22-07-05

Verkiezingspropaganda op uw kosten

Nu dat de werken aan de ring stilaan in de eindfase geraken heeft Patrick Janssens een nieuwe 'communicatiecampagne' opgestart. Binnenkort krijgen bijna Antwerpenaars een boek in de bus met foto's van de 'werf van de eeuw'. En omdat heel veel bouwwerven niet tijdig klaar zullen zijn (lees voor de verkiezingen) zullen er computersimulaties in staan die zullen aantonen hoe mooi het allemaal zal worden.
 
Wat Janssens doet is niet meer of niet minder dan een verkiezingstunt. Zijn persoonlijke propaganda is al begonnen, zij het dan wel op uw en mijn kosten. Deze stunt kost zo maar eventjes iets meer dan 260.000 euro en dat geld komt uit de begroting van de Stad Antwerpen. Niet uit de SP.a kast of uit Janssens' persoonlijke portefeuille.
Alsof dit niet genoeg is, wordt ook een extraatje gegund aan de uitgeverij Roularta. Via het weekblad Knack (enkele weken geleden nog met Patrick Janssens op de voorpagina en een propaganda-artikel
binnenin) worden ook nog eens 142.000 ex van het kijkboek verspreid.

 
Terwijl het Antwerpse stadsbestuur jaarlijks de buikriem moet aanhalen en moet besparen op allerlei projecten wordt het geld nu blijkbaar door deuren en vensters gegooid. Bovendien doet Janssens nog eens beroep op zijn vriendjes van de SP.a, nl. het reclamebureau LVD/Bates. Zo weten we meteen wie er rijker van zal worden.
 
In een reactie in het Laatste Nieuws vandaag reageert Janssens bijzonder bitsig. Volgens hem heeft Antwerpen een negatief imago en dat komt door...u raad het nooit : het Vlaams Belang. Ach ja, dat was ik alweer vergeten. Het waren wij natuurlijk die alle straten tegelijk hebben laten opbreken, het waren wij die de  files veroorzaakten en  het waren wij die alle mensen zoals sardienen op elkaar propten op trams en bussen. Het was het Vlaams Belang dat meerdere handelszaken heeft laten failliet gaan op de Leien, enz, enz...Het feit dat Janssens zo bitsig reageert is een teken dat we een gevoelige snaar raken.
 
Ik denk niet dat de mensen zo dom zijn om dit initiatief van Janssens niet te doorzien. Wij stellen alvast voor om het geld voor dat domme boek te besteden aan de handelaars die het door de werken al zo moeilijk hebben.


10:40 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Milieubox We kunnen hem naast onze milieubox leggen :)

Gepost door: Jan | 22-07-05

janssens blijkbaar ook EIGEN VOLK EERST, maar ja dat heet anders bij hen
da's geen vlaams belang, dat is EIGEN BELANG, misschien nieuwe naam voor SPAke.

Gepost door: jezebel | 22-07-05

allemaal dezelfde Die socialisten zijn allemaal dezelfde. Stevaert had destijds ook een 'gratis' boek dat hij liet uitdelen in alle treinstations.

Gepost door: ché | 22-07-05

geen reclame ik zal maar een plakkerke op mijn bus plakken met "geen reclame" zeker

Gepost door: goofy | 22-07-05

De commentaren zijn gesloten.