17-06-05

Innige deelneming

Gisteren bereikte ons het bericht dat de 67-jarige Rénee Schoepen uit Hoboken overleden is. Deze vrouw is al jaren actief bij het Vlaams Belang, afdeling Hoboken. Bijzonder tragisch is het feit dat mevr Schoepen al jaren vocht voor een veiliger verkeer op en rond de St Bernardsesteenweg (zij had zelfs een eigen comité daarvoor opgericht) en dat zij nu door een 24-jarige kerel in een BMW werd doodgereden, waarna de dader vluchtmisdrijf pleegde. Rénee was bekend als een bijzonder zachtaardige en behulpzame vrouw. Daar zijn alle buurtbewoners het over eens.
 
Dankzij enkele allerte getuigen kon de dader snel gevat worden. Ik hoop van harte dat de onderzoekrechter deze man streng aanpakt. Het is opmerkelijk hoe snel het aantal aanrijdingen met vluchtmisdrijf aan het toenemen is. Het is een maatschappelijk fenomeen aan het worden om schrik van te krijgen.
 
Opvallend is ook hoe justitie weer achterwege blijft. Heeft u in de kranten al gezien hoe deze daders gestraft worden ? Een rijverbod en een boete...dat is het meestal. Dit terwijl de families ronduit met een vreselijk verlies te kampen hebben.
 
Er dient dus dringend werk gemaakt te worden van de aanpassing van de wetgeving terzake. Aanrijdingen met doden en vluchtmisdrijf moet op zijn minst bestraft worden als een doodslag !
 
Ook bij deze wens ik de familie en dierbaren van Rénee sterkte in deze moeilijk periode. Laat al het goede werk dat zij voor haar omgeving deed en haar mensvriendelijke karakter voor jullie een hart onder riem betekenen bij het afscheid van Rénee.

21:28 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

asverstrooiing De asverstooiing van wevrouw Schoepen vind zaterdag 25 juni 2005 plaats op de strooiweide van de begraafplaats Schoonselhof.Samenkomst aan de hoofdingang van het crematorium om 10.45u.

Gepost door: Albrecht | 20-06-05

De commentaren zijn gesloten.