13-06-05

VLAAMS BELANG WIL STADSBESTUUR DWINGEN OM STRAATVERBOD TOE TE PASSEN!

 
Zoals beloofd, hierbij de beelden van de agressieve bedelaar uit de Statiestraat in Antwerpen. Deze taferelen spelen zich dagelijks af....Vandaag verneem ik dat de agressieveling alweer is langs gekomen en dat hij zelfs geïnterviewd werd door ATV ! Vanavond zullen we zien of dat klopt....
Dat het geweld dat de man toepast in stijgende lijn is bewijst het feit dat één van de benadeelde restaurantuitbaters vandaag het ziekenhuis ingeslagen werd.

Voor het Vlaams Belang is de maat nu meer dan vol. Vandaag hebben ikzelf, Marijke Dillen (als advocaat van de restaurantuitbaters) en Filip Dewinter besloten om zelf actie te ondernemen om de handelaars uit de Statiestraat te helpen. Marijke Dillen zal als advocaat via juridische weg de stad Antwerpen dwingen om het straatverbod toe te passen (via een procedure in kortgeding), Filip Dewinter zal de schepen en de burgemeester ondervragen in de gemeenteraadscommissie van 20 juni en ikzelf ga met de handelaars overleggen en hen bijstaan en adviseren in de communicatie tussen hen en de politiediensten.

Als de burgemeester en de schepen de problemen zolang willen laten aanslepen dat er gewonden moeten vallen is dat hun verantwoordelijkheid, niet de onze. 
09:13 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Er uit ! huh het stadsbestuur gaat toch verder niet? Hij word het land uitgezet!

Gepost door: jan | 15-06-05

toch niet helemaal juist Beste,
Het stadsbestuur gaat helemaal niet verder. De dienst vreemdelingenzaken heeft de man nu opgesloten in Merksplas in afwachting van zijn zogezegde repatriëring. Het stadsbestuur heeft daar niets mee te maken aangezien die dienst Vreemdelingenzaken onder Binnenlandse Zaken resorteert.

Feit is dat er weer eerst gewonden moesten vallen en meerdere feiten van vandalisme gepleegd moesten worden vooraleer men optrad. Het feit dat die man in het ziekenhuis werd geslagen is grotendeels voor rekening van het stadsbestuur. Zij hadden die kerel al sneller een straatverbod moeten geven en intussen de procedure bij de dienst Vreemdelingenzaken van in het begin al moeten opstarten.

Het Vlaams Belang verwijt het Antwerpse stadsbestuur en vooral schepen Grootjans en burgemeester Janssens laksheid in deze. Het is het beste bewijs dat ze dat straatverbod in het leven geroepen hebben om de oppositie te sussen, maar eigenlijk nooit van plan waren om het ooit toe te passen.

Bovendien leert mijn ervaring mij dat een opsluiting in Merksplas geenszins betekent dat die man effectief wordt gerepatrieerd. Meermaals heb ik mogen vaststellen dat men in Merksplas vaak illegalen gewoon terug vrij laat om plaats te ruimen voor anderen. Indien een politiezone plaatsen "reserveert" voor acties, worden er ook plaatsen "vrijgemaakt". Dat is de spijtige realiteit. Tijdens mijn politiewerk ben ik meermaals dezelfde illegalen tegen gekomen die eerder op dezelfde manier werden "opgesloten in afwachting van hun repatriëring".

Gepost door: Bart Debie | 15-06-05

De commentaren zijn gesloten.