25-07-05

open deuren intrappen

U weet dat ik geen fan ben van het comité P dat de politiediensten controleert. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Ik vind niet dat een comité dat de politie moet controleren geleid moet worden door personen die in vuile zaakjes van de vroegere Rijkswacht betrokken waren of door voormalige magistraten die genoemd worden in al even stinkende dossiers. Dat de collega's van de bekende corrupte BOB'er Willy Van Mechelen nu de politie moet controleren is wel heel bizar. Daarover later meer.
 
Buiten het nodeloos pesten en politiek correct treiteren van goedmenende agenten heeft dat comité nog een ander doel, nl. het evalueren van de organisatie van de politie op zich. En eerlijk is eerlijk, ik moet toegeven dat ze af en toe op dat gebied ietsje beter werk aflevert. Spijtig dat de jaarrapporten van het comité P steeds veel te laat komen. Wat ze dan ook komen vertellen is meestal meer dan één open deur intrappen.
 
Zo heeft het comite P onlangs nog gerapporteerd dat de vernieuwde politieopleiding eigenlijk op niets trekt. De nieuwe agenten zouden op vele punten onvoldoende vakkennis hebben. Het ergste van al was de stagebegeleiding. Iemand met amper twee jaar dienst wordt tegenwoordiger als 'mentor' benoemd. Onverantwoord en daar komen ongelukken van. Maar dat was geen nieuws. Dat weet ongeveer iedereen die bij de politie werkt.
 
Vandaag trapt het comité P opnieuw een open deur in. De politie doet niet genoeg inspanningen om terroristische organisaties in ons land in kaart te brengen. Ok, qua timing zitten ze goed met hun rapport. Het is al bijna propagandistisch. Als het Vlaams Belang exact dezelfde opmerkingen formuleert doen wij aan stemmingmakerij en veroorzaken wij een nog hoger onveiligheidsgevoel bij de burger. Als het comité P die dingen zegt, dan hola !
 
Nu goed, ze hebben gelijk. Wat zien we : de veiligheidsadviseur van Verhofstadt, Brice De Ruyver wordt vanonder het stof gehaald om voor televisie te komen vertellen dat er wel genoeg inspanningen zijn en dat de wijkagent de bron van alle informatie is. Ok, ik wil wel hoor, maar sedert de zoveelste hervorming in Antwerpen is er van wijkwerking absoluut geen sprake meer. Er is amper personeel om voldoende interventieploegen te vormen, laat staan dat er nog volk is voor de wijkwerking. Aan de individuele inspecteur zal het niet liggen, want de vraag om opnieuw wijkteams in te richten is actueler dan ooit onder het personeel. De Ruyver deed dus niet meer dan wat losse, populistische uitspraken.
 
Ik stel wel vast dat de heren politici van de meerderheid niet of bijna nooit luisteren naar de adviezen van het comite P. Dat was ook de conclusie van Tony Van Parijs van CD&V vandaag. Tony moet natuurlijk niet te hard roepen want hij deed dat ook niet als minister van justitie.
 
Een voorstel : er is een tekort aan agenten en een tekort aan magistraten. Dewael wil de politie van achter de bureaus vandaan halen en op straat zetten. Onkelinx is op zoek naar politiek correcte magistraten die liefst wat boter op het hoofd hebben (om de PS traditie hoog te houden). Vermits toch niemand naar dat comite P luistert....schaf het af en zet het volk terug in operationele dienst. (lol)

20:25 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

reactie en de boer,....... die ploegde verder

Gepost door: patat | 25-07-05

comite P enkele confrontaties mee gehad, die doe zelf de ene fout op de andere in procedures, proficiat zou ik zeggen, die moeten ons bezien.......

Gepost door: titatovenaar | 27-07-05

De commentaren zijn gesloten.