15-07-05

Het nieuwe politieuniform

Vier jaar na de politiehervorming worden de eerste stukken van het nieuwe uniform uitgedeeld. Eigenlijk is dit een schande. Vier jaar lang hebben ex-gemeentepolitie en ex-rijkswacht dus in hun oude uniform rondgelopen. Voor de man in de straat was het dus niet meteen duidelijk wat er nu eigenlijk veranderd was bij de politie. Het enige wat men snel ter beschikking stelde waren de nieuwe kentekens van de graden. Die kentekens werden geleverd in een setje dat elke politieman/vrouw zelf in elkaar moest knutselen. De kwaliteit was die mate dat er nu nog slechts weinig originelen over blijven.
 
De laatste weken wordt in Antwerpen dus de rest van het nieuwe uniform uitgedeeld. Rijkelijk laat want veel andere korpsen zitten al langer in het nieuw. Voor het grootste korps van Vlaanderen kan dat als voorbeeld weeral tellen.
 
En ook nu moet het politiepersoneel zich ontplooien tot handige harry's. De broeken die uitgedeeld worden zijn namelijk niet eens op de juiste lengte gemaakt. Dat moeten de personeelsleden maar zelf doen. Met eens schaar en een soort kleeflint moet de broek op de juiste lengte worden ingesteld en wordt de broek al het ware onderaan 'vastgeplakt'. Benieuwd wat dat gaat geven na enkele wasbeurten ?
 
Terzelfdertijd lezen wij in de kranten dat er al minstens 12.000 polo's moeten teruggestuurd worden naar de fabricant omdat die na enkele wasbeurten meer op een 'vod' dan op een polo lijken.
 
Het is dus triestig gesteld. De weinige politiemensen die nog enige fierheid voor hun ambt hadden moeten nu in vodden de straat op.Na een mislukt personeelsstatuut (zie procedures voor het arbitragehof), het veel te laat of niet correct uitbetalen van weddes en vergoedingen, is er nu het schandalig lelijke en ronduit slecht uniform. Het nieuwe uniform is een klucht en dat is dan in rechtevenredigheid met de ganse politiehervorming!

09:59 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

uniformen !!!!! laat mij niet lachen ik kreeg zelfs, na vier keer maatnemen, twee hemden die als borst- en lenden omtrek 45 cm, ja ja je leest goed 45 cm te groot gemaakt werden.
ze zouden kunnen dienen als ochtendjas, iemand interesse ?

Gepost door: jerom | 28-08-05

De commentaren zijn gesloten.