09-07-05

Patrick doet het weer

Vandaag staat in Gazet van Antwerpen een interview met burgemeester Patrick Janssens. En zoals te verwachten doet hij het weer : een rondje schelden op het politiekorps. Korpschef Baelemans kan in Janssens' ogen alvast niets fout doen, die wordt opnieuw de hemel ingeprezen, terwijl de rest van het korps als een stelletje onbeleefde boeren wordt afgedaan.
 
Natuurlijk is er geen kritiek op Baelemans want die volgt slaafs alle bevelen van de burgemeester uit, zonder kritiek, zonder een eigen mening. Veel mensen in het korps zeggen dan ook dat deze Baelemans niet de Eddy is die wij vroeger kenden. Baelemans heeft geen visie over dit korps. Hij heeft grote kuis gehouden zodat het aantal overuren drastisch gedaald is. Dat is juist, maar Baelemans zou beter consequent zijn en niet toelaten dat de hoofdcommissarissen van zijn directies elke weekend de pak-de-poen show komen opvoeren.
Volgende week post ik hierover een antwoord van de schepen dat precies aangeeft wie hoeveel overuren, nacht- en weekendprestaties uitvoert. En zoals ook enkele vakbonden al aangeklaagd hebben : de directies presteren veel te veel overuren!
 
Terug naar Janssens. Het is juist dat er her en der misschien onvriendelijke inspecteurs werken. Het is juist dat er gedemotiveerde inspecteurs werken. Hoe zou dat komen ? Janssens beweert toch een "manager" te zijn, misschien moet hij zijn cursussen eens vanonder het stof halen. Dit korps voelt zich niet meer gesteund, door niemand en op geen enkel moment.
 
Voor de minste feiten riskeert de politie een tuchtstraf met inhouding van wedde (een tijd terug kregen enkele inspecteurs 2% inhouding van wedde en een tuchtstraf omdat ze geen PV hadden opgesteld voor een aanrijding stoffelijke schade waarvan de partijen overeenkwamen en zelf het europees aanrijdingsformulier hadden ingevuld). Deze burgemeester staat niet in het minst achter zijn manschappen. Op de korpschef moeten ze niet rekenen (zie hoger) en de hoofdcommissarissen van de directies doen in hun broek als zij het moeten opnemen voor het voetvolk. De diensten comité P en Interne Zaken doen vandaag de dag gouden zaakjes. Voor het minste moeten inspecteurs zich komen verantwoorden (of krijgen zij een blaam) en justitie jaagt op politieagenten dat het een plezier om zien is ('k kan er van meespreken).
 
Geef toe, je zou voor minder FOERT zeggen. Het wordt dus tijd dat we terug een korpsleiding krijgen die én het korps in de greep heeft én een sterk faciliterend leider voor het personeel is. Wie durft de uitdaging aan ?
 
Laat ons trachten in 2006 de socialist Janssens terug naar zijn reclamebureau te sturen en te zorgen voor een burgemeester die het wél opneemt voor de politie. Immers, in alle grote steden van de wereld zorgt een fiere, gemotiveerde en trotse politie voor een uithangbord van de stad. Het Vlaams Belang zal alvast het pad van die laatste invalshoek bewandelen...

16:09 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

politie Eens zei Lamine, ...........het korps moet de afspiegling zijn van de bevolking......
Voila Patje, ge hebt heel de representatie van de bevolking in uw korps, maw holebis (met respect), criminelen, profiteurs, enz.
De ouderen moesten weg en de jongeren gingen of moesten het doen hé. Dacht dat de opleiding politieschool Antwerpen wereldbefaamd was.
Dat is het resultaat van dat prachtige ondergravend linkse beleid van een minderheid en dan verschieten dat de mensen rechts gaan kiezen ?
Eyskens zei destijds - wij leren geschiedenis, maar niet UIT de geschiedenis.
Bart doe zo verder, de meesten durven niet reageren, doch zijn zeker akkoord. succes

Gepost door: oeloe | 09-07-05

maar als ze dat weten mag ik het schudden Ze heten dat beroepsverbod...als het bij een ander is
In het wit geschreven

Gepost door: Een glijkdenkende | 10-07-05

De commentaren zijn gesloten.