23-07-05

De heilige oorlog

Het lijkt erop dat de heilige oorlog, de Jihad, bezig is. De fundamentalistische moslims strijden tegen de ongelovigen van het Westen. Na de aanslagen in New York, Madrid, London, Turkijke is nu Egypte aan de beurt.
 
In een populaire badplaats pleegden fundamentalistische moslims een aanslag in een drukke uitgangsbuurt en wel nét op dat uur dat het daar zeer druk is. Bedoeling is om zo veel mogelijk buitenlandse slachtoffers te maken. Volgens het persagentschap Belga zijn er al minstens 88 doden te betreuren. Een islamitische website zegt dat een Al-Qaida gelinkte terreurgroep de aanslag opeist.
 
Terrorisme is een laf en bijzonder verwerpelijk gegeven. Omdat die moslims hun gelijk niet met woorden, argumenten of op een democratische manier kunnen halen, schakelen zij over op blind en grof geweld. Dit met honderden dode onschuldige mannen, vrouwen en kinderen tot gevolg. Ik herhaal het : het is laf en verwerpelijk.
 
De vraag is hoe je daar als overheid tegen reageert. Ik denk dat terrorisme één van de moeilijkste misdrijven is die er te bestrijden zijn. De daders kunnen eender waar en eender op welk moment dan ook toeslaan. Ik denk dat de overheid haar hoofd niet in het zand mag steken. Alles wat maar aanleiding kan geven tot terrrorisme of een voedingsbodem kan zijn voor terroristen moet keihard worden aangepakt.
 
Opvallend is dat, terwijl men overal in de wereld verscherpte veiligheidsmaatregelen neemt, onze regering weer zo goed als niets doet. "Hier is niets aan de hand, hier is geen dreiging", luidt het steevast. Komt dat misschien omdat België een toevluchtsoord is voor terroristen ? Is het u ook al opgevallen dat, telkens er een aanslag ergens ter wereld wordt gepleegd, er in ons land nadien verdachten worden opgepakt (9/11, Madrid, Marokko, ...). Het hoeft dan ook niet te verbazen want ons land is bijna het meeste lakse ter wereld in haar vreemdelingenbeleid. Het is  verdorie niet om fier op te zijn.
 
Intussen is het wereldwijde paniek. In London heeft de politie een "licence to kill" gekregen. Bij verdachte gedragingen én het weigeren van een bevel op te volgen mag de politie schieten om te doden. Een verregaande maatregel die aantoont hoe groot de schrik voor een nieuwe aanslag wel is.
 
Even terug naar ons land. Heeft er al iemand iets gezien van verscherpte maatregelen ? Heeft er al iemand meer politie gezien op straat ? In de metro ? In de treinstations ? Neen, ik alvast niet. Gisteren verklaarde de woordvoerder van de Antwerpse politie op ATV dat de Antwerpse Politie géén (ja u leest het goed) verscherpte maatregelen neemt. Logisch toch ? Antwerpen is toch geen potentieël risico met haar premetro onder de diamantwijk? Toch geen risico met een wereldhaven die nauw met Amerika samenwerkt ? (misschien vergeten dat de Amerikanen hier hun materiaal voor Irak mochten verschepen) ? In Antwerpen leven de moslims en de Joodse gemeenschap toch in perfecte harmonie samen nietwaar ? Er meren toch geen Amerikaanse cruiseschepen aan in Antwerpen ?
 
En o ja vergeten, het was toch niet in Antwerpen dat er een terroristische aanslag op een tunnel gepland was ? En er was toch geen grote razzia gepland in een moskee aan de St Bernardsesteenweg omdat er geweten is dat daar fundamentalistische imams aan het werk zijn ? (Tiens, nochtans deed het federale parket alle moeite ter wereld om die documenten op mijn kantoor te komen zoeken.)
 
Ok, ik ben de eerste om te zeggen dat we niet moeten panikeren. Maar de kop volledig in het zand steken en doen alsof er niets aan de hand is, is ook alles behalve de juiste methode. Het is tijd om fundamentalistische moslims een krachtig signaal te geven. En dat signaal kan niet krachtig genoeg zijn !
 
Tot slot nog een bericht aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en zogenaamd Racismebestrijding (die deze site toch meelezen) : neen, ik stigmatiseer niemand. Neen, ik wijs niet alle moslims met de vinger. Niet alle moslims zijn terroristen, maar tot nu zijn wel bijna alle terroristen moslims. Een doordenker... 16:47 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

vijf na twaalf Geachte heer De Bie,
ik ben inwoner van de seefhoek, ben hier geboren en getogen, heb een levendige bloeiende buurd zien veranderen in een verloederd iets, waar alles wat niet pluis was en is kon, en kan.
Destijds, en ik ga terug naar Paula d'Hond, waren het hier de seefhoekernaars die de eerste signalen gaven, over het fundametalisme,
resultaat, ze werden afgeschilderd als onderontwikkelde racisten, vlaams blokkers, die hun lieten oppeppen door De Winter.
Na verloop der jaren ben ik getuige mogen zijn, hoe perfeckt gintrerigeerde mosilms plots niet meer zo geintregeerd wilden zijn.
De eerste zichtbare tekenen van fundalisme hadden hier plaats, toen saddam koewijt binneviel, in de toenmalige moskee,werd tot diep in de nacht de vereerde saddam geprezen, al kloppend op hun voorhoofd.
sindsdien is het hier een broeikast van fundametalsten, die vooral s' nacht actief bijeen komen.
Ik heb gewerk hier in het antwerpse, in een groot bedrijf, waar veel moslims tewerk zijn gesteld, en bij 9/11.was de euforie bij deze moslims
enorm groot! , en het is tot hiertoe blijven broeien, zonder dat hier vragen werden bijgesteld.Nu, wanneer het hier gesettled is, met statuut en al
gaat men wat schijnbewegingen doen, maar ik denk dat het vijgen na pasen zijn, want men heeft ze immers de kans geboden zich te organiseren,en zoals saddam ooit zei"het derde leger zit in europa.
U pleit voor geen paniek, ben gedeeltelijk akkoord, maar laat ons eerlijk zijn, met de lakse instelling van deze stad , gekoppeld aan het beleid van de regering zou en men voor minder panikeren.
Misschien een tip: zoek niet naar mannen met baarden, de vrouwen,..niet onderschatten!
gina.

Gepost door: gina de groof | 26-07-05

Weet je, Ik mis die goede oude tijd met de RAF,CCC en de Rode Brigade ..
DAT waren teminste nog eens terroristen!

Gepost door: Tiberius | 27-07-05

De commentaren zijn gesloten.