05-07-05

De korpschef is met vakantie

Vakantie is zalig, blijkbaar ook voor criminelen en drugdealers. Als de korpschef met vakantie is, is er geen snelle politieactie mogelijk. Althans, als we de burgemeester mogen geloven na zijn reactie in de Gazet van Antwerpen van vandaag.
 
De bewoners van het Antwerpse Kiel zijn de overlast door Franse drugtoeristen méér dan kotsbeu. Dagelijks worden er heroïnespuiten in de parken en straten gevonden, de Franse junks lopen aan en af en de dealers rijden gezwind met hun dikke Mercedessen en BMW's door de Kielse straten. Vorige week prikte een spelend kind zich aan een heroïnespuit. Het is voor het kind en de ouders nu bang afwachten of er sprake is van een HIV of Hepatitis besmetting.
 
De bewoners zijn het zo beu, zij zijn het zo moe dat er nu enkelen luidop denken om het recht in eigen handen te nemen.Deze reactie verbaast mij niet in het minst. De lokale recherche draait al jaren dag en nacht (letterlijk) op een minimum capaciteit en moet, zeker wat dit fenomeen betreft, dweilen met de kraan open.
 
De reactie van Burgemeester Janssens is dan ook zonder meer beschamend te noemen : " Zo gauw korpschef Baelemans terugkeert uit vakantie, gaan we rond de tafel zitten en een actieplan klaarstomen".
 
(zucht). Patje heeft het écht nog niet begrepen. Vragen die mensen om rond de tafel te zitten ? De problemen in kaart brengen ? Een zoveelste actieplan te schrijven ? NEEN, die mensen vragen een snelle en acurate politieinterventie die hun wijken drugvrij maakt. En geloof me, zo moeilijk is dat niet ...het is een kwestie van politieke wil.
 
Trouwens, als ik Janssens moet geloven kan er dus niets gebeuren als Baelemans met vakantie is. Criminelen ga rustig uw gang, de baas is met verlof dus het politiekorps ligt plat. Het lijkt wel op "les gendarmes de St Tropez".
 
Eén ding bewijst Patrick Janssens hiermee : hij is in geen geval een sterk administratief hoofd van de politie. Zijn sterkste talent ligt elders, te vinden dicht bij zijn onwaarschijnlijke arrogantie.

08:50 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.