uitgelekt politierapport : Pakistani uit Antwerpen leveren geld aan terroristische organisaties !" />

28-07-05

Agressieve bedelaar Statiestraat niet gerepatrieerd

U herinnert zich het verhaal van de bedelaar uit de Antwerpse Statiestraat waarschijnlijk nog wel. De illegaal in ons land verblijvende kerel bedreigde de restaurantuitbaters, smeet hun ruiten kapot, ging herhaaldelijk op de vuist met klanten en horeca uitbaters en sloeg één restaurantuitbater in het ziekenhuis.
 
Het Vlaams Belang drong toen al bij burgemeester Janssens aan op een snelle toepassing van het straatverbod. Janssens weigerde waarna de situatie nog meer uit de hand liep. Na enkele weken en dagelijkse politie-interventies besloot het parket niets te doen (zoals gewoonlijk) en de vreemdeling in kwestie te laten uitwijzen door de dienst Vreemdelingenzaken.
 
Met veel poeha en machtsvertoon was op VTM en via deze site te zien hoe de man werd opgepakt. Janssens verklaarde bijna triomfantelijk dat het Vlaams Belang weer eens te snel aan het roepen was. Immers, de man werd nu opgesloten in de gevangenis van Merksplas tot hij zou gerepatrieërd worden naar Egypte.
 
Vandaag blijkt er van die repatriëring niets in huis gekomen te zijn. Deze ochtend kreeg ik een verontrustend en paniekerig telefoontje van enkele handelaars met de melding dat de agressieveling in kwestie gewoon terug in de straat stond en met een groot mes de handelaars aan het bedreigen was.
 
Zo gaat dat in ons land, men werpt een rookgordijn op en zegt dat de man zal uitgewezen worden, maar in werkelijkheid wordt hij gewoon terug vrijgelaten. Ik heb dat vroeger in mijn politietijd dikwijls gemerkt. Illegalen die werden opgesloten in afwachting van een vlucht richting thuisland kwam ik kort nadien terug tegen. Zij waren gewoon vrijgelaten. Op die manier is het natuurlijk dweilen met de kraan open.
 
De handelaars in de Statiestraat reageren vol onbegrip en zijn woedend. Ik kan  hen voor de volle 100% gelijk geven. Deze overheid en dit stadsbestuur is duidelijk niet in staat om een veilige en leefbare omgeving te scheppen.
 
Het Vlaams Belang dringt dan ook opnieuw op aan om zo snel mogelijk het beruchte straatverbod toe te passen, voordat er opnieuw ongelukken gebeuren. Janssens kan de feiten nu écht wel niet meer ontkennen. Indien er morgen slachtoffers vallen heeft deze burgemeester, voor wat mij betreft, een gedeeltelijke verantwoordelijkheid!

14:36 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

en nooit meer doen he vooral het recht niet in eigen handen nemen zeggen ze dan..................

Gepost door: goofy | 30-07-05

Zonder bekende nationaliteit niet terug te sturen ? Deze relmaker zou zijn nationaliteit niet willen bekennen,waardoor het onmogelijk wordt om hem terug te sturen (naar waar ?). Ik neem redelijkerwijze aan dat in "beschaafde landen" de ondervragingstechnieken om iemand te doen bekennen aan heel stricte regels onderworpen zijn, dus ook bij ons. Maar kunnen ze deze relschopper dan geen vakantieverblijf op Guantanamo gunnen, waar de Amerikaanse ondervragers bevoegd zijn om andere normen te hanteren als in de USA , of zou dit ook weeral onwettelijk zijn ???? Is er een wet die pragmatische oplossingen verbiedt ?????

Gepost door: Dirk Van Dessel | 21-08-05

De commentaren zijn gesloten.