08-06-05

De vliegende brigades van Patrick en Laurette

"De vliegende brigades". Dat is de benaming voor de nieuwe eenheden die de drughandel in ons land gaan bestrijden. In de persberichten lezen wij dat voortaan lokale, federale en gerechtelijke politie gaan samenwerken. Euh..... sorry hoor maar de "gerechtelijke politie" bestaat niet meer sinds de politiehervormingen. Tweede opmerking : werkten die dan voordien niet samen ? Werd de oude oorlog tussen Rijkswacht, GPP en Gemeentepolitie dan gewoon verplaatst naar een oorlog tussen lokale en federale politie ? De benaming "Vliegende brigades" doet eerder denken aan een stripverhaal dan aan een professionele politie-eenheid.
 
Nu goed, als insider weet ik wel dat er her en der samenlevingsproblemen zijn tussen leden van de voormalige korpsen maar dat dit stilaan sterk aan het verbeteren is. Feit is ook dat er wel wat problemen zijn om over de grenzen van een gerechtelijk arrondisement te gaan werken. Maar deze twee ministers (Dewael en Onkelinx) slaan de bal weeral mis want het probleem stelt zich niet zo zeer op het niveau van de politie (die werken grosso modo collegiaal en gemotiveerd genoeg samen), maar wel op het niveau van het parket dat oubollig en bureaucratisch te werk gaat. Het zijn steevast parketmagistraten die moeilijk doen over politieacties in andere arrondisementen! Ik heb het al eerder gezegd, hervorm nu alstublief eens dringend justitie want anders zijn alle andere inspanningen hopeloos verloren.
 
In dezelfde persmededeling kondigen de beide exellenties de 'joint hit teams' aan. Stel u voor, onze politie gaat over de grenzen heen - samen met hun buitenlandse collega's - de internationale drughandel aanpakken. Awel, het werd tijd als je het mij vraagt. Ons land zit al tientallen jaren in de EU ! Wij hebben overeenkomsten over het cacaogehalte in chocolade, over de vangstquota voor zeetong en de definitie van eurobananen...maar ho stop, onze politie moet aan de grens stoppen met een onderzoek naar drughandel!
 
Deze maatregelen zijn dus eerder een reclamespotje voor de ministers zelf dan een effectieve maatregelen, want wat baten als deze inspanningen als er geen repressief of penitentiar sluitstuk is ? Wat voor zin heeft het als onze minister van justitie weigert de gevangeniscapaciteit uit te breiden ? Wat voor zin heeft het als de drugwetgeving als maar uitgehold wordt ?
 
Ik wens de personeelsleden van die nieuwe "eenheden" dan ook veel succes en doorzettingsvermogen. Neem vooral een grote dweil mee op dienst want deze regering houdt de kraan open.

08:44 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

drugsbeleid En de boer....hij ploegde verder....

Gepost door: GDA | 08-06-05

En de Flip die zoop verder En de Flip die zoop zijn Koninckjes verder ondanks dat alcohol door de wereld gezondheidsorganisatie als harddrug word bestempeld..;Hypocrieten zoals steeds!

Gepost door: Jan | 09-06-05

Koninck zozo, dus we gaan een bolleke Koninck vergelijken met internationale cocaine, heroïne en XTC handel ? Rare jongens, die linksen...

Ik ga er in elk geval nu eentje nuttigen, santé (een bolleke Koninck voor alle duidelijkheid)

Gepost door: Bart Debie | 09-06-05

De commentaren zijn gesloten.