29-06-05

Grapjas Grootjans

Gisterenavond kwam in de gemeenteraad de intussen beruchte bespreking van de zogenaamde Xtra-controles van schepen Grootjans aan bod. Dat Groen! de schepen zou aanvallen is geen nieuws. Zoals steeds vallen zij de schepen aan als die nog maar de minste repressieve maatregel durft voorstellen. Dat hun eigen schepenen Pairon en Pauwels dit in het College van Burgemeester en Schepenen mee hebben goedgekeurd vergeten ze dan. Dat Groen! het stadsplan Veilig van Grootjans zelf heeft goedgekeurd wordt ook vergeten.
 
Dirk Grootjans heeft gisteren nog maar eens bewezen dat hij meer dan ooit gebuisd is als schepen voor veiligheid. Na 5 jaar beleid kan die man niet één succesvolle beleidsdaad opnoemen. Het is triestig te noemen. Ik denk echter dat Grootjans vaak wel de rechtse koers wil varen maar dat hij steeds wordt teruggeroepen door Patje Janssens. Hij beperkt zich dan maar meestal tot het eindeloos opnoemen van cijfers en statistieken. De bijnaam "evil queen of numbers" misstaat hem dan ook niet.
 
Maar gisteren moest Grootjans eigenlijk niets anders doen dan zijn eigen beleidsmaatregel (zijnde de Xtra-controles) verdedigen en dat zelfs dat lukte hem niet. Het werd een zielige vertoning. Op de opmerkingen van Filip Dewinter over het op voorhand aankondigen van de controles zei de schepen :
 
" als we de controles op voorhand aankondigen en de illegalen gaan lopen, dan zij we er ook vanaf en is het probleem opgelost"
 
" als er bij de controle niemand thuis is laten we een briefje na met de vraag om terug te bellen"
 
Het Vlaams Belang ging nog verder en confronteerde de schepen en de burgemeester met het feit de stad toestemming gaf aan de verenigingen BASTA en UDEP (de sans-papiers) om in een zaal van de stad Antwerpen (het Oude Badhuis) een vergadering te houden met 200 sans-papiers (illegalen dus) om tips te geven om de XTRA-controles te ontwijken (zie Gazet Van Antwerpen hierover). Dewinter wees de schepen op feit dat het bijgevolg niet zo moeilijk is om illegalen op te sporen. De stad geeft ze zelfs faciliteiten ! Dergelijke illegalenvergaderingen in een cultureel centrum van de stad wekken de indruk dat illegaliteit in de stad niet enkel gedoogd, maar ook aangemoedigd wordt.
 
Dirk Grootjans, concentreer u op uw advocatenpraktijk want als schepen bak je er écht wel niks van.
 

11:12 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hopeloos ik heb voor die Grootjans maar één woord : HOPELOOS

Tijd voor nen andere schepen voor veiligheid. Goesting Bart ?

Gepost door: garde de ville | 29-06-05

Grootjans komt nog niet aan de hielen van zijn vader, kortom Grootjans, kleine man of met andere woorden krokodil, poten uiteeen en ne grote smoel, maar nooooooooog lomper, schepenzetel gekregen met seca zegels zeker. Zielige figuur, om medelijden met te hebben, blauw van lompigheid.

Gepost door: realist | 29-06-05

slim grootjans speelt het slim volgens mij. hij weet heel goed dat hij indien hij strenge maatregelen treft of de hardere aanpak wil hanteren dat hij door links en stadsbestuur teruggefloten word. Waardoor hij in het nieuws komt en vooraleer hij het goed en wel beseft buiten ligt. In een grootstad als antwerpen zou dit een van de belangrijkste positie moeten zijn, maar vraag maar eens wie buiten antwerpen de grootjans nog kent......
Enfin hij speelt het slim rustig de grijze muis uithangen niet te veel show en poeha en zakje vullen.
Simpel as bonjour.

Gepost door: goofy | 01-07-05

De commentaren zijn gesloten.