07-07-05

Hypocriet en laf

Net zoals ik heeft u de voorbije maanden in bijna alle kranten herhaaldelijk kunnen lezen dat burgemeester Patrick Janssens een vurig pleiter was voor de rechtstreekse verkiezing van de burgemeester. Janssens verklaarde daarbij herhaaldelijk dat hij de uitdaging tegen Filip Dewinter wel aankon. Dat Filip Dewinter daarbij bijna dubbel zoveel voorkeurstemmen haalde bij de vorige verkiezingen stoorde Janssens niet.
 
De socialisten zijn nog geen haar veranderd. Veel blabla en weinig boem boem is ooit een slogan van Mie Vogels geweest. Welnu hij is op zijn allerminst van toepassing op Patje Janssens want gisteren had Janssens dé kans om aan te tonen dat hij een man van zijn woord is. Hij had de kans bij uitstek om de politieke moed te tonen waarvan hij zelf zo overtuigd is.
 
In het Vlaams Parlement stonden gisteren de stemmingen over het nieuwe gemeentedecreet op de agenda, en meer specifiek de stemming over de rechtstreekse burgemeesterverkiezingen. De sluwe vossen van de Vlaamse regering hadden dit punt uit het ontwerpdecreet gehaald. Het Vlaams Belang zorgde met een reeks amendementen dat het er opnieuw in stak.
 
Wie nu dacht dat Janssens ging doen wat hij herhaaldelijk in alle kranten beweerde, kwam van een kale reis terug. Janssens drukte op de rode knop en stemde tegen het voorstel. Voila, nu is het duidelijk, de socialisten zijn nog altijd wat ze waren : liegen en bedriegen. Janssens heeft dus zelf bewezen dat hij een platbroek is en niet eens de politieke moed heeft om zijn woorden in daden om te zetten. Ik heb daar maar twee woorden voor : hypocriet en laf !
 
Of zou het toch kunnen dat Patje schrik heeft van die rechtstreekse burgemeester verkiezingen ? Zou het kunnen dat niet alleen de SP.a maar ook de andere meerderheidspartijen schrik hebben van dat 'gevaarlijke' Vlaams Belang ? Zou het kunnen dat zij in hun broek doen en beseffen dat ze hun postjes stilletjes  maar zeker aan het verliezen zijn ?
 
In 2006 is het aan de Antwerpse bevolking om met zulke schijnoperaties af te rekenen!

08:38 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

burgemeester PJ is geen politieker, schoenmaker blijf bij uw leest
schaamrood past goed
de laatste burgemeester.......was CRAEYBECKX, was socialist maar vooral VLAMING,
als DIE met zijn vuist op tafel sloeg hoorden ze het tot in Brussel, sindsdien platbroekjes
wacht maar tot volgende verkiezingen

Gepost door: slaap zacht | 07-07-05

Terug naar de particratie Het niet afschaffen van de lijststem is een gemiste kans voor de democratie, Bijna waren we van de particratie vanaf! Niet alleen de schrik voor het Belang speelt hier een rol , de schrik van minderheden die het voor het zeggen hebben binnen hun partij kunnen onpopulaire mensen die nog nooit iets hebben gerealiseerd op de juiste plaats zetten die dan met een minimum aan stemmen een mandaat kunnen krijgen... Kijk maar naar het geval Robert Voorhamme.

Gepost door: Jan | 08-07-05

juist maar Zeer juist Jan, maar het afschaffen van die lijststem kan er ook voor zorgen dat enkel de babes en de BV aan de bak komen. Vraag is wat die aan politieke inhoud of dossierkennis te verkopen hebben. Beide systemen hebben dus voor en nadelen.

Gepost door: Bart Debie | 08-07-05

juist maar Zeer juist Jan, maar het afschaffen van die lijststem kan er ook voor zorgen dat enkel de babes en de BV aan de bak komen. Vraag is wat die aan politieke inhoud of dossierkennis te verkopen hebben. Beide systemen hebben dus voor en nadelen.

Gepost door: Bart Debie | 08-07-05

Koen Crucke daarentegen Dat zijn dan de nadelen van de democratie. Reagan was ook zo een figuur meer filmster dan politieker. Als president -los van zijn ideologie- heeft hij het niet zo slecht gedaan... Koen Crucke of Margriet Hermans daarentegen ;) !

Gepost door: Jan | 08-07-05

De commentaren zijn gesloten.