16-06-05

Politie krijgt een aalmoes

Onze politieambtenaren zijn kwaad. En terecht als je het mij vraagt! Reeds geruime tijd ontvangen alle federale ambtenaren een gelijkaardig vakantiegeld, nl. 92% van de brutowedde. Iedereen behalve (tot voor kort) justitie en politie.
 
Sinds kort hebben enkele magistraten de onzalige Belgische staat voor de rechter gedagvaard en kregen zij gelijk. Dat verbaast mij ook niet. Laat rechters (magistraten) oordelen over het verhogen van hun eigen vakantiegeld en het resultaat is voorspelbaar natuurlijk.
 
Rest er nog de politiediensten. Zij ontvangen momenteel de gemiddelde som van zo'n 500euro netto vakantiegeld. Een aalmoes als je het mij vraagt. Zeker als je weet dat dit een beroep is met een bijzonder hoog stressgehalte, onregelmatige diensturen, een risicojob (je komt niet met de properste en zachtaardigste van deze wereld in aanraking), enz. Dan spreek ik nog niet over het feit dat je als politieman/vrouw elke dag als pispaal van deze maatschappij dient.
 
Met andere woorden, geen zinnig mens begrijpt waarom deze ambtenaren ook geen verhoogd vakantiegeld genieten. Op de vraag of het wel federale ambtenaren zijn kan ik kort antwoorden : de aanwerving gebeurt federaal, de opleiding gebeurt federaal, het personeelsstatuut is federaal...ja dus. Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (VLD) wil er echter tot nu toe niet van weten.
 
Om hun rechtmatige eis kracht bij te zetten organiseren alle vakbonden nu zaterdag een actie. Zij gaan in de tuin van de Minister van Binnenlandse Zaken in Tongeren een picnic organiseren. Het zullen magere boterhammetjes zijn want voor een rijkelijk buffet krijgen onze "pakkemannen" niet genoeg vakantiegeld.
 
Onze steun krijgen zij in elk geval !

12:31 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.