28-06-05

zwemmen is fijn

Zwemmen is fijn. Tenminste zo zou het moeten zijn... Helaas is de praktijk dezer dagen anders. Met dit warme weer zoeken veel gezinnen met kinderen de weg naar het openluchtzwembad om er een fijne dag met wat afkoeling te zoeken. Al wie in dergelijke zwembaden in open lucht is geweest zal kunnen getuigen dat steeds meer en meer krapuleuze jongeren de boel verzieken. De dames kunnen niet eens meer gerust van de zon genieten zonder lastig gevallen en bepoteld te worden door jongeren. Vechtpartijen zijn schering en inslag en je rugzakje rustig laten staan is ook al uit den boze want de kans dat je het (met inhoud) terugvind is ook al klein.
 
M.a.w. de sfeer is serieus verziekt in die zwembaden. In alle kranten stond te lezen dat het zwembad De Molen in Antwerpen moest ontruimd en gesloten worden na vechtpartijen met maar liefst 80 allochtonen. Dit na een discussie over een meisje (je zal maar een tienerdochter hebben die wil gaan zwemmen met haar vriendinnetjes). Wat heeft het Vlaams Belang gedaan ? Wij hebben die problemen bij naam genoemd en getracht enig debat los te krijgen om drastische veiligheidsmaatregelen in die zwembaden te nemen. En wat zien we ? Hop, boem....een klacht bij het centrum van Pater Leman. Laat me nu aub niet lachen, is er nu écht iemand die gaat ontkennen wat wij zeggen ? Mogen de problemen niet meer bij naam genoemd worden ?
 
Nu goed, wat hier niet mag gezegd worden is in Nederland al lang beleid. Nederland is zo dichtbij en toch is er een gigantische wereld van verschil. Niet alleen Nederland, maar ook de andere omringende landen nemen strengere maatregelen t.a.v. veiligheid, vreemdelingen, inburgering en immigratie. Kijk in dit verband maar eens naar de Skandinavische landen. België is zo stilaan het meest progressieve alles-mag-en-kan land in Europa. Het is een kwestie van tijd vooraleer de bom barst.
 
Even terug naar het zwemmen : in Nederland is er in ALLE politieregio's een samenwerkingsprotocol tussen politie en steden over de gedragregels in zwembaden. Ook in Nederland kende men gelijkaardige problemen. Daar is tot ieders tevredenheid paal en perk aan gesteld door keihard op te treden tegen overlastveroorzakers (eender van welke kleur, merk en type). Jongeren die het personeel bedreigen of die betrokken zijn in vechtpartijen wordt voor een periode van maar liefst 2 jaar de toegang ontzegt tot ALLE zwembaden in die regio én komt er een gerechtelijke procedure bovenop. Als het Vlaams Belang  zoiets voorstelt worden we verketterd en nog net niet op de brandstapel gegooid. Arm Vlaanderen !
 
Wie een voorbeeld van een Nederlands protocol wil lezen kan dit door op deze link te klikken :
 
 
protocol gedragsregels zwembaden

08:59 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Dochters Ik heb twee dochters , 15 en 17 jaar , die van 15 durft niet meer met de bus omdat de allochtonen haar lastig vallen en beide gaan ze gewoon niet meer naar een openbaar zwembad tijdens de zomer wegens teveel lastig gevallen te worden door NA's ....En nee ik ben geen marginaal en nee mijn dochters lokken niks uit ...Ik ben een doodgewone burger van Deurne , politiekers ,trek jullie ogen nu eens open in plaats van die ooglappen op te zetten......

Gepost door: Een verontruste vader | 28-06-05

kritiek Beste,

Het is inderdaad een probleem de criminaliteit in België, maar om alles weer op 1 doelgroep te steken is toch wel lekker makkelijk he. Zoals daar bevoorbeeld het voorbeeld dat momenteel zich voordoed in Sint-Niklaas. Maar als we zelf iets verkeerd doen dan ho maar dat is onze schuld. En inderdaad er zijn een aantal politici die enkel maar zitten en geld verdienen maar helaas heb je dat ook overal. Kijk maar eens op volgende URL om te zien welke actieve mensen in de politiek zitten. http://www.vonk.org/CallReadOnly.asp?artikelID=1302&status=1. Ten slotte beste bart ik weet dat de job van politie niet te onderschatten is en zeker en vast frustrerend maar de oplossing die u regelmatig voorsteld zijn goed om de volledige belgische maatschapij terug te voeren naar enkele jaren terug (voorbeelden genoeg Nederland, Oostenrijk) daar kwam "extreem" rechts aan de macht en daar probeerd men nu de inhaal race met de rest van europa goed te maken.

Ik heb niets tegen het delen van meningen maar ze moeten zinvol zijn en ik heb tot op dit moment hier nog geen enkel opbouwend zinvol voorstel gelezen. Spijtig.........

Gepost door: Jo | 28-06-05

VONK Beste,
VONK is nu niet bepaald een neutraal medium te noemen. Je kan evengoed de mening van enige andere extreem-linkse figuur vragen.

U zegt dat we niet alles op één doelgroep mogen steken. Dat is zeker juist, daar volg ik u volledig in. Doe eens de moeite om bij de mensen na te vragen wie er problemen veroorzaakt in de zwembaden. Ik denk dat wij in deze meer dan ooit de stem van het volk vertegenwoordigen.

Even verder stelt u dat ik de Belgische maatschappij wens terug te schroeven tot enkele jaren terug. U verwijst tevens naar Nederland. Ik denk dat er in Nederland van inhalen geen sprake is. Bovendien zegt u dat extreem-rechts aan de macht kwam. Euh ? Welke extreem-rechtse partij mag dat dan wel wezen ? In Nederland heeft men ingezien dat de alles-mag-en-kan cultuur niet werkt en nu stelt men orde op zaken. Schijnbaar tot ieders tevredenheid.

De vele reacties die ik over mijn site krijg (en niet alle politiemensen durven via deze weg reageren, wat ik respecteer) tonen aan dat het toch niet zo'n nonsens zijn die ik hier vertel. Nu goed, meningen verschillen en ook daarvoor respecteer ik uw reactie.

En nog een laatste woordje over België : ik wil die staat niet terugschroeven tot 'enkele jaren terug' maar voor mijn part tot voor 1830, want dit is een kunstmatige constructie die geen overlevingskansen kent. Alle dagen voorbeelden genoeg te vinden in de communautaire kwesties. Voor mijn part : België barst !

Gepost door: Bart Debie | 28-06-05

Re op mr Jo Beste ,

Ik doe niks " lekker gemakkelijk " , ik noem feiten op ,sir .... Mijn dochters worden ENKEL lastig gevallen door NA's en niet door Belgen ! Wil je een zinvol voorstel ? Maak er dan eentje hé , hoe kan je vermijden dat mijn dochters niet meer durven naar een openbaar zwembad te gaan ? Ik wacht op je voorstel . Waarom zijn er zoveel politieagenten pro VB ?? Omdat ze niks anders moeten oppakken dan niet-Europeanen , dat zijn feiten he , geen aanval op een doelgroep, als een politiewagen door een bepaalde wijk van uw stad rijdt , meneer jo , hangt hij vol fluimen en ik kan je verzekeren dat die fluimen niet van een Belg afkomstig zijn ..

Gepost door: Een verontruste vader | 28-06-05

v o n k J E Mag veronderstellen dat die "vonk" regelmatig in een droomwereld zit, waarschijnlijk door minstens een jointje, zich bevindt in een roes en de werkelijkheid niet kan of durft zien door zijn ogen en met zijn "hersentjes" in een simpele omgeving. Als hij zijn adres geeft zal ik hem eens meenemen naar de werkelijkheid, maar dan schijt ie misschien in zijn broek of anders komt ie hetzelf maar eens voodoen. Waar staan nu weer die beste schippers, of heeft hij dat nog nooit gehoord of ervaren. In ieder geval mogen die marginalen blij zijn dat de Vlaming, nen brave kloot is en niet bestaat uit een volk zoals in Joegoslavië oa. Doe maar verder, aan alle geduld komt een einde, gaat dan ook op het einde met de wolven mee in het bos huilen. Meer dan 30 jaar straatdienst en zeker niet rond den toren, maar ervaring leert dat het grootste geweld en nog steeds van links komt of zijt ge de vele betogingen in het verleden vergeten of wil je dat niet zien. Moesten zelf de "rechtsen" beschermen door de oproerkraaiers van links.
Blijkbaar een simpel vonkje, die vergeet wat de schade telkens is aan privebezit bij hun uitspattingen, volgens kort van geheugen of onwil.
Nog even dit een Antwerpenaar heeft niets tegn vreemdelingen, hebben daar altijd mee geleefd, ken uw geschiedenis de vele bezttingen vergeten ? Dat zijn kolonisten ipv migranten. Zie maar dat ge niet de VONK wordt in het kruidvat. Succes.

Gepost door: realist | 28-06-05

Ik ben het moe Ik ben het moe als racist uitgemaakt te worden omdat ik de feiten zie zoals ze zijn .... Er is een groot probleem met de Marokaanse jeugd , dat is gewoon zo . Iemand dat dit niet ziet is blind of zelf Marokaan ...Ik zou graag eens cijfers willen zien , arrestatiecijfers , cijfers van het aantal NA's in onze gevangenissen procentueel ten op zichte van Belgen...Die moeten er toch zijn ?

Gepost door: Een verontruste vader | 29-06-05

doelgroep Net zoals bart debie ga ik akkoord met Jo dat niet alles op 1 doelgroep mag gestoken worden. Maar langs de andere kant vraag ik mij af of we dan dergelijke zaken niet meer mogen aankaarten.

Ik heb een dochter van 4 jaar en zie met lede ogen aan welke toekomst ze tegemoet gaat in Antwerpen... en als dit dan niet mag aangekaart worden door de zeggen waar het op staat zonder het risico te lopen dat je een klacht aan je broek hebt bij het centrum.. ARM VLAANDEREN

Onlangs zei een meisje van 18 jaar tegen mij dat ze alle dagen al was gaan zwemmen in Brasschaat. Omdat het meisje niet onaardig is voor het oog vroeg ik haar of ze niet werd lastig gevallen.

Haar antwoord: neen, bij mij doen ZE dat niet want mijn vriend is MAROKKAAN. Wie bedoelt zij met ZE denk je ? Moet ik klacht indienen bij het centrum ? Is dit de oplossing dat ik dan moet voorstellen aan mijn dochter als ze een tiener is: meisje zoek ne goeie marokkaan dan laten de anderen u gerust ... ??

Ik ga mijn dochter niet afschermen van de realiteit maar ik zal ook nooit toelaten dat ze haar normen en waarden zou verloochenen waar wij momenteel bij haar opvoeding heel veel energie in steken.

Het wordt tijd dat wij ook eens wat meer voor elkaar gaan opkomen ipv dit allemaal te laten gebeuren. Ik heb mij laten vertellen dat het conflict van vorige week in de Molen ging tussen een ex-joegsolaaf en een marokkaan. "Bij toeval" waren er nog enkele tientallen marokkanen aanwezig die zagen dat er problemen waren tussen die twee.

Geen probleem: zonder nog maar te vragen over wat het ging of te proberen de gemoederen te bedaren zijn ze gewoon hun marokkaanse broeder gaan helpen in een rondje "joego" timmeren.

Als we dus binnenkort zien dat een van onze dochters wordt lastiggevallen dan kunnen misschien alle vaders opstaan en die jongere in elkaar timmeren. Is dit dan de oplossing ? Ik dacht het ook niet, dus is het dan niet normaal dat de verontruste vader uit Deurne oplossing vraagt aan politiekers ?

Maar als die niet snel de kaart gaan trekken van de échte slachtoffers in dit verhaal dan vrees ik het ergste over 10 jaar.

Gepost door: Nog een verontruste vader | 29-06-05

@verontruste vader Cijfers over het verband tussen etniciteit en criminaliteit bestaan niet. ten minste, zo maken de ministeriële kabinetten ons toch wijs. Ik zelf geloof daar niet in en ben ervan overtuigd dat die cijfers wél bestaan, zij het onder het grootste geheim.

Het Vlaams Belang heeft een universitaire studie laten uitvoeren rond het verband tussen etniciteit en criminaliteit. Het resultaat zal eerstdaags in boekvorm uitgegeven worden (hierover later meer). De resultaten van de studie zijn wat wij allemaal denken. Het is geen spectakeldocument maar een wetenschappelijk onderbouwd onderzoek door een bekende universitaire medewerker. Dit boek zal stof doen opwaaien, vooral omdat ik alle, maar dan ook alle linkse wereldverbeteraars uitdaag om de stellingen in het boek met argumenten te weerleggen.

Gepost door: Bart Debie | 29-06-05

racisme ?? Een tijd terug ging ik met mijn vriendin zwemmen in De Molen. Mijn vriendin werd al van bij het begin begluurt door de aanwezige vreemdelingen. Kort nadien kwamen de schunnige opmerkingen. Mijn vriendin stond hen kordaat te woord waarna zij in hun ogen al een hoer was. Wij werden daar de huid volgescholden, uitgekafferd en bespuwd. Ik heb geen schrik en deins voor weinig terug, maar wat moest ik doen tegenover meer dan 10 Marokkanen waarvan twee al een mes vast hadden. Van de zwemredders moest ik niks verwachten. Toen het tot trekken en duwen kwam belde mijn vriendin dan zelf maar in paniek naar de 101. De flikken waren er heel rap, daar kan ik niks van zeggen. De zwemredders keken er naar.... De politie nam die gasten onmiddellijk mee naar de bureau (met enkele moest de politie zelf nog vechten om ze te kunnen meepakken). Een ganse tijd nadien kreeg ik een brief van het parket. Ik dacht dat die rotte Marokkanen eindelijk hun verdiende loon zouden krijgen. Ik schrok mij rot als ik de brief las want zij hebben een bekende dure ultra-linkse advocaat onder de arm genomen en een klacht wegens racisme tegen mij ingediend !!!

Ik ben het beu. Wij Vlamingen moeten steeds ons bakkes houden en alles maar goed vinden. Alles moet multiculti zijn, al de rest is racisme. Zij die daar op't stadhuis zot of zo ???

Wij gaan daar nooit meer zwemmen. Onlangs had ik alweer last met Marokkanen die mijn vriendin lastig vielen. Deze keer op de Meir. Ik heb bijgeleerd : ik heb ze ineens flink op hun smoel gepeerd. Het bloed spoot rond en weg waren ze. Voila, wie niet horen wil moet voelen.

Respect voor de flikken die alle dagen moeten vechten tegen dit soort krapul.

Dewinter, Annemans, Debie, De Mol, aub....hou eens grote kuis !!

Gepost door: ik ben het beu | 29-06-05

Begrijpelijk Beste,

Dat er een probleem is met de allochtone jeugd zal ik niet onkennen, maar als de oplossing is om ze allemaal buiten te werken daar doe ik niet mee. Regels zijn er voor iedereen ook voor jonge marokanen(want daar draait het hier toch om). Het is inderdaad frustrerend als politie om daar tegen te moeten werken, en effectief is het moeilijk optreden als ze je met tienen belagen. Maar alsnog blijf ik zeggen dat je problemen niet oplost door ze weg te sturen. Ik ken genoeg (helaas)jonge belgen die even goed zich gedragen zoals een stel kippen zonder kop, wat doen we daar mee? En en effectief vonk is niet zo een goed voorbeeld maar het enige wat ik wou doen is laten zien dat geen enkele partij een "bleuke" is en dat niemand onbesproken is. Dat er een probleem is daar bestaat geen twijfel over maar of dat "grote kuis" een oplossing is..... de laatste grote kuis 50 jaar geleden is ook gebeurd. Ik zeg niet dat het VB de zelfde intenties heeft maar als ik ter zake zag maandag dan weet ik toch genoeg. Ik hoop dat het VB dat toch 26% van de mensen vertegenwoordigd eens zoekt naar een oplossing die niet radicaal is en die toch een oplossing kan zijn. Want het melden van problemen is niet zo moeilijk steek je hoofd uit de deur en je ziet al vanalles dat misgaat maar daar effectief een zinig voorstel overdoen zonder dat je mensen hun rechten ontneemt heb ik nog niet dikwijls gehoord.
Hopelijk heb ik mijn standpunt een beetje verduidelijkt.

Jo

Gepost door: Jo | 29-06-05

geef dan een alternatief Awel Jo,

Het is hier al eens gezegd. Wij brengen hier onze standpunten en voorstellen. Ze staan u niet aan en dat is uw goed recht. Maar in plaats van te staan klagen, geef dan zelf eens een alternatief hé..

Ten tweede, welke opkuis is er 50 jaar geleden gebeurt ? 50 jaar geleden was het 1955...euh wat was er toen ?? Bovendien wacht ik nog op uw antwoord welke extreem-rechtse partij er volgens uw reactie aan de macht is in Nederland. Misschien eerst ff nadenken of wat boekskes lezen vooraleer je iets zegt.

Gepost door: Bart Debie | 29-06-05

gezag Ik ben al jaren in dienst bij de politie. Ik heb 25 jaar in Antwerpen gewerkt en de tijd nog gekend toen de politie nog gezag uitstraalde. Nu mag je geen poot verzetten of je hebt klachten aan je been voor slagen en racisme. Dat vreemde krapuul lacht ons gewoon uit. Wij wagen ons leven om een overvaller die gewapend is te pakken en die gasten wandelen uit de rechtbank met een werkstrafke van 60uur. Laat me niet lachen.

Er zijn gewoon geen normen meer. Ik denk dat bijna elke oudere collega het hier mee eens zal zijn. Die jonge snaken die in dienst komen zijn nog gemotiveerd omdat ze gebrainwacht zijn in de politieschool. Na 2 of 3 jaar dienst is hun goesting ook al over hoor.

Ik vind ook dat er eens dringend grote kuis moet gehouden worden. Dat wil nie zeggen iedereen buiten maar wel : hou u aan de wet en ons leefregels of draag de gevolgen ! En dat is iets helemaal anders al wat die Jo hier komt te zeveren.

Sorry Bart, ik hou het voor bekeken in 'Stad. Ik ga via mobiliteit naar een rustige gemeente om daar mijn laatste jaren voor mijn pensioen te doen. Ik werd echt ziek van frustratie. Mijn gezin leed daaronder en dat is het niet waard. Die zotten op den Oudaan en in het stadhuis hebben heel deze stad naar de kloten gedaan als ge het mij vraagt.

Ik blijf wel in 's stad wonen (voorlopig toch) dus mijn stem en die van al mijn familie en vrienden hebben jullie. Volhouden voor onze kinderen en kleinkinderen aub.

Gepost door: oude rot in vak | 29-06-05

smeerlappen van IZ Goe gezegd ! Die smeerlappen van Interne Zaken maken onze motivatie kapot. Ne vreemdeling heeft hier meer recht van spreken als een eigen agent. Te zot om los te lopen....

Vandaag weeral eens moeten komen bij ene van IZ die vroeger tijdens zijnen dienst zelf bij de hoeren zat, hallo, waar zen die me bezig.

En over dat zwembad kan ik zeggen dat het Belang 300% gelijk heeft. Onze jeugd kan nergens nie meer veilig gaan zwemmen. Is het soms normaal te noemen dat paarden en honden moeten patrouilleren aan een zwembad ??? Wa veur ne wereld is da hier na toch

Gepost door: polies | 29-06-05

Zwemmen is niet meer fijn Ik ben een studente van 22 jaar. Ik kan in geen enkel zwembad nog in bikini liggen of ik word lastig gevallen door Marokkanen. Dat is de waarheid en geen ander.

In de school worden wij steeds maar verteld hoe slechts het VB wel is. Ik daag iedereen uit om hun partijstandpunten eens te lezen en niet dat wat in de krant staat. Ik stemde vorige keer op de SP.a. Dat is de grootste vergissing in mijn leven. Veel van mijn vriendinnen denken zoals ik denk en zijn het meer dan spuugzat om als hoer bestempeld te worden door die smeerlapjes.

Ik hoop dat het VB hier aan de macht kan komen zodat ze kunnen laten zien wat ze beweren.

Bart, groeten van de dochter van één van uw vroegere collega's..

Gepost door: student | 29-06-05

links gespuis met ne grote smoel roep je om rechten, maar je vergeet uw plichten, ondergraaf maar het gezag, als eens gehoord van de revolutie eet eerst zijn zonen op ????
dagelijks op straat worden wij aangesproken door mensen met bede doe er iets aan, maar wij moeten zwijgen, anders een proces aan ons broek voor racistische, sorry realistische, uitlatingen
broekschijter P.J. heeft prioriteit als er een een oproep komt van bedreiging en er moet regelmatig langs zijn huis gereden worden, zoals bij onze ouderlingen..........................................

Gepost door: realist | 29-06-05

@ allen die denken dat ik een racist ben 85% van alle radiocalls op het radio kanaal van de lokale politie Apen is voor feiten met NA's , 10 % is voor feiten met Oostblokkers , ... moet er nog zand zijn ?????

Gepost door: Een verontrustende vader | 29-06-05

zwemmen is (niet) fijn Zwemmen is fijn zegt gij, al goed dat de rest van de tekst volgde want zwemmen is niet meer fijn in deze stad. Ik ging tot nu toe altijd met mijn kinderen in Boeckenberg zwembad zwemmen. Wel nu de laatste jaren is dat daar vergeven van de vreemdelingen die iedereen lastig vallen. Personeel dat iets durft te zeggen wordt geslagen of bedreigd.

Er mankeert nog juist een minaret aan dat zwembad met zo ne onozelaar die daar wat door staat te kelen. En dat de mattekes richting mekka.

Gepost door: Ludo | 30-06-05

Kalm blijven Eén ding moeten we niet doen , ons verlagen op het niveau dat zij zich bevinden , dus niet beledigen , is voor niks nodig vind ik persoonlijk .

Gepost door: Een verontruste vader | 30-06-05

De commentaren zijn gesloten.