19-07-05

misbruik van het asielstatuut

Gisteren werd bekend dat er in Antwerpen alleen al jaarlijks zo'n 60 dossiers van asielzoekers als verdacht kunnen beschouwd worden. Deze mensen hebben hun land van oorsprong ontvlucht om politieke redenen of omdat het daar voor hen te gevaarlijk is. Het gaat om de landen Pakistan en Afghanistan.
 
Nu stelt men vast dat diezelfde mensen, alhoewel zij hier 'slechts' een leefloon krijgen, jaarlijks verschillende keren terugreizen naar hun land van herkomst voor een periode van 6 weken of langer. Hoe betalen zij die reizen ?
 
Trouwens, als zij hun land ontvlucht hebben omdat het daar voor hen te gevaarlijk is, waarom keren zij dan zoveel maal per jaar terug ? Vakantie ? Of spelen er andere dingen mee ? (drughandel, terrorisme,...)
 
In een reactie geeft OCMW-feeks Monica De Coninck toe dat zij weet dat er rare gevallen zijn. Wat zij er dan aan gaat doen lezen we nergens. Ach ja, die arme mensen moeten hun familie toch kunnen zien nietwaar ?
 
Het is simpel, als er wordt vastgesteld dat zij misbruik maken van hun vluchtelingenstatuut en toegekende leefloon moet dat statuut en leefloon worden afgenomen. Voor één keer mogen zij eens vliegen op kosten van de Belgische staat, nl. een one-way ticket terug naar het land van herkomst om daar te blijven !

08:45 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

OCMW Mieke vogels, beter genaamd de kloek, heeft blijkbaar NOG niet veel ervaring opgedaan of anders kan ze maar onthouden tot de noen.
Er zijn mensen die hetzelfde of minder als pensioen krijgen, die gewerkt en AFGEDRAGEN hebben vanaf hun 12e,13e, enz
Groen, ......... blijkbaar nog steeds achter de oren en simpel.

Gepost door: antoinette | 19-07-05

Moet je eens kijken op die site Allemaal maghreb racistjes...Als ze Marokko zoveel beter vinden,waarom keren ze dan niet terug?

Die regularisering van enkele jaren terug was een ramp.
Als morgens Spanje dit doet kunnen al die vreemdelingen vrij Europa rondreizen en islamiseren..
Wat doet Minister Dewael aan dat Al Qaida toerisme van onze asielzoekers?WACHTEN OP EEN AANSLAG???

Gepost door: Tiberius | 20-07-05

Verwonderd Zelf ben ik ook verwonderd. Mensen die gaan vluchten voor het geweld in hun land dat begrijp ik, deze mensen zijn dan ook meer dan welkom tot de situatie in hun land is verbeterd. Hier asiel aanvragen en dan op vakantie gaan naar het land dat ze zijn ontvlucht? Dat is voor mij een stap te ver. Wat die terroristen betreft geloof ik niet. Die gaan toch geen O.C.M.W. aanvragen en zichzelf laten controleren zeker.

Gepost door: Jan | 22-07-05

De commentaren zijn gesloten.