05-07-05

Naar waar gaat uw belastinggeld ?

Vraagt u zich soms ook af waar uw belastinggeld naar toe gaat ? Misschien kan ik u met dit bericht al een stukje wijzer maken.
 
Ongetwijfeld heeft u, net zoals ik, in de pers kunnen zien op welke manier sommige Congolezen hun onafhankelijkheid hebben gevierd in Brussel. Zij deden dit nl. door auto's in brand te steken, ruiten stuk te gooien en te vechten met de politie. De politie was voorbereid op dit "feest" en arresteerde prompt enkele relschoppers en vandalen. 
 
In Antwerpen bestaat er een stadsdienst die zich "Dienst Integratie Antwerpen" noemt. Begin juni boden er zich daar twee heren aan die een "viering voor de onafhankelijkheid van Congo" wilden organiseren op 2 juli 2005. Uit een document dat ik in handen kreeg blijkt dat die dienst DIA maar liefst 744 euro subsidies verstrekt aan deze beide heren en hun vzw Tonya Tonya.
 
Wie op zoek ging naar deze "viering" zal lang hebben moeten zoeken. Ze was nergens te bespeuren. Groot was de verbazing van de Antwerpse politie toen één van deze heren gisterenavond een politiekantoor in Antwerpen binnenstapte met de melding dat de viering niet doorging. Euh....gaan zij dan ook het geld teruggeven ?
 
Ik heb toch een aantal bedenkingen :
 
1. Tenzij die dienst DIA van een andere planeet afkomstig is, moeten zij toch ook weten tot wat voor rellen dit in Brussel geleid heeft.
 
2. De stad Antwerpen doet niet het minste moeite om de personen of de organisatie die zulke subsidies aanvragen na te trekken bij de politie. Toen de politie gisteren de namen van de beide heren in hun ISLP-systeem intypten bleek er toch wel een en ander aan de hand te zijn.
 
3. Zou de stad deze gelden niet beter besteden aan échte verplichte inburgeringsprojecten ?
 
 
 
 
 
> Klik hier om de brief van de dienst integratie te lezen'

13:49 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

waanzin Terwijl onze nek moeten uitsteken om die Afrikaanse café's te controleren en waarbij we bekogeld worden met flessen en glazen (zijn zelfs eens een keer moeten gaan lopen), geeft de stad die gasten nog eens subsidies. Ik heb er maar een woord voor : waanzin !

Gepost door: champetter | 05-07-05

staadsblad Elke VZW die wordt opgericht moet verschijnen in het Belgisch Staatsblad. Ik heb mij op de site van het staatblad te pletter gezocht naar die vzw Tonya Tonya of haar verantwoordelijken. Niets te vinden !

Ik denk dat zelfs die vzw zo illegaal als iets is.

Gepost door: ghostwriter | 05-07-05

vzw's Antwerpen zit vol van die vzw's. Als we eens moesten weten hoeveel duizenden euro's daar naar toe stromen. Dit is een achterlijk stadsbestuur. Mijn moeder zit al 3 jaar te wachten op een sociale woning en moet rondkomen met een pensioentje dat lager is dan die 744 euro dat de stad zomaar aan dat clubke geeft.

Patrick Janssen is Antwerpen serieus naar de kloten aan het doen als ge het mij vraagt.

Gepost door: Pieter-Jan | 06-07-05

Tiens... Tiens, waar blijft Tiberius met zijn ultra-linkse commentaar ??

Gepost door: Dave | 06-07-05

De commentaren zijn gesloten.