27-07-05

positieve discriminatie

Gisteren en vandaag maakte de directie personeel van de federale politie bekend dat zij 1000  vacatures gingen openverklaren voor politieinspecteur. Op zich niet veel nieuws want elk jaar wordt er zo'n aanwervingscampagne gehouden. Het feit is dat de volledige politie onderbemand is en zelfs de toestroom van 1000 nieuwe krachten het personeelstekort niet echt kan oplossen. Bovendien duurt het toch ruim een jaar vooraleer die nieuwe recruten opgeleid zijn en operationeel ingezet kunnen worden.
 
Opmerkelijk was dat de federale politie verklaart dat zij hun campagne specifiek op allochtonen gingen richten. "De politie moet een afspiegeling van de maatschappij zijn", luidt het. Wat een onzin, de politie moet bestaan uit mensen die goed opgeleid zijn en in staat zijn om de moeilijke job van politieinspecteur naar behoren uit te voeren. Daar moeten niet specifiek x-aantal allochtonen inzitten. Indien de politie een afspiegeling van de maatschappij moet zijn kan de directie personeel nog een aantal campagne's starten : drugdealers, prostituees, illegalen, daklozen, blinden en doven, inbrekers, enz... M.a.w. sommige mensen zijn nu eenmaal minder geschikt voor de job en dat moet men durven inzien.
 
Wat doet de federale politie ? Zij richten speciale cursussen in voor allochtonen om zich beter voor te bereiden op de toegangsproeven. Euh, mogen de Vlaamse jongens en meisjes die niet het geluk hadden om hogere studies te kunnen doen dan hun plan trekken ? Dit lijkt mij een vorm van positieve discriminatie of anti-Vlaams racisme. Hallo, centrum voor gelijkheid van kansen, waar zitten jullie ?
.
De ziekte van de politieke correctheid heeft ook de top van de politie besmet. Er moeten nu bijna verplicht een aantal allochtonen bijkomen. Of die onze taal nu voldoende machtig zijn of niet, het speelt geen rol. Ook ik heb in het verleden mee selectieproeven afgenomen. Wat was mijn ervaring met dat zogenaamde voortraject ? Een allochtoon die het voortraject had gevolgd MOEST er door zijn. Hij had immers toch al zo zijn best gedaan door het voortraject te volgen. En als docent gaf je best niet te veel kritiek want de politiek correct Cel Diversiteit lag al om de hoek te loeren. Gevolg : er zijn een aantal agenten die amper correct Nederlands kunnen schrijven.
 
Natuurlijk zijn er ook zeer goede allochtone agenten, ik ken er persoonlijk verschillende. Maar het heeft geen enkele zin om manu militari verplicht een quota aan allochtonen aan te werven en het heeft geen zin om bepaalde mensen te bevoordelen voor, tijdens of na de opleiding. Leg de lat gelijk voor iedereen : autochtoon, allochtoon, vrouw, man. Selecteer enkel de beste kandidaten en kijk niet naar een minimum aantal per merk of categorie !
 

09:32 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

hoe ist mogelijk Door zo veel mogelijk allochtonen aan te werven krijgen we een serieus probleem. inderdaad als men niet afgaat op kwaliteit maar op huidskleur dan zal het niet lang duren of er ontstaan grote problemen.
Ps Zeker in onze stad waar menig burger al lang geen vertrouwen meer in politie en gerecht heeft als het gaat om meningsverschillen tussen allochtoon en autochtoon. ( bv aoto accident met allochtoon, burentwist enz. )
stel je doet nog is de moeite om de polies te bellen met je zoveelste klacht over allochtonen en ... wie komt er ... nen allochtoon in politie kostuum. Dat stoot tegen de borst!
Allochtonen eerst!!!!!! Das de nieuwe slogan van t satd zeker.

Gepost door: goofy | 27-07-05

ps Sorry voor de vele taalfouten komt door de frustratie wanneer je zelf werkt zoekt in de krant en dan leest dat je moet onderdoen voor migranten!!

Gepost door: goofy | 27-07-05

POSITIEVE DISCRIMINATIE GAAT NU HET CENTRUMVOOR GELIJKHEID EN ANDERE ZEVER OPKOMEN EN PROCEDEREN VOOR DE GEWONE MAN ?????????
LATEN ZE HUN WEER KENNEN, HET ZIJN LAFAARDS EN LANDVERRADERS VAN EIGEN VOLK

Gepost door: CINDERELLA | 27-07-05

VB'ers Als de politie een afspiegeling van de maatschappij moet zijn, gaan ze dan ook VB'ers aannemen of worden enkel uitgerangeerd zoals jij Bart ?

Wedden dat een rode partijkaart nog altijd helpt ?

Gepost door: Dirk | 27-07-05

De commentaren zijn gesloten.