Patrick Dewael's interventiekorps nepmaatregel !" />

27-06-05

Verkeerspolitie geeft opgefokte bromfietsen terug zonder boete

Vanavond staat de evaluatie van het Antwerpse verkeersveiligheidsplan op de agenda van de gemeenteraad. Dit document omvat een lange statistische opsomming van de oorzaken van de verkeersonveiligheid. Ik stel vast dat de lijst van de 'zwarte kruispunten' in Antwerpen quasi ongewijzigd is. Er is dus nog werk aan de winkel qua sensibilisering en infrastructurele aanpassingen.
 
In het hoofdstuk over de evaluatie van de lopende projecten stel ik toch één opmerkelijk feit vast. Ik lees over het proefproject 'jonge bromfietsers' : " 73 scholen ontvingen een schriftelijk aanbod om preventieve bromfietscontroles te laten uitvoeren. Aan deze controles werden geen strafrechtelijke gevolgen verbonden. Wel werd aan de directie gevraagd de bromfietsen waaraan ernstige tekortkomingen werden vastgesteld terug te geven aan de ouders/voogd van de betrokken bromfietser". Even verder staat te lezen dat de gecontroleerde bromfiets met de hoogste snelheid 93km/u betreft i.p.v. 40 km/u.
 
Deze opgefokte bromfietsen worden dus zonder enige boete of sanctie teruggegeven ! Heeft het hoofd van de verkeerspolitie al eens nagedacht over de gevolgen als zo'n bromfietsers net na de politiecontrole-zonder-gevolg een ongeval veroorzaakt ? De controlerende inspecteurs staan ook voor aap, want zij stellen wel degelijk overtredingen vast en moeten die bromfiets zonder meer teruggeven. En dan vragen wij ons af waarom die jongeren geen respect meer hebben voor het politionele gezag.
 
Rijden zonder de veiligheidsgordel wordt (terecht) onmiddellijk streng beboet, maar met een opgefokte moordmachine over de baan scheuren wordt blijkbaar gedoogd. Begrijpe wie begijpe kan. De leiding van de verkeerspolitie heeft hiermee een steek laten vallen als je het mij vraagt.

13:15 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.