15-06-05

Wachten op de kogels ?

Vandaag raakt bekend dat de beruchte Nederlandse drugbaron Etienne Urka al geruime tijd in Antwerpen verblijft. In een peperduur herenhuis in de Van Schoonbekestraat nr 148 zet Urka zijn drughandeltje rustig verder, terwijl de fiscus en het gerecht in Nederland al lang op hem jagen. De jacht is zo intens in Nederland dat men zelfs advertenties in de kranten plaatst om de verblijfplaats van Urka te achterhalen. Intussen geniet Urka van de rust in de scheldestad.
 
Etienne Urka (zie foto) was de voormalige lijfwacht van de bekende drugbaron Klaas Bruinsma. Toen die met een zee van kogels werd afgemaakt nam Urka diens imperium over en heeft hij de leiding over de zogenaamde "Delta Organisaties". De bendeleden van Bruinsma en Urka worden de laatste jaren één voor één vermoord en geliquideerd zodat Urka wel even "veiliger" oorden moest gaan opzoeken.
 
Nu dat bekend is dat Urka hier vertoefd is het kwestie van tijd voordat de huurmoordenaars hem komen opzoeken en de kogels weer gezwind door de Antwerpse straten vliegen.
 
Urka is trouwens niet de enigste. Door mijn politiewerk in het milieu van de Georgiërs op en rond het Falconplein kwam ik ook in contact met bijzonder onfrisse figuren uit de Georgische maffiawereld. In de buurt van de Belgiëlei wonen bekende en berucht families zoals de Melikhov's, de Ben David's en de Djindjikashvili's, .... Deze figuren zijn bij de gerechtelijke diensten gekend voor bijzonder onfrisse praktijken en verzetten een miljoenenomzet in zwart geld afkomstig van drughandel, wapens, sigarettensmokkel, prostitutie en namaakhandel. Ook deze kerels hebben ervaring met kogels die af en toe in hun richting worden afgevuurd door de concurentie.
 
Ach ja, wat is Antwerpen toch een leuke trekpleister voor gangsters allerhande...

08:47 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Antwerpen Antwerpen is de mafste stad van de wereld. Het gelijkt in veel opzichten op Oelan Bator. Daar kan je ook de Mongolen niet bijhouden, zo veel zijn het er.
Grumbel
Grumbel,
GDB.

Gepost door: GDB | 15-06-05

onzin mijnheer urka is een nette zakenman .
punt.

Gepost door: jay | 23-07-05

De commentaren zijn gesloten.