09-06-05

Crack-pak's

Van sommige preventieprojecten zie ik zeker en vast het nut in, van andere iets minder. Zo is er in Vlaanderen het project "Spuitenruil". Vrijwilligers (vaak ex-drugverslaafden) gaan gebruikte drugspuiten inzamelen om o.a. het risico op HIV besmettingen tegen te gaan. Tot daar kan ik perfect volgen. Maar wat delen deze vrijwilligers nog zoals uit :
 
  • een injectiekit : een verse spuit, ontsmettingsmiddel, water, aluminiumpapier en een afvalcontainertje, kortom alles voor de doorsnee junk
  • speelkaarten : een boek van 52 kaarten met tips om, hou u vast... "veilig en gezond" drugs te gebruiken (sinds wanneer is het gebruik van drugs gezond ???)
  • Een affiche met een wedstrijd waardoor de verslaafden 50 euro kunnen "winnen" ! (hoera, weer naar de dealer...)

Wie nu dacht dat dit al te gek was om los te lopen, vertel ik graag het nieuwste "gadget" dat ze gaan uitdelen. Spuitenruil gaat nu ook zogenaamde "Crack Pak's" uitdelen. Crack is een afgeleid produkt van cocaine en wordt standaard met amoniak aangemaakt. Deze vuilnis wordt dan gerookt. Omdat amoniak toch een beetje gevaarlijk is (ach...) gaat spuitenruil nu gratis pakketjes maagzout uitdelen (ter vervanging van de amoniak), inclusief "handleiding"..

Voila, nu weet u weer waar een deel van uw belastinggeld naar toe gaat. Enkele bedenkingen : zou het niet beter zijn om die drugverslaafden in een gesloten afkickcentrum onder te brengen zodat zij geen maatschappelijke overlast veroorzaken of anderen ook aanzetten tot druggebruik ? Op die manier hou je ze tenminste weg van de dealers. Ten tweede, wat gaat Spuitenruil doen als zo een drugverslaafde een overdosis neemt en sterft na gebruik van een crack-pak (foutief gebruik, handleiding niet gelezen weet u wel) ? Schuldig verzuim ? Onvrijwillige doodslag ? In elk geval stof tot discussie.

De hoofdvraag is en blijft of de overheid belastinggeld moet spenderen aan projecten die het druggebruik enkel in de hand werken of op zijn minst in stand houden.

Wedden dat enkele linkse wereldverbeteraars hier op zullen reageren...

(HNB 27/05/05)

19:51 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

spuitenruil een druggebruiker spuit uit vrije wil en krijg gratis spuiten, voor zijn gezondheid (sic)........ en de sukkelaar en zeker geen vragende partij voor de suikerziekte, diabetica, mag ze blijven betalen, zijn dagelijkse spuiten, frustrerend niet ? Zou zeggen goe bezig.

Gepost door: diabetica | 09-06-05

diabetica Nagels met koppen....

Gepost door: Bart Debie | 09-06-05

leuk voor de belastingen De timing om dit bericht te publiceren kon niet beter. Juist nu iedereen bezig is met zijn belastingsbrief in te vullen worden we nog even met de neus op de feiten gedrukt. Hoe is dat nu mogelijk ! En wat "diabetica" hieronder schrijft is zeker waar. Pure schande dat die vuile junkies, die niets anders doen dat stelen, mensen lastig vallen en rondhangen, gratis vanalles en nog wat krijgen. Terwijl een zieke mens voor alles zelf moet opdraaien.

Van mijn part mogen die junks na 1 spuit doodvallen. Opgeruimd staat netjes!

Gepost door: Junkie XL | 10-06-05

verdiende loon Da hebt ge nu met die sossen aan de macht hé. Bonjour ze er allemaal maar uit in 2006. Tijd voor orde op zaken

Gepost door: sjampetter | 10-06-05

Gesloten instellingen!!! Ik wil alleen maar kwijt. Gesloten instellingen zijn NODIG!!!! Ik kan mij niet voorstellen dat die mensen zo willen blijven verder leven. Verslaving is een ziekte!!

Gepost door: katrien | 06-07-05

De commentaren zijn gesloten.