12-06-05

Antwerpse huisbezoeken nepmaatregel !

Eén jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen pakt schepen voor integrale (on)veiligheid Dirk Grootjans (VLD) uit met de huis-aan-huis bezoeken. Bij de stemming van het Stadsplan Veilig in de gemeenteraad werd gesteld dat dit o.a. een middel zou zijn om de vele illegalen in Antwerpen op te sporen. Een ander doel zou zijn om in de huizen na te gaan hoe de leefomstandigheden zijn.
 
Ik vraag mij af wat die schepen de vorige vijf jaar dan gedaan heeft ? Vijf jaar nadat hij schepen voor veiligheid is komt hij met een plan om de problemen in kaart te brengen. Wanneer er dan oplossingen verwacht mogen worden weet niemand.
 
Vandaag horen we dat de controles uitgevoerd zullen worden door 4 ambtenaren, zonder politie. Men start in de overlastwijken in Antwerpen-Noord en op termijn zou heel Antwerpen aan de beurt moeten komen. Ik wens die ambtenaren veel doorzettingsvermogen toe.
 
Van de opsporing van illegalen komt al helemaal niets in huis. Ludo Van Campenhout (VLD) zegt vandaag in De Zevende Dag : " het is niet de bedoeling om illegalen op te sporen". Dirk Grootjans zegt : "onze ploeg zal aantrekkelijk genoeg zijn zodat de mensen ze wel zullen binnenlaten". En nog : " de mensen worden op voorhand verwittigd wanneer de ambtenaren langs komen". Wat voor zin heeft dat nu ? Alles en iedereen die hier hier clandestien leeft of te werk gaat is dan al lang verdwenen. Tenzij dat dit een bewuste strategie is want op die manier is het gemakkelijk om te zeggen dat de problemen toch niet zo ernstig zijn. Bovendien, wat gaat de controleploeg doen als men de deur niet opent ? Niets dus, de controle stopt al vooraleer ze begonnen is.
 
Zou het niet beter zijn om een systeem van preventieve wijkcontroles zoals in Nederland toe te passen ? Daar sluit de politie op bepaalde tijdstippen een overlastwijk volledig af en controleert ze iedereen die er zich in bevindt. Op die manier worden illegalen en gezochte criminelen wel degelijk opgespoord en opgepakt. In Nederland is dat soort acties een succes en zelfs de bevolking die om de zoveel keer gecontroleerd wordt, ervaart dit als positief.
 
Op het einde van het debat in De Zevende Dag was de conclusie dan ook : "is het niet een electorale maatregel om het Vlaams Belang af te remmen ?". Ja dus, het is een rookgordijn dat ervoor moet zorgen dat de Antwerpenaar de indruk krijgt dat men de problemen aanpakt, meer niet. Ach ja, het origineel zal het steeds beter doen als de kopie....
 
 

12:52 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

huisbezoek 1. zijn er misschien verkiezingen in de nabije toekomst ???????
2. dien denker een beetje wereldvreemd of simpel van geest, zo ene van ja, maar......, sociaal voelend mits subsiedes...........
3. in Antwerpen alleen 15.000 illegale Polen, zoveel als de bevolking van LO, btw het cijfer gegeven door de Poolse Consul te Antwerpen, die hier zwart werken en dat geld gaat niet in onze economie maar naar Polen. Die illegalen betalen dan ook gene enkel frank aan belastingen, bvb watervervuiling, gemeentetaks, huisafval, integendeel zorgen voor overlast dat de Antwerpse belastingbetaler mag bijbetalen, zie sluikstort ed. Ik ben geen racist, doch wel een realist en betaal 33% belastingen en de rest ook, kan niet in het zwart. Het zal misschien beteren als Mieke Vogels terug in de Antwerpse Politiek terugkomt (sic). Wordt misschien groen van den honger en rood van schaamte.
Zou zeggen Succes Bart.

Gepost door: utopia | 12-06-05

De commentaren zijn gesloten.