04-07-05

Veiligheid is belangrijker dan privacy !

Deze opmerkelijke uitspraak komt niet van een 'mestkever' of van een 'racistische partij', maar wel van Ivo Opstelten, de burgemeester van Rotterdam.
 
Vorige week was het al uitgebreid aan bod gekomen in de Nederlandse pers, vandaag berichten ook enkele Vlaamse kranten over de nieuwe veiligheidsplannen van Nederland. En dat ze enige debat zullen veroorzaken is nu al duidelijk. Een werkgroep van drie bekende Nederlandse korpschefs Blik, Kuijs en Welten, bepaalt dat geheime controle van alles, iedereen en overal de enige manier is om Nederland veilig te maken.
 
Kuijs : " Iedereen wordt gecontroleerd. Dat is de prijs om het kwaad te kunnen identificeren. Mensen die niets te vrezen hebben, hebben nergens last van. Burgers vinden veiligheid belangrijker dan privacy. Ik denk dat ze heel snel aan dit systeem zullen wennen".
 
Welten : " je moet het zien als een soort firewall die allerlei virussen en wormen tegenhoudt. Vroeger had je die niet nodig, maar als je er nu geen hebt crasht je computer".
 
Wat gaat men nu precies doen in Nederland ? Met moderne technieken zal men via intensieve, niet altijd direct waargenomen controles op luchthavens, zeehavens, snelwegen en doorgangswegen trachten criminelen te ontmaskeren. Dat staat in het nog niet gepubliceerde rapport 'Politie in Ontwikkeling' van de drie vernoemde korpschefs. Aan de hand van gezichtsherkenning en kentekens zullen ultramoderne infraroodcamera's alles en iedereen dag en nacht in de gaten houden. Alles en iedereen die een stad binnenkomt wordt geregistreerd. De politie bouwt een viruele slotgracht rond Nederland en haar steden.
 
Ook ik vind dit een goede zaak. Nu vinden wij het normaal dat we in elke luchthaven uitgebreid gecontroleerd worden of dat we in haast elke supermarkt of kledingzaak gefilmd worden. Waarom zou zulk een controle dan niet langs de wegen mogen ?
 
Wie niets verkeerd doet hoeft niets te vrezen...
 
Klik hier voor het volledige rapport 'politie in ontwikkeling'

11:12 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ja,de politiestaat komt er aan!

Gepost door: tIBERIUS | 04-07-05

tiberius en hopelijk verdwijnt dan de minderheid, samen met de criminele staat

zoals gezgd, die niets verkeerd voor heeft moet zich niet ongerust voelen, doch kan geruster leven en veiliger

van waar kwam weer het gevaar........ laat ze maar komen

Gepost door: retepetet | 04-07-05

tiberius en hopelijk verdwijnt dan de minderheid, samen met de criminele staat

zoals gezgd, die niets verkeerd voor heeft moet zich niet ongerust voelen, doch kan geruster leven en veiliger

van waar kwam weer het gevaar........ laat ze maar komen

Gepost door: retepetet | 04-07-05

Oranje ! Dat ze in Holland al veel verder staan dan wij is nu weer eens bewezen. Hier moet het allemaal multi-culti, artificieel en liefst politiek correct zijn.

Bart, ik heb je gekend bij de politie en ik hoop dat je de dezelfde principes hanteert als toen. Harde aanpak van criminaliteit met moderne techniek is de verzekering van onze veiligheid.

Ik en veel van bij de politie rekenen op politici zoals u

Gepost door: juul krapuul | 04-07-05

De commentaren zijn gesloten.