16-06-05

Stationsbuurt trekt aan de alarmbel

Gisterenavond heb ik als veiligheidsadviseur van het Vlaams Belang overleg gepleegd met enkele handelaars uit de Antwerpse stationswijk. De groep bestond uit winkeliers en horeca uitbaters. Uit de verhalen van deze mensen krijg ik de indruk dat dit Antwerpse stadsbestuur deze wijk haast opgeeft. Een greep uit de halucinante getuigenissen :
 
- het verhaal van de lastige bedelaar is reeds uitvoerig toegelicht op deze site. De handelaars begrijpen niet dat bedelen toegelaten wordt in deze stad. Er zijn genoeg voorzieningen voor daklozen en armen. Bovendien is een groot deel van die bedelaars in handen van netwerken van georganiseerde criminaliteit (de kinderen en zwaar gehandicapten die staan te bedelen). Die bedelaars vallen het kliënteel van de restaurants alle dagen lastig. Schepen Grootjans antwoordt : "geen prioriteit".
 
- In de Statiestraat ligt al weken materiaal van werkzaamheden aan de straat. Een handelaar heeft hierover al meermaals met het kabinet van schepen Van Campenhout gebeld, doch zonder resultaat. Een gelijkaardig verhaal was deze week in de krant te lezen : een dame van het Laar in Borgerhout kloeg dat er al 7 maanden gasbuizen voor haar deur lagen. Ook hier geen reactie. Als u uw vuilniszakje 1 dag te vroeg buiten zet riskeert u al onmiddellijk een administratieve geldboete. Voor de stad Antwerpen gelden hun eigen regels blijkbaar niet.
 
- 13 jaar aan een stuk staan er al gezellige terrasjes in de Statiestraat en de Keyserlei. Bij goed weer zitten deze stampvol en bloeit de lokale economie weelderig. Sinds kort is de brandweer op bezoek geweest en moesten bepaalde terrassen weg. Reden : niet genoeg doorgang en niet brandveilig. Ik ben nu zelf gaan kijken. Niet genoeg doorgang ? Onzin ! Er is veel meer dan de verplichte 4 meter vrije doorgangsruimte, ook mét een terras. Er wordt schijnbaar ook met twee maten en twee gewichten gewerkt. Zo heb ik zelf vastgesteld dat bepaalde terrassen moeten verdwijnen en dat een terras, dat over en rond een electriciteitskabine gebouwd is (!!), blijkbaar wél mag blijven staan. Begrijpe wie begrijpe kan. Een uitbater van een zéér bekend restaurant vertrouwde mij toe dat hij een omzetverlies van 15.000€ per maand lijdt doordat zijn terras weg moest. Intussen hebben de handelaars een architect onder de arm genomen om brandveilige terrassen uit te tekenen met inbegrip van een voldoende doorgang voor de brandweer en hulpdiensten. Ook in dit dossier zegt de stad Antwerpen "njet".
 
- In een bepaald café in de Statiestraat zijn openlijke vormen van prostitutie zichtbaar. Klanten kunnen beneden om de "diensten" van Poolse vrouwen vragen waarna er, na betaling van 50euro, naar boven mag gegaan worden... Ook dit hebben de handelaars al meermaals doorgegeven....zonder enig resultaat.
 
- Enige tijd geleden bestond er bij de politie een cel Statiekwartier. Deze agenten patrouilleerden op drukke uitgangsavonden en zeker tijdens de zomeravonden, zichtbaar in uniform, in deze buurt. De handelaars kenden deze agenten en zagen dat hun problemen effectief werden opgevolgd én opgelost. De cel Statiekwartier was een beetje de broer van het bekende CONA-team waar ik de leiding over had. Alle handelaars vragen zich in hemelsnaam af waar dat team naar toe is. Afgeschaft ?
 
- Alle handelaars ergeren zich dood aan de groepjes (vaak allochtone) jongeren die in en rond de UGC bioscopen rondhangen en de voorgangers terroriseren. UGC moest er zelfs een private bewakingsfirma voor inhuren !
 
Geef toe, het zijn moedige mensen die handelaars die daar alle dagen van 's ochtends tot 's avonds vechten om te overleven. Wordt vervolgd in de gemeenteraad want het Vlaams Belang laat deze mensen niet in de steek!
 
 

13:21 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.