30-06-05

Maar Mieke toch

Gisteren ondervroeg Mieke Vogels (Groen!) Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen van Bremt (SP.a). Groen! ergert zich aan het feit dat de politie, de dienst vreemdelingenzaken en De Lijn controles uitvoeren in de premetro in Antwerpen.
 
Meer bepaald werden tijdens een actie verschillende personen gecontroleerd op vervoerbewijzen én verblijfsdocumenten. En net dat laatste vind Vogels ontoelaatbaar want dat zijn controles op basis van ras en huidskleur en oei oei oei....
 
Mieke, laat me het nu toch eens duidelijk zeggen : illegaal verblijf is een MISDRIJF in dit land. De politie heeft, overeenkomstig de wet op het politieambt, de wettelijke VERPLICHTING om illegalen OP TE SPOREN. Beste Mieke, leg me nu toch eens één keer uit hoe je controles doet op illegaal verblijf zonder de verblijfsdocumenten na te kijken ?
 
Vogels had ook problemen met het feit dat personen die gingen vluchten gehandboeid werden afgevoerd.Wat moet de politie dan doen ? Ze laten lopen misschien ? Gaan lopen bij een politiecontrole is ook een MISDRIJF, dat noemt men weerspannigheid.
 
Ik denk dat Groen! de laatste dagen een beetje last heeft van de warmte want eerst fulmineren ze tegen het straatverbod, dan chargeren ze tegen het stadsplan veilig en de XTRA-controles en nu mag er al niet meer gecontroleerd worden op de tram. Terwijl de ene helft van Groen! dit soort dingen steunt in het schepencollege, zit de andere helft moord en brand te schreeuwen. Het lijkt wel een goedkope kopie van de VLD waar de interne verdeeldheid ook heerst.
 
Beste Mieke, als kandidaat lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ben je u nu al in de vernieling aan het rijden. Drink van uw geliefd Bolleke Koninck en ga achter uw fornuis staan.


09:26 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ze mag ook een lekker jointje roken!

Gepost door: tIBERIUS | 03-07-05

Controles De Lijn moeten anders! Vanaf nu enkel nog controles waar zéker geen illegalen komen, zoals aan de Fruithoflaan in Berchem, of de Koninklijke Laan in Berchem!! Al betwijfel ik of de mensen daar voldoende Nederlands verstaan!!! Misschien best Franstalige tolken meenemen.

Gepost door: Luc | 04-07-05

De commentaren zijn gesloten.