23-06-05

The show must go on...

De bewoners van de buurt rond het De Conincplein trekken opnieuw aan de alarmbel. Na de spectakelacties van de stad Antwerpen - die er vooral voor moesten zorgen dat de buurt ietswat proper was om de feestelijke opening van de bibliotheek niet in het gedrang te brengen - is het dus alweer prijs op en rond het plein. Tijdens de verscherpte acties van de stad zijn er inderdaad prostituees opgepakt en zijn er inderdaad (op voorhand aangekondigde) controles geweest in een aantal handelszaken. Ik, en veel omwonenden van dat plein die mij contacteren, hebben echter vooral gezien dat de journalistiek en de camera's op hun wenken bediend werden. De schoonmaak van het plein en de omgeving werd letterlijk in beeld gebracht.
 
Met veel bravoure kondigde de schepen voor integrale (on)veiligheid dan ook aan dat er zowaar camerabewaking op het plein zou komen. Vandaag stellen we vast dat :
 
1. die camera's er niet zijn
2. de drugverslaafde prostituees er vrolijk tippelen
3. de autocarrousel terug op gang komt
4. de - vooral Afrikaanse - café's voor lawaai, overlast en vechtpartijen zorgen
5. de junkies en dealers rustig hun gangen gaan
6. het zwerfvuil en sluikstort zich aan het ophopen is (erg leuke biotoop met zo'n weer)
 
Maar één van de strafste dingen is gisteren toch gebeurd. Omdat de bewoners zo hard roepen dat alle inspanningen voor niets zijn geweest, trok een cameraploeg van VTM-Telefacts er op uit om de overlast in beeld te brengen. "Hola stop !", moet Patje Janssens geroepen hebben want de goed-nieuws-show brengen, tot daar toe. Maar overlast in beeld brengen ? Niet met deze burgemeester hoor...en prompt kwam het bevel om in zeven haasten alle ongure figuren van het plein te verwijderen zodat enkel de links-progressieve wereldverbeteraars nog op het plein waren om aan de camera's te vertellen hoe schitterend alles daar wel is.
 
Pech voor Janssens en co is natuurlijk dat die journalisten van Telefacts ook wel weten hoe de vork in de steel zit.
 
Het is triest dat ik deze boodschap moet brengen. Ik heb in al die tijd als politiecommissaris zelden zo'n laf optreden gezien. Het is het regelrecht verdraaien van de waarheid. Ik vraag mij trouwens af op welke wettelijke basis ze die figuren van dat plein verwijderd hebben ? Op deze manier gedragen mijn ex-collega's politieofficieren zich écht als de "hoeren van het stadhuis".
 
Vandaag zitten de junkies, de illegalen, de dealers en de overlastveroorzakers er waarschijnlijk terug want van échte maatregelen is er geen sprake.
 
Hoe zou ik dat oplossen ?  Met een sterk gewapend bestuur ervoor zorgen dat drugverslaafde prostituees "verplicht" worden opgevangen in centra buiten de stad (zoals bv in Rotterdam en tal van andere Nederlandse steden). Door café's die herhaaldelijk voor overlast zorgen definitief te sluiten (wettelijk perfect mogelijk), door controles op de handelszaken te doen die niet op voorhand aangekondigd zijn, door goede afspraken te maken met de dienst vreemdelingenzaken en actief illegalen op te sporen en ze te laten repatriëren, enz, enz.
 
Samengevat : alle wettelijke middelen zijn voorhanden. Enkel de politieke moed ontbreekt om daar een echte grote kuis te organiseren.
 
The show must go on....

09:10 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Een front Allee Bart De Bie en het extreem linkse Basta een front ! tegen de politie :)

Gepost door: Jan | 23-06-05

front ? Ik ? Een front met Basta ??? Nooit ! Het enige wat ik aanklaag is het nepoptreden om alles voor de camera netjes te doen lijken. Wees gerust, ik zal nooit tégen de politie praten, wees gerust.

Het verschil tussen mij en Basta is dat Basta de alles-mag-en-kan cultuur nastreeft, terwijl ik een radicale en harde aanpak van overlast en criminaliteit bepleit.

Gepost door: Bart Debie | 23-06-05

Les les extreme ce touche. De politie beledigen voor hoeren lijkt mij toch eerder Basta praat..

Gepost door: Jan | 24-06-05

leer eerst stappen voor je loopt sukkelaar leer eerst goed je moedertaal voor je begint aan een andere taal, klinkt misschien mooier de taal van Molière

les extremes se touche.............

zielig vlaanderen of toch enkelen

Gepost door: lachertje | 24-06-05

Prostitutie legaliseren Je kan prostitutie,oudste beroep van ons bestaan nooit bannen...Legaliseer het,organiseer en controleer..Heroinehoertjes moet hun heroine aangeboden krijgen door hulporganisaties..

Gepost door: Tiberius | 26-06-05

Zie hier... Tiberius Kijk hier, Tiberius heeft mijn webstek ontdekt! Voor de mensen die Tiberius nog niet kennen : Tiberius is iemand die het openlijk gebruiken van drugs promoot. Dat hij (of zij want dat weet ik niet) daarbij zijn/haar laatste hersencellen heeft weggeblowd was al duidelijk te zien aan de reacties die hij geeft op de site van mijn goede vriend en collega Wim Wienen.

Beste Tiberius, iedereen is welkom op deze webstek, dus ook u, al ben ik het tegenovergestelde van uw politiek en maatschappelijk denkbeeld vermoed ik. Freedom of speech...dus ook voor u. Als u het natuurlijk niet kan laten om hier ordinaire scheldpartijen te organiseren, dan wis ik uw reacties want dat is niet de bedoeling.

Inhoudelijk argumenteren en debateren is geen probleem, maar marginale scheldpartijen horen hier niet thuis.

Nu even over uw reactie :

Ik pleit al zeer lang voor de legalisatie van prostitutie. Ik heb jaren (als politieman voor alle duidelijkheid) in de wereld van prostitie en mensenhandel gewerkt. Momenteel zijn die prostituees mossel nog vis. Het ministerie van arbeid beschouwde prostitutie enkele jaren geleden (op een vraag van ons) als arbeid, maar de bijhorende arbeidskaart voorzien voor vreemde prostituees deden ze niet (omdat het volgens hen immoreel was).

Maak voor mijn part van prostitutie een beroep zoals een ander : het zal voor de mensenhandelaars moeilijker worden, illegalen worden uitgesloten, en laat die prostituees ook maar minstens evenveel belastingen betalen zoals elke zelfstandige dat moet doen. Koppel daaraan verplichte medische check-ups, verplichtingen rond hygiëne enz (in A'pen voor een stuk al een feit) en we zijn op de goede weg.

Ben ik nu een voorvechter voor de prostituees. Neen, hoegenaamd niet. Ik persoonlijk vind prostitutie verwerpelijk en een degoutante aanfluiting voor het respect voor de vrouw, maar ik besef dat het er is en waarschijnlijk zal blijven. Of het veel verkrachters e.d. van de straat houdt twijfel ik ten zeerste, maar dat is een ander debat.

Dus Tiberius, ja ik ben voor legalisatie van de prostitutie maar ik absoluut 100% tegen het verstrekken van heroïne aan verslaafden, tegen het gratis verschaffen van spuiten en andere rommel. Iemand die verslaafd is aan drugs heeft daar zelf voor gekozen en veroorzaakt vaak overlast. Voila, mijn standpunt : steek ze weg en laat ze terug in de maatschappij als ze daar klaar voor zijn. Duidelijk kan niet denk ik.

Trouwens, het is al eens gezegd op deze site : krijgen diabetici gratis insulune van de overheid ? Krijgen zij gratis spuiten ? NEEN, en deze mensen hebben niet gekozen om ziek te zijn.

Gepost door: Bart Debie | 26-06-05

Lachertje Laatste zin volledig met je eens..
Ken jezelf ken de wereld.

Gepost door: Jan | 27-06-05

Bedankt om me voor te stellen,Debie l Wat de naalden betreft voor diabetici daar geef ik je gelijk in...Maar door heroine te verstrekken aan gebruikers...haal je heroine uit de markt en dealers en junks van de straat..En nieuwe gebruikers blijven uit,nieuwe dealers blijven uit..Nu pushen dealers jongeren om smack te roken omdat het veel meer poen opbrengt dan hetzelfde welke andere drug en je verslaafde klant je trouw blijft...Door de dure heroine te versnijden heb je dan ook nog bijkomstige gezondheidsproblemen..Dit zou ook niet het geval zijn indien zuiverdere heroine wordt verstrekt...Het argument dat het hun eigen fout is en ze er voor gekozen hebben is een beetje infantiel en behoorlijk onmenselijk,vind je ook niet...Moeten we ook alle rokers laten stikken als ze kanker hebben?Nee...Verstrek gratis heroine aan verslaafden en na enkele generaties is er geen heroinegebruiker meer over...Ze verplicht laten afkicken in de gevangenis is waanzin.Heroine kost eigenlijk nauwelijks één euro per gram;straatwaarde 50 euro de gram...Wie maak je rijk?
Hoe kan je dealers bestrijden als ze zo rijk zijn als de zee diep is omdat een verbod de prijs net zo hoog maakt..Een vicieuze cirkel dus..

Gepost door: tIBERIUS | 03-07-05

EN De enige die scheld ben jij....Er sterven geen hersencellen af door hennep NOOIT bewezen,wel bewezen dat alcohol dat doet...Waarom zo de zaken omkeren?Ik heb een veel hoger IQ dan de gemiddelde VB militant,daar ben ik zeker van..Jullie militanten zijn een corps van laaggeschoolde achterbuurtprimaten,dat weet je zelf ook...
Wie schreef ook alweer dat boek"Wij,marginalen"?

Gepost door: tIBERIUS | 03-07-05

tIBERIUS Ik ben eigenlijk die flauwe zever van tIBERIUS een beetje moe. Maar doe gerust verder hoor. Plaats ons maar in het marginalenhoekje. Hoe meer dat gebeurt, hoe groter de hoek zal worden. Spijtig genoeg moeten we ons als gemarginaliseerde 2e rangsburgers gedragen want o wee als we ons 'outen' als sympathisanten van het Vlaams Belang. Dan krijgen we alle zogezegde "politiek correcten" over ons heen. Geloof me tIBERIUS, tijden zullen veranderen. En als zogenaamde gemarginaliseerde Belg heb ik van nabij meegemaakt dat 5 goede jeugdvrienden zijn overleden aan OD en eentje loopt nu rond met HIV. Zelf heb ik me daartegen altijd verzet, dat was een vrije keuze. Ook de personen die thans verslaafd zijn hebben die keuze ooit gehad. Heroïne gratis verstrekken en over een paar generaties geen verslaafden meer.... laat me niet lachen aub. Om het met uw eigen woorden te stellen: gratis alcohol en er zullen geen alcoholverslaafden meer zijn ? ... Wie heeft er hier marginale ideeën ?

Gepost door: JUDGE DRED | 05-07-05

De commentaren zijn gesloten.