelaten, zelfs door en op hoger echelon.
De aangestelde privédokters zijn erop uit om de ziektedagen te kunnen minderen, zijn meestal dokters, die niet aan den bak komen en zo hun brood verdienen. Zij dienen dan ook, willens nillens ziektedagen af te pakken, anders kunnen ze opstappen. Anderzijds zijn die dokters waarvan de zieke zijn dagen krijgt leugenaars of onbekwamen. Neen zij zijn bezorgd om de gezondheid van hun patienten. Onlangs in de krant....., ziek gaan werken kan fataal zijn...........

Gepost door: karamel | 04-06-05

aanpakken oorzaak Nagels met koppen geslagen in deze posting! Ik denk dat er slechts weinigen zijn die kunnen zeggen dat het voor de hervormingen beter was. In plaats van achter de oorzaak te zoeken gaan ze nu weeral de simpele garde aanpakken. En die dokters uit de privé. Worden die soms betaald per agent die ze kunnen "pakken" ???

Ikzelf werk bij de GDA en geloof me vrij, het is daar een ramp! Ook is was steeds gemotiveerd (ook na 23jaar dienst), maar nu spelen zodanig met ons kl... dat ik ook geen zin meer heb. Spijtig ben ik te oud om nog een andere job te zoeken. Anders was ik op slag weg !

Gepost door: liever anoniem | 04-06-05

ziektedagen Geef een beloning aan diegenen die niet profiteren, een vergoeding van een paar euro per niet opgenomen ziektedag aan het einde voor het pensioen. Wedde dat het gaat beteren. Maar ja liever met geld smijten aan andere toestanden (sic).........

Gepost door: karamel | 04-06-05

geen verstand Dat krijg je als je ministers die geen verstand van die dingen hebben laat beslissen over zulke zaken.

Premie , daar ben ik voor. Maar pak ook de oorzaken aan want momenteel is het echt niet meer leuk werken bij de politie...

Spijtig dat ze de goeie bazen in den tijd genekt hebben !

Gepost door: good cop | 04-06-05

vergoedingen Ik wil eventjes de dienstregeling bedanken want door hun professionalisme heb ik deze maand geen vergoedingen. Dank U losers !!

Gepost door: anoniem | 05-06-05

asociaal De dienstregelingen spelen nu zoveel met ons kl... dat we om de haverklap telefoon krijgen om ander uren te komen kloppen. Mijn gezinsleven pikt dit niet meer en ik denk er sterk aan om mijn klak aan den haak te hangen.

In privé zou er al lang gestaakt worden. Voor wat doen wij het nog ? Voor lonen die te laat of fout betaald worden ? Om alle dagen uitgekafferd te worden ? Om gepest en gestalkt te worden door intern toezicht, comite P enz ? Om geen enkel respect van de bazen te krijgen ? Om onder nen burgemeester te werken die ons liever kwijt dan rijk is ?

Sorry maar den tijd dat ik een fiere agent was is al lang gedaan

Gepost door: Les gendarmen des St Tropez | 06-06-05

Leona Leona Detiege was op dat vlak wel een stuk beter voor onze politie als ge het mij vraagt...

Gepost door: Staf | 06-06-05

De commentaren zijn gesloten.