17-07-05

Géén nieuwe moskee in Borgerhout !

Het Laatste Nieuws pakte gisteren uit met het bericht dat een of andere wereldverbeteraar in de allochtone vzw's en dito verenigingen in Borgerhout de aanwezigen aan het informeren is over de mogelijk komst van een nieuwe grote moskee aan 'den bretel' in Borgerhout. Voor wie 'den bretel' niet kent : dat is een stuk braakliggende grond aan het einde van de Turnhoutsebaan, bijna op de hoek van de Stenenbrug.
 
Ik vind dat er absoluut géén sprake mag zijn van een nieuwe moskee in Borgerhout. Er zijn al genoeg en bovendien heeft de stedelijke overheid naar mijn gevoel nog niet eens een volledig beeld van alle moskeeën. De zogenaamde garagebox-moskee is in opmars en her en der worden panden 'omgebouwd' tot gebedsruimte. Dat er problemen zijn qua brandveiligheid en milieuvoorschriften heb ik al eens uitgebreid toegelicht.
 
Bovendien zijn sommige imams nogal aan de fundamentalistische kant en wordt er in die moskee wel eens één en ander gepredikt dat niet zo menslievend is voor onze Westerse samenleving.  De vraag van Filip Dewinter om de politie eens te laten luisteren wat er gezegd wordt in die gebedsruimtes werd in de gemeenteraad verketterd en weggelachen
 
Borgerhout is al bijna volledig geïslamitiseerd. Genoeg is genoeg, Borgerhout mag geen tweede St Jans Molenbeek worden ! Borgerhout is in eerste instantie een Vlaams gebied en dat moet meer in de verf worden gezet. Naast al dat multi-culti en arti-farti gedoe wordt het dus tijd om wat meer Vlaamse initiatieven in Borgerhout te nemen.
 
Als het van ons afhangt : geen nieuwe moskee in Borgerhout, vandaag niet en morgen ook niet ! 

11:34 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

euh wat mij betreft mosknee!!!!!!!!!!!!

Gepost door: goofy | 17-07-05

De commentaren zijn gesloten.