Patrick Dewael's interventiekorps nepmaatregel !" />

26-06-05

Politie dagvaardt Belgische staat

Blijkbaar wil minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael niet ingaan op de rechtmatige eis van het politiepersoneel om het vakantiegeld te verhogen naar het niveau van alle federale ambtenaren.
 
Zoals ik al eerder zei hebben de magistraten hun gelijk voor de rechtbank gekregen en hebben zij recht op een verhoging van het vakantiegeld, inclusief uitbetaling van de achterstallige vergoedingen terzake.
 
De politievakbond NSPV heeft nu dezelfde advocaten onder de arm genomen en zal de Belgische staat op een gelijkaardige manier dagvaarden. Deze vakbond roept dan ook zoveel mogelijk leden op om de staat te laten dagvaarden. NSPV mikt hierbij op maar liefst 500 dagvaardingen.
 
Indien 'vrouwe justitia' consequent is geeft ze de politie gelijk en komt er hopelijk snel een einde aan deze onrechtmatige toestand.
 
Intussen lees ik dat Patrick Dewael de federale politietop gaat herschikken. De mandaatfuncties worden teruggebracht naar drie. Alle andere topfuncties worden 'diensthoofden' met een aangepast statuut. Een aangepast statuut ? Dat wil zeggen dat zij gewoon vastbenoemd worden zoals elke hoofdcommissaris. Voor mij onaanvaardbaar, iemand die zo'n verantwoordelijkheid draagt moet afgerekend kunnen worden op zijn beleid.
 
Wordt nog vervolgd...
 

09:46 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

vakbond verlof waarom vormen de vakbonden geen front en dus meer leden voor dagvaardiging

Gepost door: hottentot | 27-06-05

goede vraag Goede vraag, vraag dan eens aan de socialisten...

Gepost door: Bart Debie | 27-06-05

socialisme dacht dat stond voor de werkmensch......

rood van .......... schaamte

Gepost door: hottentot | 27-06-05

De commentaren zijn gesloten.