21-06-05

Vertrouwelijk document Stad Antwerpen over Afrikaanse kerken in Antwerpen

Hier is het aangekondigde vertrouwelijke document van de Stad Antwerpen over de aanwezigheid van Afrikaanse kerken in Antwerpen.
 
Na de 'erkende' moskee en de niet erkende 'garagebox' moskee is er al een ganse tijd een nieuwe rage in Antwerpen, de zogenaamde Afrikaanse gebedshuizen of Afrokerken. De bekenste is naar alle waarschijnlijkheid die in de voormalige bekende cinema Rubens in de Carnotstraat. Meer en meer duiken er van die clandestiene kerken op in de Antwerpse districten. Burgers melden mij zeer vaak overlast door illegale verbouwingen, elektronisch versterkte muziek en toespraken, overlast door lawaai allerhande, aan en afrijden van wagens, wildparkeren enz... In het district Deurne, in de onmiddellijke omgeving van de Boterlaarbaan zijn er al verschillende van die 'kerken' in opbouw of reeds in gebruik. In Antwerpen-Noord wordt dit ook al schering en inslag.
 
Meestal 'verbouwt' men een gewone particuliere woning tot een gebedsruimte. Onder het motto "handig met Gyproc" worden dan lokalen gebouwd en verbouwd. Uit het document dat u via de link hieronder kan raadplegen kan u lezen dat de stad Antwerpen slechts enkele van deze kerken bezocht heeft. De conclusie is meestal dezelfde als die ik heb :
 
1. deze 'kerken' zijn absoluut een gevaar voor de brandveiligheid
2. deze kerken veroorzaken vaak overlast door geluidshinder
3. de grootste vraagtekens kunnen geplaatst worden als we spreken over milieuvergunningen
 
Opvallend is ook dat in het ganse document nergens iets te lezen is over de verblijfstoestand van de bezoekers. Het immers m.i. niet ondenkbaar dat tal van illegalen en uitgeprocedeerden deze erediensten gaan bezoeken. Maar ja, zoals u weet mag er in Antwerpen niet actief naar illegalen gezocht worden.
 
Er dreigt dus een wildgroei aan verzamelplaatsen die absoluut onveilig te noemen zijn. Doordat de stad te laks en te traag optreedt is er een enorme toename van dat soort initiatieven. Het is dan ook een kwestie van tijd vooraleer er ongevallen gebeuren.
 
Zou schepen Grootjans deze 'woningen' ook gaan bezoeken met zijn 'XTRA-controles' ? Tja, hij zal de controle eerst aankondigen zodat de illegalen zich tijdig uit de voeten kunnen maken.
 
Ik heb bewust de namen van de ambtenaren die het document hebben opgesteld eruit gehaald (neen, dat zijn niet diegenen van wie ik dit heb), alsook de GSM en telefoonnummers die in het document vermeld stonden.
 
En voor onze tegenstanders : ik heb ABSOLUUT niets tegen godsdienstvrijheid. Integendeel zelfs, maar wie een kerk wil inrichten moet een aantal regels (brandveiligheid, milieuwetgeving, bouwcode, enz) respecteren, net zoals ieder van ons dat moet doen.
 
Sommige passages in het document laten niets aan de onduidelijkheid over. De stad Antwerpen moet dringend optreden want als morgen de boel afbrandt en er zijn slachtoffers dan is nu, via deze weg, meteen voor iedereen duidelijk dat de stad Antwerpen al lang op de hoogte was van de onveilige toestand.
 
Om het document van de Stad Antwerpen te lezen :
Afrikaanse kerkgemeenschappen in Antwerpen
 
 

13:29 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Document Wel rare manier om een document te publiceren...

Gepost door: Tanguy Veys | 22-06-05

publiceren Ja, maar dat komt omdat ik een technisch probleem had (uploaden document lukte niet goed). Via deze weg staat het tenminste ook online...

Gepost door: Bart Debie | 22-06-05

De commentaren zijn gesloten.