27-07-05

Pakistaanse fundamentalisten

Vandaag staat op de voorpagina van het Laatste Nieuws een artikel over Pakistaanse terroristen in Antwerpen. Specifiek gaat het over het feit dat de federale politie in Antwerpen al zeer lang op de hoogte is dat er honderdduizenden euro's per jaar vanuit Antwerpen naar Pakistan vertrekken en dat die niet tot doel hebben om de arme familie ginder te helpen.
 
Een speurder van de cel terrorisme verklaart dat de netwerken die achter de vele Pakistaanse nachtwinkels en belwinkels in Antwerpen zitten fundamentalistische moslims zijn. De speurder verklaart dat de federale politie al lang weet dat Antwerpen een kweekvijver voor een potentiële aanslag is. Voila, het is niet het Vlaams Belang dat de mensen probeert bang te maken. Het is niet het Vlaams Belang dat stigmatiseert en onveiligheidsgevoelens doet verhogen. Het is een politieman die vanuit zijn jarenlange ervaring praat.
 
Ikzelf en het Vlaams Belang kaarten al zeer lang aan dat die nachtwinkels en telefoonwinkels niet deugen. Ook ik heb onderzoeken gedaan naar die telefoonwinkels. Toen (1998 - 1999) bleek al dat gedeserteerde Pakistaanse militairen vanuit telefoonshops in de Diepestraat in Antwerpen een volledig netwerk hadden opgezet om een grootschalige telefoonfraude in gang te houden. Telefooncentrales van grote firma's werden gekraakt en zo verdienden die bendes inderdaad pakken geld. Dat dat geld niet naar vredelievende doeleinden gaat is wel duidelijk.
 
De ex-collega van de federale politie heeft 100% gelijk als hij zegt dat er een slechte samenwerking is met de diensten van de staatsveiligheid of hogere overheden. Wat er met de informatie gebeurt die vanuit de basis wordt doorgegeven weet niemand. Feit is dat er op het terrein niets verandert. Die winkels zijn daar nog altijd en ze nemen steeds toe in aantal.
 
Toegegeven, de lokale politie of de stad Antwerpen kan deze internationale bendes niet oprollen. Dat gaat haat petje te boven. Maar ze kan wél alles in het werk stellen om die winkels te ontmoedigen. En de manier waarop dat nu gebeurt is echt niet de goede : op voorhand controles aankondigen en slechts verbaliseren na herhaalde waarschuwingen. Ook het plan van schepen Van Campenhout om de invulling van dergelijke winkels in een ruimtelijk structuurplan te beperken is goed bedoeld, maar helaas zullen onze Pakistaanse fundamentalisten niet echt onder de indruk zijn.
 
Wat is er dan wel nodig ? Wel een doorgedreven samenwerking tussen lokale en federale politie, tussen stad en hogere overheden, sociale inspectie, dienst vreemdelingenzaken, parket, staatsveiligheid, enz... Maw tussen alle bevoegde diensten. De geldkraan van die winkels - die bovendien het straatbeeld ontsieren en een sfeer van marginaliteit scheppen - moet dicht gedraaid worden !
 
Ik doe mijn hoed af voor de moed van deze politieambtenaar die zijn nek uitsteekt en zijn bevindingen aan media meedeelt. Waarschijnlijk zal men alle moeite doen om deze man of vrouw te identificeren om ze te pakken op schending van het beroepsgeheim, terwijl de Pakistani rustig verder kunnen doen.

09:52 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Goed gezien Debie! En we moeten ook eens iets doen aan al die verdomde
Irish pubs! Iedereen weet dat dat geld wordt doorgesluist naar de
IRA terroristen!

Gepost door: Tiberius | 27-07-05

Mag ik Debbie schrijven?
Klinkt sympathieker...

Gepost door: Tiberius | 27-07-05

@Tiberius Tiberius,

Ge zijt aan het zeveren. Steek uw kop nog maar wat in het zand en kom niet bleiten als het te laat is.

Gepost door: Ghostwriter | 27-07-05

Pakistaanse dekmantels Juist gezien Bart.Laat ons ook de benzine stations niet vergeten met namen als OKI en CADO en weet ik veel wat nog allemaal.

Gepost door: Ruzgar | 27-07-05

benzinestations Het is met name ook in die benzinestations dat er gefraudeerd werd door Pakistani. zie het bericht van Bart Debie op deze site "wie geld heeft".

Gepost door: Ghostwriter | 27-07-05

@ TIBERIUS BLIJKBAAR HEB GE GEEN KAAS GEGETEN VAN GESCHIEDENIS, MISSCHIEN WEL GELEERD, MAAR NIET UIT GELEERD, DIE HERHAALD ZICH STEEDS.
VERGEET NIET DAT DIE PROBLEMATIEK REEDS BEZIG IS VANAF 1200

Gepost door: patat | 27-07-05

Bah ik lust geen kaas.

Gepost door: tIBERIUS | 28-07-05

De commentaren zijn gesloten.