05-06-05

Waanzin op zondag

Daarnet naar een uitzending van de 7e dag gekeken op de rode staatszender VRT. Wat ik daar hoorde tart toch weer alle verbeelding.
 
Ene Lenaerts van de Confederatie Bouw had volgende theorie : momenteel zijn er ongeveer een half miljoen werklozen. Er werken volgens hem minstens 10.000 illegalen in de bouwsector die onder de prijs werken en oneerlijk concureren met eigen werkkrachten. In dit land zijn niet genoeg mensen te vinden die in de bouw willen werken. Dus.....laten we dan maar die illegalen in één trek regulariseren!
 
Wat een waanzin ! Mag ik er op wijzen dat illegaal zijn een overtreding van een Belgische wet is en tot nader order ook nog steeds strafbaar is. Bovendien biedt de VDAB genoeg omscholingscursussen aan om Vlamingen wel in de bouw te werk te stellen. Volgens het voorstel van de Confederatie Bouw worden illegalen dus beloond op de kap van de Vlamingen die geen werk vinden. Heeft die Lenaerts al eens nagedacht over de massale handel en toestroom van illegalen die er zou plaatsvinden moest deze onzin uitgevoerd worden ?
 
Laat ons nu gewoon de wet toepassen zoals hij nu is : illegalen die hier werken worden op kosten van de werkgever/aannemer terug naar het thuisland gerepatrieerd. En de boetes/sancties die daaraan gekoppeld zijn kunnen volgens mij niet hoog genoeg zijn. Op die manier moeten onze werkgevers maar geresponsabiliseerd worden om niet met illegalen in zee te gaan.
 
Na het bijna gratis verkrijgen van de Belgische identiteit, na de massale regularisaties van de 'sans-papiers', krijgen we nu - althans volgens de Confederatie Bouw - de regularisaties van illegalen in de bouw.

12:16 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.