02-07-05

Modern en efficiënt politiewerk

De laatste dagen heb ik Brussel al weer meermaals de politiehelicopter in actie gezien. De laatste keer was tijdens de betoging van een aantal Congolezen die het nodig vonden om Brussel op zijn kop te zetten om de onafhankelijkheid van Congo te 'vieren'. Auto's in brand steken, met stenen gooien naar de politie, ramen kapot gooien, het hoort er allemaal bij.
 
Die politiehelicopter is ongetwijfeld een bijzonder nuttig instrument bij dat soort ordediensten. Immers, die heli is uitgerust met krachtige camera's die de ordeverstoorder haarscherp kunnen fotograferen. Die foto's kunnen bijgevolg rechtsreeks naar de 'grond' worden doorgestraald zodat de arrestatie-eenheden weten wie ze moeten oppakken. Die heli kan trouwens nog veel meer maar daar zal ik eens een appart dossier over posten.
 
Ja, ik ben een absolute fan van die politiehelicopter. Ik heb meerdere vluchten met die heli gedaan in mijn politietijd en ik kan dus in deze echt uit ervaring spreken. Onze linkse tegenstanders zijn natuurlijk tegen het gebruik van zulk een heli. In Antwerpen hadden zij zelfs een actiecomité opgericht tegen de politiehelicopter. Pech onderweg voor links was toen ik één van hun leden arresteerde met een cannabisplantage op zijn dak (onder een camouflagenet). Meteen was de échte reden van het protest duidelijk.
 
Tja, als het aan mij ligt zal de politieheli dagelijks voor operationeel politiewerk worden ingezet. De crew van die heli zijn stuk voor stuk echte professionals die op een super gemotiveerde manier aan politiewerk doen. Je kan niet geloven hoe hard er meegeleefd wordt in de lucht, met de gebeurtenissen op de grond.
 
Volhouden gasten, en ik hoop jullie nog veel te mogen zien overvliegen...

21:28 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

en als zo een politiehelikopter neerstort boven Brussel dan het liefst op Molenbeek of Elsene,nietwaar?

Gepost door: tIBERIUS | 03-07-05

neerstorten Waar woont gij Tiberius...kwestie van hem de goede kant uit te sturen :-)

Gepost door: Bart Debie | 03-07-05

Oei onder het moto "eigen volk eerst" dus...

Gepost door: tIBERIUS | 03-07-05

Alhoewel Ik ben eigenlijk van Joodse komaf..Telt dat als eigen volk voor het huidige Vlaams nationalisme?

Gepost door: tIBERIUS | 03-07-05

heli voor mij geen probleem, mag er meer zijn;
degenen die simpel van geest zijn en iets te verbergen hebben, zullen wel zoals altijd negatief reageren.
Bij hen kan niet gestolen worden in huis of als ze geluk hebben van oud te worden, zullen nooit overvallen worden.
joodse afkomst ? wie is rascister ...... het uitverkorene volk ???
ik word afgewezen omdat ik niet rein ben.....

Gepost door: black en decker | 03-07-05

AGNOSTIC,god noch gebod Dikwijls dient een religie vooral om de nationale eenheid te versterken en zich onderscheiden van andere naties of volkeren..Zoals de Angelsaksische kerk,Russisch Orthodox..Denk maar aan de Hindoes met hun kastesysteem,Sikhs,Islam wiens God de arabieren uitkoos als uitverkoren volk,Christenen die zichzelf superieur vinden tov onderontwikkelden,zelfs de nazis zeidden "Got mit uns" ...
Dat is net ook wat de huidige West Europese toestand zo een rijke voedingsbodem is voor VB en ea want de andere allochtone religies dragen "eigen volk eerst"in het vaandel en autochtone Christenen "ander volk eerst" gooi daar nog wat socialisme bij ...De Christelijke "ander volk eerst" gedachte,de open grenzen en globalisering..De ideale combinatie voor een voorspoedige muliculturele samenleving...Vaak is de eigen volk eerst gedachte van Vlamingen niet meer dan zelfverdediging en een terugspraak tegen racistische veroveringstheologieën...
Alle religies zuigen..Ik kan mijn afkomst niet verloochenen maar wel de toekomst bepalen..Eentje zonder Adonaï..of welk opperwezen dan ook...
Ik kan er ook niets aan doen dat jij niet rein bent,ga je wassen!

Gepost door: tIBERIUS | 04-07-05

rein veel woorden enz, veel geblaat en weinig wol

blijkbaar een beetje simpele geest, heeft niets met wassen te maken, gebrek aan boerenverstand

innige deelneming

Gepost door: black en decker | 05-07-05

doe zo voort rago rago weeral volle bak bezig in deurne op het moment zoveelste apotheker overvallen zeker
hopelijk lukt het hen om de daders te vatten, dan zijn ze dank zij de harde aanpak van de regering toch al zeker deze nacht opgesloten.(of daar een vervolg aan hangt weet ik niet he)

Gepost door: goofy | 05-07-05

Blauw meer op straat De heli heeft zeker een aantal voordelen.
Bij rampen en branden prima!
Als ondersteuning voor een inval waar gewapende gangsters of terroristen zitten prima.
Zieken gewonden vervoeren ook prima…
Maar zoals hij nu in antwerpen word gebruikt is het totaal belachelijk en storend. Vooral dat uren rond fladderen twee maal per week in de hoop dat er eens iets gebeurd! Zet liever meer voetpatrouilles of Orida’s op straat.

Gepost door: Jan | 08-07-05

Jan Jan weet duidelijk niet waarover hij praat .... Als hij de heli storend vindt is hij duidelijk een lichtgeraakt typeke . Vele mensen uit Antwerpen geven positieve comments op de heli , vinden het helemaal niet storend integendeel ze vinden het een gevoel van veiligheid gevend . Jan zal nog niet geconfronteerd geweest zijn met kleine criminaliteit , Jan zal waarschijnlijk op zijn eigen eilandje leven.....

Gepost door: Ik | 12-07-05

Jaja Trouwens, die heli vliegt helemaal niet zoveel over Antwerpen.

De meest storende heli's zijn die van privéfirma's!

Gepost door: Ikke | 24-07-05

De commentaren zijn gesloten.