06-07-05

Druggebruik in het Rivierenhof

Dezer dagen word ik al een paar keer gebeld of per mail gecontacteerd door mensen die zich beklagen over het toenemende druggebruik in het Rivierenhof in Deurne. Meer bepaald gaat het over cannabisgebruik in de speeltuinen en rond de tennisvelden aan de grote taverne in dit provinciaal domein.
 
Het hoeft eigenlijk niet te verbazen. Nu de zomervakantie er is hangen er natuurlijk veel jongeren tot 's avonds rond in dat park. De drugnota van Onkelinx bepaalt dat enkel meerderjarigen een gebruikersdosis van max. 3 gram bij mogen hebben en dit voor persoonlijk en niet problematisch gebruik. Voor al de rest moet de politie een proces verbaal opstellen en naar het parket sturen. Die doen er dan....juist ja, niets mee !
 
De normvervaging is dan ook totaal. Onkelinx is er met haar mislukt beleid in geslaagd om de facto een gedoogbeleid te realiseren. Onze jongeren experimenteren dan ook a volonté.
 
Erger vind ik dat dit gebeurt in de voortuin van het politiecommissariaat. De plaats van de overlast ligt letterlijk vlak voor de deur van politiekantoor. Nu dat de politie van die afdeling fors uitgebreid werd met personeel zou je toch mogen verwachten dat er wat meer toezicht in dat park is.
 
De mensen die mij contacteren vinden het dan ook bijzonder triest dat hun spelende, vaak heel kleine, kinderen die cannabisverpakkingen vinden, oprapen, enz.. enz...  Mag ik aan de politieleiding van de afdeling Oost vragen om hier dringend aandacht aan te besteden (in het belang van onze spelende kinderen) ?

16:15 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Het is waar Ik kom dikwijl met mijn kinderen in dat park en het is 100% waar wat hier staat. Soms ruik ik de wiet al tot op mijn terrasstoel. De parkwachters durven niets te zeggen, de politie zien we bijna nooit.

Ik heb ook al veel van dergelijke zakjes zien liggen in de zandbak van de speeltuin. Ik heb écht schrik voor mijn kinderen.aub doe daar iets aan.

Gepost door: Sarah | 06-07-05

ook in andere parken Ook in de andere parken in deze stad is het prijs. In het boekenberg en Boelaarpark is het van 't zelfde. Gasten met (al dan niet gestolen of opgefokte) brommerkes hangen daar met veel lawaai rond en smoren zich te pletter.

Mijn eigen grootouders die in de zomer graag eens een wandelinkse gaan doen op een warme avond durven niet eens meer in het park.

Gepost door: Robinhood | 06-07-05

Frustratie beste mensen ik ben 1 van de klokkeluiders aangaande dit probleem en vind het zeer goed dat bart hier een aandachtspunt van maakt. ons maske is 2.5 jaar oud en de favoriete plek voor haar is de speeltuin in het rivierenhof maar ja als ouder zie je je kind liever niet in een zandbakje vol prull spelen he. ps wanneer ik met mijn dochter een beetje aan het voetballen ben op een veldje dan moeten we der wel af hoor dan zien we de parkwachter wel hoor. (OMDAT IK VLAMING BEN....) weeet je wel!

Gepost door: goofy | 06-07-05

Ter informatie, de gevonden cannabis verpakkingen mag u altijd mij bezorgen op onderstaand adres.

Gepost door: tIBERIUS | 09-07-05

De commentaren zijn gesloten.