01-08-05

30 "Blokbusters" opgepakt

Afgelopen weekend vond in Boechout het zoveelste Sfinks festival plaats. Toegegeven, ook al is het niet mijn  ding, Sfinks heeft doorheen de jaren een reputatie opgebouwd van een leuk en gezinsvriendelijk festival te zijn. Nog nooit deden er zich enige noemenswaardige incidenten voor.
 
Dit weekend was het anders. Enkele leden van het extreem links Blokbuster dachten op dit festival een publiek te vinden om lid te worden van dit anarchistisch stelletje ongeregeld en probeerden stickers en folders te verkopen. Maar blokbuster vergiste zich schromelijk want het bleek dat het publiek helemaal niet opgezet was met deze actie, ook al was het een multi-culti festival. De politie stelde vast dat de leden van blokbuster de openbare orde verstoorden door mensen aan te klampen en dat zij bovendien geen toelating van het gemeentebestuur hadden om op de openbare weg zaken te verkopen.
 
De reactie van een of andere blokbuster in de krant vandaag was dan ook hilarisch : "wij verkochten niets, wij vroegen enkel een geldelijke bijdrage voor onze stickers". Euh, wat is het verschil ???
 
Ik feliciteer burgemeester Mariën die niet aarzelde en prompt opdracht gaf om alle blokbusters bestuurlijk aan te houden. Natuurlijk was het weer van dat : "dat is hier een politiestaat", " wij dienen klacht in bij comité P" en jarejarejare.. Misschien moet dat linkse stelletje ongeregeld eens wat minder wiet oproken en eens nadenken over het feit dat mensen soms graag naar een festival gaan en niet wensen lastig gevallen te worden met zulke dingen. Misschien kan Blokbuster eens nadenken over het feit dat er regels zijn in deze samenleving waar iedereen zich aan moet houden. Maar ik vrees dat ze dat niet zullen doen...sukkelaars !

18:11 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Blokbuster blijft hangen in de prehistorie Tja ... sommige mensen blijven maar in de draaikolk van het onvermogen verder rondjes draaien, incapabel om bij te leren en volwassen te worden.
De eerste de beste blokbuster die mij het tegendeel kan bewijzen moet nog geboren worden.
De uitspraak inzake verkopen & geldelijke bijdrage is gewoonweg hilarisch ! Dergelijke infantiliteit uit de mond van een blokbuster kan enkel overtroffen worden door ... juist ! ... een andere blokbuster.

Gepost door: David Dieudonné | 01-08-05

Boechout Proficiat aan de Burgemeester Mariën en de Politiemensen. Dit kan misschien vermijden wat ik vorige maand in Amsterdam heb meegemaakt. Een zootje ongeregeld, allemaal onder de noemer van "anderglobalisten" en "echte democraten" legden daar heel de binnenstad lam door met hun fietskes en andere krellen op willen door het centrum te trekken om hun filosofie "mee te delen" aan de bevolking (legaliseer alle drugs, legaliseer alle illegalen,...). De politie stond erbij en keek ernaar. Maar vele Amsterdammers waren er absoluut niet mee gediend en de "andersglobalisten" werden uitgejouwd door voorbijgangers. Begint het "verplicht politiek correct denken" dan toch af te brokkelen in ons verdraagzaam buurland. Tja, wat wil je na het Fortuyn en Van Gogh-verhaal.... Enfin, ik heb van de eerste een flyertje geweigerd, maar toen stond er al direct een tweede met een flyertje,... ook geweigerd, dan de derde.... dit heb ik aangepakt en kapotgescheurd en weggegooid terwijl die erbij stond. Een vierde kwam niet ....

Gepost door: Judge Dred | 04-08-05

Er zijn regels en regels Het parket wil ex-commissaris Bart Debie voor de correctionele rechtbank brengen wegens foltering van verdachten, vervalsing van processen-verbaal, verduistering van inbeslaggenomen bewijsmateriaal en inbreuken op de racismewet. (HLN, 01/09/05)

Gepost door: Alain | 01-09-05

misschien moet jij maar eens wat meer wiet roken... Ik vind het vermakelijk hoe links en rechts zich met dezelfde polemieken bekampen.

Sfinks is natuurlijk een problematische aangelegenheid voor Vlaams Belangers. Want het is inderdaad een multicultureel wereldmuziek festival (huiver, sidder en beef). Anderzijds is het een van de meest gezinsvriendelijk festivals in België (help, hij zei België, ok ok, Vlaanderen als je wil). Dus je kan er niet voor zijn want linea recta tegen de Vlaams Belang richtlijnen in (multicultireel = multicrimineel, dixit Dewinter) maar je kan er ook niet tegen zijn want het is een hoeksteen van het Vlaams Belang programma (GEZIN). Het is wel lachen.

Om terug te komen op de opening, zoals rechts betaamd noem je Blokbuster een anarchistisch stelletje ongeregeld. Nu ja, ongeregeld zeker, maar anarchistisch? En de term multi-culti dan. Onder die benaming zit de volksvijand nr. 1 van het Vlaams Belang verscholen, de multiculturele samenleving. Multi-culti. Het Vlaams Belang wil natuurlijk mono-culti. Vlaamse-culti.

Dat je de burgemeester feliciteerd moet je zelf weten, maar die man heeft dus een rechtstreekse inbreuk gemaakt op het recht van vrije meningsuiting (iets waar het Vlaams Belang nogal een eigen mening op nahoudt nietwaar Debie)?

Mijn mening is als volgt: misschien moet het rechtse clubje schuinmarcheerders maar eens een keertje wiet uitproberen (ja, misschien worden ze er dan allemaal schizofreen van, let's hope, fingers crossed, ai hij schrijft in't Engels, neenee, geen tengels, maar Engels). Misschien moet dan ook maar eens nagedacht worden over het feit dat mensen graag post ontvangen en niet wensen lastig gevallen te worden met Vlaams Belang propaganda. Misschien kan het Vlaams Belang (en veural gae Debie!) eens nadenken over het feit dat de samenleving meer is dan het blind volgen van de regels (FARIZEËR!). Maar ik vrees dat ze dat niet zullen doen... zeikerds!

Kind Regards,

Y.

Gepost door: Independent YoriZ | 01-09-05

Hypocriet Nogal hypocriet dat net meneer Debie het heeft over regels in deze samenleving waar iedereen zich aan moet houden. Het vlaams blok (met of zonder naamsverandering, maakt niet uit) is als veiligheidspartij bij uitstek toch een beetje een vreemd fenomeen. Het herbergt namelijk de grootste concentratie criminelen in de Belgische politiek. Niet enkel 'Rob Klop' of 'Crazy Debie' (a.k.a. The Torturer, misschien een goed concept voor een B-film ) maar bij de voorbije verkiezingen werd een kandidaat van het blok opgepakt met een niet onaardig aantal xtc-pillen op zak. Tanguy Veys liep laatst, samen met zijn companen een veroordeling op wegens slagen en verwondingen, en zo kan het lijstje nog even doorgaan.

Wat betreft de wietrokende blokbusters, ik was als blokbuster aanwezig op het sfinksfestival om onze politieke ideeën te verspreiden. Ik kan me niet herinneren dat we ook een wietgeur verspreidden. Verder is bij niemand van de arrestanten iets van verboden middelen aangetroffen. Maar ja, van een folteraar en schriftvervalser mogen we natuurlijk niet verwachten dat hij ons de eerlijke waarheid meedeeld op zijn weblog.

Gepost door: Fred | 03-09-05

De commentaren zijn gesloten.