14-06-05

De nieuwste rage in inbrekersland : de klopsleutel

Het bekende Nederlandse programma NOVA TV bracht een ophefmakende reportage over een nieuwe trend bij inbrekers. Met het gebruik van een zogenaamde "klopsleutel" is haast elk cilinderslot op te breken. Bovendien laat de klopsleutel bijna géén sporen na zodat de benadeelde en de politie steevast uitgaan van een inbraak, gepleegd met valse sleutels.
 
Politiemensen opgelet dus bij het vaststellen van inbraken, want ongetwijfeld is de klopsleutel ook hier al wel gebruikt.
 
Zo'n klopsleutel is bovendien bijzonder eenvoudig te maken. Een doorsnee slotenmaker heeft er op 1-2-3 eentje klaar.
 
Klik hieronder om het filmpje van NOVA TV te bekijken (let wel, het downloaden kan enige tijd in beslag nemen) :
 
 
Film klopsleutel

08:12 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

aha daar neem ik een patent op: de rob klopsleutel

Gepost door: rob | 14-06-05

Klopsleutel Iedereen heeft de mond vol van de "klopsleutel" en de gevaren ervan. Maar er moeten toch wel sloten en sleutels bestaan die niét of moeilijker met de klopsleutel te openen zijn. Niemand geeft die belangrijke inlichting! Allen staan blijkbaar met de handen in het haar. Wie kan mij inlichten welke sleutels dan wél veilig zijn?

Gepost door: Marc Simons | 20-06-05

advies Beste Marc,

Ik heb u een mail gestuurd met wat meer (vrijblijvende) persoonlijke uitleg.

Gepost door: Bart Debie | 21-06-05

voorvechter voor meer veiligheid en respect Mr. Bart,

De mensen die deze informatie rondbazuinen zouden er hun adres en het type sleutel die ze gebruiken er moeten bijzetten !!! Waarom doet u dat niet ? Wat is uw volgende artikel ? hoe gemakkelijk het is om molotovcoctails te maken ?
Als je een veiliger gemeenschap wil dan zou ik dit soort informatie niet promoten ... en misschien is het nog niet te laat om zoveel mogelijk van deze informatie van het net te halen !!!!!

Gepost door: onbekend is onbemind | 04-07-05

De commentaren zijn gesloten.